NHL:n siirtotakaraja, Keskinen divisioona: Ostajien divisioonasta ei heru isoja kaloja

NHL / Artikkeli
Kokenut Blackhawks-hyökkääjä Tommy Wingels on Keskisen divisioonan himoituimpia hakuja.
Kuva © Getty Images
Keskisessä divisioonassa on lähes pelkästään ostajia, eikä flopanneella Chicago Blackhawksillakaan ole mehukkaita karkkeja kaupattavaksi. Muutama pelaaja kuitenkin liikkuu huhuissa, enimmäkseen ostajien vastineena varsinaisille hankinnoille.

NHL:n siirtotakarajan lähestyessä pudotuspeleihin tähtäävät ja siellä menestymään pyrkivät joukkueet vahvistavat vielä rivejään. Jatkoaika loi katsauksen Keskisessä divisioonassa pelaavista pelaajista, jotka saattavat vielä siirtyä joukkueesta toiseen.

Siirtoikkuna sulkeutuu ensi maanantaina kello 22.00 Suomen aikaa.

Matt Cullen, Minnesota Wild

Konkarisentteriä on huhuiltu takaisin Pittsburgh Penguinsiin, mutta Wild ei välttämättä ole myymässä. Taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista on tiukkaa, eikä Wildillä ole reserviä paikata lähtijöitä, vaikka Cullenin rooli onkin ollut varsin pieni.

Wild-leirissä lienee opittu viime kaudesta, kun hankintoihin upotettiin kärkivarauksia, mutta tuloksena oli tappio jo ensimmäisellä kierroksella. Jos Wild-GM Chuck Fletcher päättää Cullenin kaupata, on puolustukseen ainakin tarvetta, sillä kärkinelikko on todella kuormitettu.

Blake Comeau, Colorado Avalanche

Avalanche on vielä tiukasti kiinni pudotuspelitaistelussa, joten välttämättä joukkue ei osallistu siirtorajan hulinoihin millään tavalla. Rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi kauden päätteeksi jäävä Comeau on kuitenkin todennäköisin kauppatavara, jos GM Joe Sakic päättää ryhtyä myyjäksi.

Comeau ei myöskään ole markkinoiden kiinnostavimpia nimiä, mutta kokenut, monipuolinen ja kohtuuhintainen laitahyökkääjä saattaa kuitenkin kiinnostaa syvyyshankintana.

Nic Petan, Winnipeg Jets

Pienikokoinen sentteri-laituri Petan on Jetsin viime vuosien kirkkaimpia tulevaisuudenlupauksia, mutta on jäänyt Jetsin lupausten hierarkiassa viime aikoina toisen viulun soittajaksi.

22-vuotias kanadalainen on ollut tehokas farmitasolla ja pelannut ihan mukiinmenevästi ylhäälläkin tilaisuuden saatuaan, mutta läpimurto Jets-miehistöön on yhä tekemättä.

Jets saattaakin käyttää halvan tulokassopimuksensa viimeistä vuotta pelaavaa Petania kauppatavarana, mikäli joukkue pyrkii naaraamaan Manitobaan täsmävahvistuksia kevään pudotuspelitaistoja ajatellen.

Tommy Wingels, Chicago Blackhawks

29-vuotias amerikkalaishyökkääjä ei ole siirtomarkkinoiden säkenöivimpiä nimiä, mutta monipuolinen kahden suunnan hyökkääjä on hyvä haku alempiin ketjuihin. Wingels pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, ja viime kausilta on kertynyt San Jose Sharksin ja Ottawa Senatorsin riveistä runsaasti pudotuspelikokemusta.

Rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi kauden päätteeksi jäävä Wingels on myös halvan sopimuksensa (750 000 dollaria) myötä turvallinen hankinta.

Ryan Hartman, Chicago Blackhawks

TSN-toimittaja Darren Dregerin mukaan Jets on osoittanut kiinnostusta nuoreen Blackhawks-hyökkääjään. Hartman pelaa tulokassopimuksensa viimeistä kautta, ja kesällä 2016 Blackhawks kauppasi Teuvo Teräväisen vastaavassa tilanteessa Carolina Hurricanesiin.

Hartmania nuoremmat Nick Schmaltz ja Alex DeBrincat ovat nousseet jo isoihin rooleihin, myös Vinnie Hinostroza on pelannut Hartmania tehokkaammin. Todennäköisesti Jets kuitenkin hakee nuoren joukkueensa tueksi kokeneempaa voimaa. Nuoria lupauksia Jets-kokoonpanossa on ennestään runsaasti.

Jordan Kyrou, St. Louis Blues

19-vuotias OHL-tähti on melkoinen poikkeus siirtohuhujen joukossa, sillä kakkoskierroksen varaus vuodelta 2016 on lähinnä Bluesin todennäköisin vastine huhutuille hankinnoille.

Bluesiin on yhdistetty ainakin Montreal Canadiensin Max Pacioretty ja Ottawa Senatorsin Mike Hoffman. Kyroun tai Klim Kostinin kaltaiset lupaukset ovat kovaa valuuttaa esimerkiksi Senatorsille, joka on vahvasti jälleenrakentamassa kokoonpanoaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle