Pudotuspeli-Rölli

LIIGA / Artikkeli
Lähes koko kauden kuraa ja haukkuja medialta sekä faneilta kerännyt HPK-puolustaja Mika Strömberg on pudotuspeleissä pystynyt nostamaan tasoansa monta pykälää. HIFK-sarjassa Pallokerhon paitaa #26 näytti kantavan aivan eri pelaaja kuin alkukaudesta. Ratkaiseva viides puolivälieräottelu oli kuin kruunu Strömbergin loistavalle uudelle tulemiselle.

Pitkäaikaisen jokeri-ikonin tie toi Hämeenlinnaan try-outin kautta, ja kauden alussa Strömberg olikin vielä kaukana parhaasta kunnostaan. Moni ehtikin ottaa kokeneen puolustajan hampaisiinsa tuolloin, mutta nyt pudotuspeleissä "Rölli" on päässyt näyttämään pitkää nenää monelle miestä runkosarjan aikana haukkuneelle.

Strömbergin ottelun tähtihetki osui toiseen erään, jossa HIFK:n Steve Guolla pääsi karkaamaan läpiajoon. HPK-pakki kiri takamatkastaan huolimatta Guollan kiinni kuin nuori varsa kevätlaitumelle päästyään. Suorituksen huipensi oikea-aikainen heittäytyminen kiekon perään, jolla Strömberg sai pelattua pelivälineen täysin puhtaasti ja sääntöjen puitteissa pois IFK-hyökkääjän ulottuvilta.

- Sen verran pitää kyllä löytyä puhtia pudotuspeleissä. En tiedä oliko kaverikin vähän väsynyt. Pakko oli pelastaa tilanne, ei muuta kuin jalkaa toisen eteen. Täällä painetaan nyt loppuun asti, tuli ketä tahansa vastaan, Strömberg itse kommentoi tilannetta pelin jälkeen.

Strömberg pääsi jatkamaan myös pistetehtailua toisessa ottelussa perätysten. HPK:n tasoitusmaali syntyi toisen erän lopulla Strömbergin siniviivalaukauksen paluukiekosta. Ville Leino petasi paikan HPK-puolustajalle ja kokenut pelimies tinttasi maalille juuri oikeanlaisen, vaikeasti liimattavissa olevan laukauksen, jonka jäljiltä tsekkihyökkääjä David Moravec pääsi sutimaan kiekon ohi Jan Lundellin.

- Leino syötti hyvin sieltä syvältä mulle siniviivaan ja vedin suoraan syötöstä - maalia kohti vain. Moravec oli maalin edessä hakkaamassa reboundin sisään, se oli sellainen tyypillinen pudotuspelimaali, pudotuspelien toisen syöttöpisteensä maaliin saanut Strömberg kertoi.

Strömbergin tähtihetket ottelussa ja koko ottelusarjassa eivät jääneet vain pariin suoneniskuun, vaan torstain Rinkelinmäen illassa kokenut puolustaja oli yhdessä Andy Chiodon kanssa yksi HPK:n kantavista voimista läpi pelin. Edes käsivamma ei häirinnyt veteraanin menoa, vaan Strömberg siivosi Kerhon maalin edustaa antaumuksella.

- Strömbergia on haukuttu koko kausi tusinatavarapelaajaksi, mutta oli nyt meidän paras pakki kokonaisvaltaisesti. Ei tee virheitä, pelaa kovaa, ei sääli itseään eikä vastustajaa. Ottaa vastaan taklauksia ja laukauksia, pelaa paikat romuna. Pitää kyllä nostaa hattua äijälle. Pelaa erinomaista lätkää oikeaan aikaan, oikeassa paikassa ja oikeassa joukkueessa, HPK-valmentaja Jukka Jalonen kehui puolustajaansa.

Seuraavaksi Strömberg pääsee näyttämään jälleen löytyneitä taitojansa Jokereita vastaan. HPK on puhtaasti jokeritaustaiselle pakille vasta uran toinen liigaseura ja Jokereiden riveissä Strömberg ehti pelaamaan peräti 12 kautta. Kun välierissä helsinkiläislähtöinen puolustaja pääsee pelaamaan "omiaan" vastaan, on näytön paikka vielä sitäkin suurempi ja merkittävämpi.

- Varmaan hieman sekavat tunteet. Ollaan me kuitenkin kaksi kertaa jo Helsingissä pelattu Jokereita vastaan. Täytyy kuitenkin keskittyä vain tähän omaan hommaan ja tehdä HPK:n eteen duunia.

» Lähetä palautetta toimitukselle