Senators - Rangers: Ruotsalaiset supertähdet vastakkain

NHL / Artikkeli
Henrik Lundqvist on Rangersin tärkein pelaaja.
Kuva © Getty Images
New York Rangersin ja Ottawa Senatorsin välisessä sarjassa katseet kohdistuvat kahteen ruotsalaiseen: Henrik Lundqvistiin ja Erik Karlssoniin. Entä kumpi onnistuu paremmin vanhan kotiyleisönsä edessä, Mika Zibanejad vai Derick Brassard? Edessä on tiukka ottelusarja ja panoksena paikka Itäisen konferenssin finaalissa.

Ottawa Senatorsin pudotuspelipaikka oli jo pieni yllätys, mutta nyt joukkue taistelee tosissaan paikasta jopa Itäisen konferenssin finaalissa. New York Rangers pelasi koko loppukevään epävarmasti, mutta onnistui kaatamaan Montreal Canadiensin ensimmäisellä kierroksella. 

Guy Boucherin johtama Senators on tehnyt vakuuttaa tulosta koko kevään ajan, vaikka joukkue onkin kärsinyt ajoittain useista loukkaantumisista. Erik Karlsson kärsi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella jalkaterän hiusmurtumasta, mutta ruotsalainen on täydessä pelikunnossa.

Rangers on parhaimmillaan tiukoissa paikoissa, eikä joukkue luovuta ennen vihoviimeistä summerin soittoa. Jos Rangers-hyökkääjät saavat pelinsä rullaamaan, Ottawan puolustajille pitää kiirettä. 

Senators - Brassard ja Karlsson avainasemassa Bruins-sarjassa

Senators pudotti Boston Bruinsin voitoin 4-2, mutta ottelusarja oli hyvin tasainen, sillä kaikki ottelut päättyivät maalin erolla ja niistä neljässä haettiin ratkaisua jatkoerästä. Juuri tulevasta vastustajasta Rangersista hankittu Derick Brassard oli Senatorsin avainpelaajia yhdessä Karlssonin ja Bobby Ryanin kanssa. Brassard teki Bruinsia vastaan kuudessa ottelussa tehot 2+6 ja nosti vahvasti tasoaan heikon runkosarjan jälkeen.

Lisäksi puolustus onnistui mainiosti kokonaisuutena loukkaantumisista huolimatta. Mark Borowiecki jätti kaukalon toisessa ottelussa alavartalovamman vuoksi, mutta nuori Ben Harpur on täyttänyt paikkansa joukkueessa vahvasti.

Rangers − Lundqvist on vireessä, Kreiderin pitää herätä

Rangersin ja Canadiensin välinen ensimmäisen kierroksen ottelusarja oli maalivahtien taisto, jossa ratkaisut nähtiin usein vasta kolmansissa erissä. Rangersin nopeat hyökkääjät onnistuivat suunnanmuutospelissään ja Henrik Lundvist pelasi uransa parhaan sarjan.

Rangersin kokoonpano on terve, eikä tähtipelaajia ole jouduttu vielä kuormittamaan isoilla minuuteilla. Ottelusarja alkaa kahdella ottelulla Ottawassa, joka sopii hyvin Rangersille. Joukkue oli runkosarjan paras vierasjoukkue ja onnistui nappaamaan kaksi vierasvoittoa Canadiensia vastaan. 

Senators voittaa, jos...

Bombino: Senatorsin ykkösmaalivahti Craig Anderson jatkaa pudotuspelikevään vahvoja otteitaan. Lisäksi joukkueen kurinalaisuus on tärkeässä asemassa - runkosarjassa Senators otti Rangersia huomattavasti enemmän jäähyjä.

Senatorsin ylivoimapelin on toimittava paremmin kuin Bruinsia vastaan. Toki ratkaisevassa kuudennessa ottelussa pakkopeli toimi ratkaisevilla hetkillä paremmin. Ylivoimapeliä on kuitenkin mahdollista vielä tehostaa huomattavasti.

Derick Brassard oli Senatorsin parhaimmistoa ensimmäisellä kierroksella.
Kuva © Getty Images

Rangers voittaa, jos...

Lampinen: Rangers voittaa, jos se luottaa omiin vahvuuksiinsa. Alain Vigneault teki tarvittavat muutokset Canadiensia vastaan ja painotti nopeaa, mutta fyysistä vastahyökkäyspeliä. 

Rangers voi luottaa Lundqvistin vireeseen, mutta puolustuksen pitää olla edelleen hereillä. Dan Girardi ja Ryan McDonagh pelasivat erittäin hyvin ensimmäisellä kierroksella ja näyttivät mallia muille puolustajille. 

Senatorsin ratkaisija ja yllättäjä

Karlsson jäi ilman maaleja Bruinsia vastaan, mutta hän oli johtavassa roolissa ja osoitti jälleen kerran arvonsa joukkueelleen. Kuusi syöttöpistettä merkkauttanut tähtipuolustaja pelasi keskimäärin lähes puoli tuntia ottelua kohden.

Yllättäjäksi voisi nostaa ruotsalaisen Viktor Stålbergin. Loistavasta nopeudestaan tunnettu laitahyökkääjä on tuonut tarvittua syvyyttä hyökkäykseen ja on pelaamassa hyvää pudotuspelikevättä.

Rangersin ratkaisija ja yllättäjä

Lundqvist on helppo valinta Rangersin ratkaisijaksi, mutta Mats Zuccarellon roolia ei voi aliarvioida. Norjalainen hobitti on ottanut joukkueessa johtavan roolin ja pelaa erittäin hyvää pudotuspelikevättä. 

Yllättäjänä voidaan pitää hyökkääjä Jesper Fastia. Ruotsalainen on täydellinen Rangers-pelaaja. Fast on kiekkovarma molemmissa päissä ja pelaa uhrautuvasti. Tällä kaudella Fast on onnistunut mukavasti myös maalinteossa. 

Arvio lopputuloksesta

Bombino: Senators kohtaa vielä paremman joukkueen Rangersissa, joka on nopeampi eikä kärsi loukkaantumisista kuten Bruins. Senators pystyy tarjoamaan hyvän vastuksen, mutta Rangers etenee jatkoon voitoin 4-1.

Lampinen: Rangersin materiaali on huomattavasti Senatorsia leveämpi ja maalivahdeissa on selvä ero. Senatorsin pelityyli on kuitenkin haastava Rangersille, joten sarjassa nähdään tasaisia otteluita. Rangers jatkaa Itäisen konferenssin finaaliin 4−2-voitoin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle