NHL:n siirtotakaraja, Metropolien divisioona: Rick Nash on nimi monen huulilla

NHL / Artikkeli
New York Rangersin Rick Nashille riittäisi ottajia.
Kuva © Getty Images
New York Rangers löi tämän kauden osalta hanskat tiskiin, ja muun muassa hyökkääjät Michael Grabner ja Rick Nash ovatkin haluttua tavaraa NHL:n siirtotakarajalla. Carolina Hurricanesin Justin Faulkinkin maisema saattaa vaihtua vaisun kauden myötä.

NHL:n siirtotakarajan lähestyessä pudotuspeleihin tähtäävät ja siellä menestymään pyrkivät joukkueet vahvistavat vielä rivejään. Jatkoaika loi katsauksen Metropolien divisioonassa pelaavista pelaajista, jotka saattavat vielä siirtyä joukkueesta toiseen.

Siirtoikkuna sulkeutuu ensi maanantaina kello 22.00 Suomen aikaa.

Michael Grabner, New York Rangers

Itävaltalaispikakiituri on haluttua tavaraa helmikuun lopulla. Grabner on iskenyt edellisen kahden kauden aikana 52 maalia Rangers-paidassa. 30-vuotias itävaltalainen luo nopeudellaan ison määrän maalipaikkoja ja viimeistelee läpiajonsa hyvällä prosentilla. 

Grabnerin perässä ovat TSN:n tietojen mukaan ainakin Colorado Avalanche, Calgary Flames ja Pittsburgh Penguins. Grabnerin sopimus (1,6 miljoonaa dollaria) päättyy kuluvaan kauteen. 

Rick Nash, New York Rangers

Yksi siirtoikkunan halutuimmista ja samalla arvokkaimmista hyökkääjistä. 33-vuotiaan Nashin perässä ovat huhujen mukaan ainakin Nashville Predators ja Dallas Stars. CBC-toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Nashin lähtöhinta on markkinoilla ensimmäisen kierroksen varausvuoro, kovan tason junioripelaaja sekä täytepelaaja. 

Nash on iskenyt kuluvalla kaudella 18 maalia ja kerännyt kymmenen syöttöpistettä. Rangers voi joutua säilyttämään pienen osan Nashin palkasta (7,8 miljoonaa dollaria), mutta ottajia kokeneelle kanadalaiselle kyllä riittää. Nash nauttii elämästä New Yorkissa, joten paluu Rangersiin vapaana agenttina ensi kesänä voi olla hyvinkin todennäköistä. 

Jeff Skinner, Carolina Hurricanes

TSN:n toimittajan Frank Seravallin mukaan Hurricanes ei aktiivisesti kaupittele viime kauden parasta maalintekijäänsä, mutta on oletettavasti halukas kuuntelemaan tarjouksia. Skinner on ennenkin ollut mukana TSN:n halutuimpien siirtorajahankintojen listalla, mutta tämän kauden tilanne on erilainen.

Skinnerin ja Hurricanes-päävalmentaja Bill Petersin välillä tuntuu olevan erimielisyyksiä. Lisäksi Hurricanes haluaa uuden omistajansa alaisuudessa päättää koko vuosikymmenen kestäneen pudotuspelittömän jakson.

Hurricanes on niukasti kiinni Itäisen konferenssin viimeisessä villi kortti -paikassa, ja joukkue kaipaa vahvistuksia erityisesti hyökkäykseen, jossa tehottomuus ja kapea sentterikalusto ovat pitkäaikaisia ongelmia. Kuluva kausi on kuitenkin sujunut Skinneriltä heikosti, joten 25-vuotiaasta kanadalaisesta ei välttämättä saa toivotunsuuruista korvausta.

Boone Jenner, Columbus Blue Jackets

24-vuotias Jenner paukutti vielä toissa kaudella 30 maalia, mutta tällä kaudella hän on tehnyt 53 ottelussa ainoastaan kuusi maalia. Hyökkääjän kausi on ollut epäonnekas, mutta hänen roolinsa Columbus Blue Jacketsissa on vaihtunut ykköskorin hyökkääjästä kakkos- ja kolmosketjun pelaajaksi.

Jennerin sopimus umpeutuu tämän kauden päätteeksi, ja sopimus kuormittaa organisaation palkkakattoa 2,9 miljoonan dollarin verran. Jennerin kausi on ollut vaisu, ja hän on Blue Jacketsissa ajautunut sivuosaan, mutta vahvistumaan pyrkivälle joukkueelle hän tarjoaisi luisteluvoimaa, fyysisyyttä ja monipuolisia laukaisuominaisuuksia.

Kanadalaisella on kuitenkin vielä potentiaalia, eikä Blue Jackets halua luopua Jenneristä alennushintaan. 

Justin Faulk, Carolina Hurricanes

Toinen Hurricanesin kestohuhu on amerikkalaispuolustaja Faulk, jolla Skinnerin tavoin on menossa totuttua vaisumpi kausi. Faulk on vielä tämän kauden ajan Hurricanes-puolustuksen palkkakuningas, mutta ensi kaudella Jaccob Slavinin ja Brett Pescen jatkosopimukset astuvat voimaan ja kuluttavat palkkakattoa lähes kahdeksan miljoonaa dollaria nykyistä enemmän.

Haydn Fleuryn noustua pelaavaan kokoonpanoon ja Noah Hanifinin kasvettua tähdistöottelun tasoiseksi puolustajaksi Hurricanesilla on varaa parantaa hyökkäyskalustoaan puolustuksen kustannuksella.

Athletic-toimittaja Eric Duhatschek spekuloi mahdollisena kauppakumppanina Edmonton Oilersia, josta Hurricanes voisi saada Faulkista vastineeksi Jesse Puljujärven. Sportsnet-toimittaja Friedman puolestaan visioi Faulkin siirtyvän Detroit Red Wingsiin vaihdossa Andreas Athanasiouun.

Ryan McDonagh, New York Rangers

Rangers-kapteeni McDonaghin kuluva kausi on ollut suuri pettymys. Hyökkäysorientoituneella McDonaghilla on vain kaksi maalia 49 ottelussa, eikä mies hätyyttele tällä kaudella omia piste-ennätyksiään.

Rangers-GM Jeff Gorton saa varmasti puheluita kapteeninsa kauppaamisesta jo siirtorajalla, mutta ilman jättipottikauppaa McDonagh vaihtaa joukkuetta vasta kesällä. 

Yksi joukkueista, joka voi olla valmis uhraamaan isoja palasia McDonaghin hankkimiseksi, on Tampa Bay Lightning. Steve Yzermanin johtama ryhmä taistelee tosissaan Stanley Cupista ja joukkueella riittää paljon nuoria pelaajia kaupattavaksi. McDonaghin sopimusta (4,7 miljoonaa dollaria) on jäljellä vielä yhden kauden verran. 

Jack Johnson, Columbus Blue Jackets

Poikkeuksena useimpiin siirtohuhujen kohteena oleviin pelaajiin Johnson on itse pyytänyt siirtoa. Blue Jackets -GM Jarmo Kekäläisellä on kuitenkin hankala tilanne, sillä kärkipuolustaja Ryan Murray on vasta toipumassa pelikuntoon selkävammastaan, ja Johnson on pelannut noin 20 minuuttia per peli.

Ainakin Toronto Maple Leafs, Tampa Bay Lightning ja Winnipeg Jets etsivät siirtomarkkinoilta puolustajaa. 31-vuotias Johnson on kauden jälkeen jäämässä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi, ja amerikkalaispuolustaja haluaa Blue Jacketsista pois päästäkseen isompaan rooliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle