NHL:n siirtotakaraja, Atlantin divisioona: Kauppaako Senators Erik Karlssonin? NHL:n kiintotähti kerää siirtorajalla kaikkein suurimman huomion

NHL / Artikkeli
Senators-kapteeni Karlsson on NHL:n yksi kirkkaimmista tähdistä.
Kuva © Getty Images
Ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson on noussut hurjien siirtohuhujen keskipisteeseen. Buffalo Sabres -hyökkääjä Evander Kane, jonka peliuraa ovat himmentäneet useat pelin ulkopuoliset sotkut, on NHL:n siirtotakarajalla myös tavoiteltu pelaaja.

NHL:n siirtotakarajan lähestyessä pudotuspeleihin tähtäävät ja siellä menestymään pyrkivät joukkueet vahvistavat vielä rivejään. Jatkoaika loi katsauksen Atlantin divisioonassa pelaavista pelaajista, jotka saattavat vielä siirtyä joukkueesta toiseen.

Siirtoikkuna sulkeutuu ensi maanantaina kello 22.00 Suomen aikaa.

Erik Karlsson, Ottawa Senators

Yksi NHL:n kiistattomista kiintotähdistä, Ottawa Senatorsin ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson on noussut tämän vuoden siirtotakarajan kuumimmaksi puheenaiheeksi. Jo ajatus siitä, että Karlsson siirtyisi tällä siirtorajalla, on monen mielestä mahdoton.

TSN-toimittaja Bob McKenzie raportoi keskiviikkona, että Senatorsin kanssa Karlssonista on käynyt keskusteluja ainakin "puolen tusinaa joukkuetta". Jos Senators saa mielestään tarjouksen, joka on hyväksyttävissä, voi Karlsson McKenzien mukaan hyvinkin liikkua ennen siirtotakarajaa.

Kovin monella NHL-joukkueella ei ole kuitenkaan realistisia rahkeita tavoitella Karlssonia, ja se, että Senators on väläytellyt mahdollisuutta, jossa hyökkääjä Bobby Ryankin sisällytettäisiin kauppaan, rajoittaa potentiaalisia kauppakumppaneita entisestään. Ryanin sopimus kuluttaa Senatorsin palkkakattoa 7,25 miljoonaa dollaria kaudessa.

Tähtipuolustaja Karlssonin nykyinen sopimus kuluttaa Senatorsin palkkakattoa 6,5 miljoonan dollarin verran. Sopimus umpeutuu ensi kauden päätteeksi, minkä jälkeen Karlsson on rajoittamaton vapaa agentti. 

Potentiaalisen ostajan kannalta Karlsson olisi järkevämpää hankkia nyt kuin kesällä, sillä kyseinen joukkue saisi Karlssonin käyttöönsä yhden sijasta ainakin kahdeksi kevääksi. Senators kuitenkin tavoittelee Karlssonista saatavalta vastineelta mahdollisimman paljon, joskin Ryan kauppaan sisältyessään alentaisi kaupan hintaa.

Yksi asia on kuitenkin varmaa, Erik Karlsson -watch kerää tämän vuoden siirtorajalla kaikkein suurimman huomion.

Evander Kane, Buffalo Sabres

Kane niin ikään on kenties yksi siirtomarkkinoiden puhutuimmista nimistä. Ainakin Nashville Predators ja St. Louis Blues etsivät hyökkääjävahvistusta.

26-vuotias kanadalainen on parhaimmillaan erinomainen maalintekijä, mutta kaukalon ulkopuoliset sotkut ovat varjostaneet lahjakkaan hyökkääjän uraa. Kane pelaa reilun viiden miljoonan dollarin sopimuksensa viimeistä kautta ja jää keväällä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi.

Sabresin hintapyyntö Kanesta on tietojen mukaan ensimmäisen kierroksen varausoikeus, nuori lupaus, kokoonpanoon valmis pelaaja ja ehdollinen varausoikeus. Kova hintapyyntö saattaa lopulta jopa estää kaupan toteutumisen − varsinkin kun Kane on tämän vuoden puolella tehnyt 20 pelissä vain kolme maalia.

Mike Green, Detroit Red Wings

32-vuotias Green on tämän kauden siirtomarkkinoiden kevinshattenkirk. Kanadalainen pelaa viimeistä kautta kuuden miljoonan dollarin sopimuksestaan. Oikealta laukova puolustaja on erinomainen täsmäase ylivoimalle ja tukemaan hyökkäyksiä.

Ainakin Toronto Maple Leafs etsii vahvistusta puolustukseensa − tosin lähtökohtaisesti pidemmällä tähtäimellä, mutta loppukauden vahvistuskin kelpaa. Viime kaudella Kevin Shattenkirkista maksettiin ykköskierroksen varausvuoro, kaksi ehdollista vuoroa ja pienessä roolissa pelannut nuori hyökkääjä Zach Sanford.

Maple Leafsilla on kaksi toisen kierroksen varausvuoroa ensi kesän varaustilaisuuteen. Lisäksi torontolaishyökkääjistä Josh Leivo pyörii kauppahuhuissa. Tämän hetkisen tiedon mukaan GM Lou Lamoriello haluaa pitää vapaiksi agenteiksi jäävät hyökkääjät James van RiemsdykinTyler Bozakin ja Leo Komarovin riveissään pudotuspelien ajan.

Mike Hoffman, Ottawa Senators

Hieman yllättäen siirtohuhujen keskelle on pääätynyt myös erinomainen maalintekijä, jonka sopimus kattaa vielä kaksi seuraavaa kautta. Senators-GM Pierre Dorion on kuitenkin sanonut suoraan aloittaneensa uudelleenrakentamisen ja kuuntelevansa tarjouksia lähes kaikista pelaajistaan.

Koko joukkueen tavoin myös Hoffmanin suoritustaso on tällä kaudella ollut totuttua alhaisempi, mikä vaikuttanee 28-vuotiaan hyökkääjän markkina-arvoon. Halvalla Hoffman tuskin Senatorsista kuitenkaan lähtee − jos lähtee ollenkaan.

Ainakin Blues ja New Jersey Devils on huhuissa yhdistetty Hoffmaniin, mutta moni muukin ostajajoukkue lienee kiinnostunut tasonsa osoittaneesta maalitykistä.

Derick Brassard, Ottawa Senators

30-vuotias keskushyökkääjä olisi käyttökelpoinen kolmosketjun johtaja monellekin joukkueelle. Tiedossa oleva hintapyyntö saattaa kuitenkin hillitä neuvotteluhaluja. 

Brassardin ura on jyrkässä laskusuunnassa, joten kukaan tuskin maksaa keskinkertaisesta pelaajasta ykkösvarausta ja lupausta − varsinkin kun Brassardin viiden miljoonan dollarin sopimus kattaa myös kauden 2018-19.

Jos hintapyyntö saadaan neuvoteltua järkevälle tasolle, ja Senators esimerkiksi pitää osan Brassardin palkasta, ainakin Pittsburgh Penguins ja Columbus Blue Jackets ovat kiinnostuneita tuomaan leveyttä sentteriosastolleen.

Max Pacioretty, Montreal Canadiens

Canadiens-kapteenilla on alla neljä peräkkäistä vähintään 30 maalin kautta. Tällä kaudella ruuti on ollut märempää, mutta 29-vuotias amerikkalainen on edelleen erittäin potentiaalinen maalintekijä. Paciorettyn kohdalla etuna on myös se, että sopimus kattaa myös seuraavan kauden.

Ainakin Blues ja Calgary Flames etsivät tehokasta laitahyökkääjää. Paciorettyn neljän ja puolen miljoonan dollarin sopimus on sinänsä kohtuullinen − ellei vertaa tämän kauden suoritustasoon − mutta Bluesin olisi kuitenkin raivattava palkkakattoonsa tilaa pystyäkseen amerikkalaishyökkääjän hankkimaan.

Canadiensilla ei sinänsä ole ehdotonta tarvetta kaupata kapteeniaan, joten GM Marc Bergevin odottaa Paciorettystä vastineeksi ainakin sentterilupausta.

Luke Glendening, Detroit Red Wings

28-vuotiaan keskushyökkääjän nimi pompsahti viime hetkillä mukaan siirtohuhuihin. Glendeningillä on tämän kauden jälkeen vielä kolme vuotta jäljellä 1,8 miljoonan dollarin sopimustaan, joten syvyyttä kokoonpanoon hakevalle amerikkalaissentteri on oivallinen vaihtoehto.

Glendening on hyvä aloittaja ja luotettava alivoimapelaaja, joka pystyy pelaamaan myös laidalla. Vastuu Red Wingsissä on vähentynyt viime vuosina, mutta alivoimaa Glendening on pelannut joukkueensa hyökkääjistä eniten.

Tomas Plekanec, Montreal Canadiens

Paikallismedian tietojen mukaan 35-vuotias tšekki on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Plekanec on kokenut ja monipuolinen, eikä markkinoilla ole ylitarjontaa keskushyökkääjistä. Plekanecin tehot ovat hiipuneet uran huippuvuosista, mutta vastapainoksi tšekkisentteri on nykyään entistä kokonaisvaltaisempi pelaaja.

35-vuotias konkari pelaa viimeistä kautta kuuden miljoonan dollarin sopimuksestaan, joten Canadiens joutuu todennäköisesti pidättämään osan Plekanecin palkasta saadakseen kaupat syntymään − varsinkin jos odotusarvo toisen kierroksen varausoikeudesta pitää paikkansa.

Robin Lehner, Buffalo Sabres

Petr Mrazekin siirryttyä Philadelphia Flyersiin on Sabresin ruotsalaistorjuja tavoitelluimpia maalivahteja siirtorajalla. 26-vuotias Lehner on pelannut Sabres-vahdeista enemmän ja paremmin, mutta ruotsalainen on urallaan pystynyt parempaankin torjuntatyöskentelyyn.

Lehner pelaa sopimuksensa viimeistä kautta ja on jäämässä rajoitetuksi vapaaksi agentiksi. Flyersin päädyttyä hankkimaan Mrazekin Lehneristä voisivat olla kiinnostuneita ainakin Flames, jonka ykkösvahti Mike Smith kärsii nivusvammasta. Penguins puolestaan on kauden mittaan etsinyt nykyistä kokeneempaa kakkosmaalivahtia.

» Lähetä palautetta toimitukselle