NHL-viikko 4: Onko Ville Leino floppi?

NHL / Artikkeli
Onko kehnosti kautensa aloittanut Ville Leino floppihankinta? Miten käy kiukuttelevan kakaran? Joutuuko Predators luopumaan avainpelaajistaan Pekka Rinteen takia?

Kuluvan kauden ajan Jatkoajan NHL-toimittajat ilmaisevat viikoittain ja kuukausittain mielipiteitään erinäisistä ajankohtaisista NHL-tapahtumista.

Sean Avery on jälleen New York Rangersin kokoonpanossa. Onko miehellä enää mitään annettavaa joukkueelleen?

Juho-Lauri Levänen: Kuvittelisin Averyn pystyvän vieläkin pelaamaan NHL -tasolla. Kotiyleisö hänestä näyttäisi myös pitävän, joten paikka Rangersissa on mahdollinen myös pitemmän päälle.

Kimmo Vainikainen: Tuskin. Avery ei ole enää sama pelaaja kuin ennen. Asenne on mitä sattuu ja taidot hiipuneet. Luistin ei kulje eikä kiekko osu maalipuiden väliin. Vielä pari kautta sitten Avery oli tehokas ja ärsyttävä. Hän hankki vastustajille jäähyjä ja oli omalle joukkueelleen hyödyllinen. Nyt vain kaukalon ulkopuolella sattuu ja tapahtuu.

Ottawa Senatorsin alkukausi on sujunut ennakkokaavailuihin nähden yli odotusten. Selviytyykö joukkue pudotuspeleihin?

Levänen: En usko Ottawan vireen kestävän pitkän talven yli, mutta pudotuspelitaisteluun on mahdollista selviytyä. Luultavammin "senaattorien" taival päättyy kuitenkin runkosarjaan.

Vainikainen: Ei. Joukkueen hyökkäysmateriaali on liian kapea. Vaikka Daniel Alfredsson ja Peter Regin palaavat kokoonpanoon ennen pitkää ja vaikka nuoret ovat yllättäneet, nimet kuten Colin Greening, Erik Condra ja Zack Smith eivät kannattele joukkuetta kauaa.

Kyle Turris on yhä ilman sopimusta. Mihin keskushyökkääjä päätyy vai pysyykö hän Phoenix Coyotesissa?

Levänen: Luulen Turrisin tulevan järkiinsä ja hän pääsee sopuun Phoenixin kanssa.

Vainikainen: Coyotesin GM Don Maloney on sanonut, että Turris pelaa Phoenixissa jos hän jossain pelaa. Puheet voivat olla kiristyskeino. Turrisin olisi tehtävä sopimus joulukuun 1. päivään mennessä. Maloney ei halua kaupata kiukuttelevaa nuorukaista ennen sitä. Hän haluaa, että Turris tekee sopimuksen, näyttää tasonsa ja nostaa arvoaan. Vasta sitten kauppa on mahdollinen ja Coyotesille kannattava.

Todennäköisesti sopimus syntyy. Turrisilla on nykyisessä tilanteessa paljon enemmän hävittävää kuin Coyotesille tai millään muulla seuralla.

Ville Leinon kausi on alkanut tehottomasti. Voidaanko suomalainen julistaa jo floppihankinnaksi?

Levänen: Ei todellakaan. Leino on osoittanut pystyvänsä pelaamaan huipputasolla. Lindy Ruff ei ole vielä antanut Leinolle kunnon mahdollisuutta, mutta toivon ja uskon suomalaisen taiturin vielä onnistuvan nykyisessä seurassaan.

Vainikainen: Ei. Totuttelu uuteen pelisysteemiin ja joukkuetovereihin vie aikansa. Ei Leinosta vapahtajaksi ole, mutta kevään lapsi syttyy vasta vuodenvaihteen jälkeen kovempaan kuntoon – kuten aina. Silti Leinon tohtisi tehoilevan jo nyt, siihen velvoittaa miehen palkka ja rooli. Muuten selässä lymyävä apina voi kasvaa karmeaksi gorillaksi.


Leinon kausi ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla.

Pekka Rinne teki seitsemän vuoden ja 49 miljoonan dollarin sopimuksen. Miten suomalaisen sopimus vaikuttaa Nashville Predatorsin avainpuolustajien Shea Weberin ja Ryan Suterin jatkoon?

Levänen: Tuskin mitenkään. Nashville haluaa pitää tämän kolmikon kasassa puolustuspään tukipilarina sekä rakentaa tulevaisuudessa vahvan hyökkäyksen. Countrykaupunki nousee vielä.

Vainikainen: Vielä kausi tai pari sitten sopimus olisi tiennyt Weberistä tai Suterista luopumista. Nyt Predators saattaa pitää molemmat. Organisaation omistajaportaaseen kuuluva Tom Cigarran jyrähti Rinteen sopimuksen jälkeen, että seura tekee kaikkensa, jotta avainpuolustajat pysyvät joukkueessa. Kun sana saapuu ylimmältä taholta, siihen kannattaa yleensä uskoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle