NHL:n siirtotakaraja, Tyynenmeren divisioona: Thomas Vanek jälleen mukana siirtohuhujen pyörteissä

NHL / Artikkeli
Thomas Vanekilla voi jälleen olla joukkueen vaihto edessään.
Kuva © Getty Images
NHL:n pohjille vajonnut Edmonton Oilers voi asettua siirtotakarajan lähestyessä jälleen myyjäksi. Muun muassa Patrick Maroon ja Mark Letestu ovat hyökkääjiä, jotka herättävät kiinnostusta muissa joukkueissa. Arizona Coyotesin Max Domi ei ole esiintynyt tällä kaudella edukseen, ja nuori kanadalainen saattaa myöskin olla kauppatavaraa.

NHL:n siirtotakarajan lähestyessä pudotuspeleihin tähtäävät ja siellä menestymään pyrkivät joukkueet vahvistavat vielä rivejään. Jatkoaika loi katsauksen Tyynenmeren divisioonassa pelaavista pelaajista, jotka saattavat vielä siirtyä joukkueesta toiseen.

Siirtoikkuna sulkeutuu ensi maanantaina kello 22.00 Suomen aikaa.

Patrick Maroon, Edmonton Oilers

Connor McDavidin ketjukaverin kauppaaminen ei ole aivan itsestäänselvää, sillä Oilersilla on tahtoa tehdä monipuoliselle laitahyökkääjälle jatkosopimus.

Hyvässä lennossa oleva Boston Bruins on kiinnostunut hankkimaan syvyyttä hyökkäyskalustoonsa, ja Maroonin kahden miljoonan dollarin palkka saattaisi olla soviteltavissa Bruinsin tiukkaan palkkakattoonkin. Winnipeg Jets on toinen varteenotettava ehdokas hankkimaan Maroonin loppukauden vahvistukseksi.

Thomas Vanek, Vancouver Canucks

Itävaltalaishyökkääjä lienee jo tottunut olemaan kauppatavaraa siirtotakarajalla. Canucksin heikon kauden myötä Vanek vaihtanee jälleen maisemaa kesken kauden. 34-vuotias Vanek on nopea luistelija, ahkera laukoja ja elementissään maalin edessä ohjaamassa kiekkoja.

Ainakin Anaheim Ducks on etsimässä syvyyttä hyökkäykseensä ja taustatukea Rickard Rakellille. Myös San Jose Sharks saattaa tavoitella Vanekin kaltaista kohtuuhintaista hyökkääjää.

Mark Letestu, Edmonton Oilers

33-vuotias kanadalainen on monipuolisuutensa vuoksi siirtomarkkinoiden tavoitelluimpia keskushyökkääjiä. Letestu on erinomainen haku alempiin ketjuihin, mutta viime kaudella piste-ennätyksensä rikkonut hyökkääjä on käyttökelpoinen myös ylivoimalla.

Ainakin Pittsburgh Penguins on hakemassa täydennystä sentteriosastolleen, ja Letestu olisi kokemuksensa lisäksi myös kohtuuhintainen vaihtoehto.

Max Domi, Arizona Coyotes

Kauden päätteeksi rajoitetuksi vapaaksi agentiksi muuttuvan Max Domin kausi on ollut kaikkea muuta kuin nappisuoritus. Pian 23 vuotta täyttävän kanadalaisen ruuti on ollut koko kauden ajan läpimärkää. Osasyynä voi olla se, että Domia on peluutettu viime kuukaudet sentterinä, vaikka hänen luonnollinen pelipaikkansa on laidalla. 

Domilla on edelleen todella suuri potentiaali, ja hänestä saatavan vastineen on oltava vähintäänkin samantasoinen. Pelkillä varausvuoroilla Domista on turha haaveilla, joten se voi olla este vuokrapelaajia Stanley Cup -jahtiin hamuaville joukkueille.

Ben Hutton, Vancouver Canucks

24-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut jo kaksi edellistä kautta Vancouver Canucksin vakiokokoonpanon pelaajana. Debyyttikaudella 75 ottelussa syntyi tehopisteet 1+24, ja viime kaudella 71 ottelussa pisteet 5+14.

Tällä kaudella tahti on ollut hiljaisempaa: 50 ottelussa on syntynyt vain kuusi syöttöpistettä. Hutton tienaa kaudessa keskimäärin 2,8 miljoonaa dollaria, ja hänen sopimuksensa umpeutuu ensi kauden päätteeksi.

Viimeksi Hutton on ollut Canucksin kokoonpanossa 14. helmikuuta, joten vastuu joukkueessa on alkanut vähentyä. Ottawa Sun -toimittaja Bruce Garrioch on kertonut, että Canucks on avoin Huttonista ehdotetuille tarjouksille, muttei aktiivisesti ole kauppaamassa puolustajaa. On kuitenkin raportoitu, että moni joukkue on jo kysellyt Canucksin tilanteesta Huttonin suhteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle