NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Kaupat tuli: Kris Versteeg palasi Chicagoon

NHL / Artikkeli
Kris Versteegille inkkaripaita on jo tuttu juttu.
Kuva © Getty Images
Blackhawksissa Stanley Cupin vuonna 2010 voittanut Kris Versteeg palasi takaisin Illinois'iin. Myös ECHL:ssä pelaava hyökkääjä Philippe Lefebvre siirtyi Blackhawksin organisaatioon. Florida Panthersin riveihin matkasivat puolestaan nuoret hyökkääjä Jimmy Hayes ja puolustaja Dylan Olsen.

Mitä hyötyä Blackhawksille on kaupasta?

Miika Arponen: Blackhawksin jo ennestäänkin lähes naurettavan kova hyökkäys vahvistuu entisestään. Kris Versteeg olisi monessa joukkueessa vähintään kakkosketjun mies, mutta Chicagossa hän pelannee pääasiassa kolmosketjussa. Panthersin jätettyä puolet Versteegin palkasta itselleen, saa Blackhawks laadukkaan hyökkääjän kolmeksi vuodeksi kaiken lisäksi halvalla.

Philippe Lefebvre siirtyi kaupassa todennäköisesti lähinnä siksi, että Panthers ei halunnut ottaa enempää sopimuksia kuin antoi. Miehestä tuskin on Blackhawksin organisaatiolle sen kummempaa hyötyä.

Mitä hyötyä Panthersille on kaupasta?

Antti Wennström: Panthers saa lisää nuorta leveyttä miehistöönsä, joka ei ole tarpeeksi hyvä voittamaan vielä. Ei siis niin hyvä, että sillä olisi tarpeeksi käyttöä tai peliaikaa alisuorittaneelle Versteegille. Jimmy Hayes on tulijoista lupaavampi ja kokeilemisen arvoinen. 

Mitä Kris Versteeg ehti saavuttaa Panthersissa?

AW: Versteeg oli osa Panthersin aggressiivista satsausta vapaisiin agentteihin kesällä 2011. Nuo sopimukset ostivat Panthersille pudotuspelipaikan keväällä 2012, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi.

Myös Versteegille kausi 2011-12 oli todella hyvä, mutta viime kausi ja tämä kausi olivat hänelle huomattavasti vaikeampia. Hän ehti istua useamman pelin myös viltissä. Pelikunto ja asenne eivät olleet kohdillaan.

Mitä Jimmy Hayes ja Dylan Olsen ehtivät saavuttaa Blackhawksissa?

MA: Kolmella eri kaudella NHL:ssä kokeilemaan päässyt Hayes ei vakiinnuttanut paikkaansa kivenkovassa Blackhawks-kokoonpanossa. Lyhyillä visiiteillään hän kuitenkin osoitti olevansa potentiaalinen voimahyökkääjä kolmos-nelosketjuihin. 43 ottelussa Hayes summasi tehot 6+7.

21-vuotiaan Olsenin NHL-uraan mahtuu toistaiseksi 28 ottelua kaudella 2011-12. Näissä otteluissa puolustavana puolustajana tunnetun Olsenin saldoksi jäi yksi syöttöpiste.

Jäikö Panthersille aukkoja paikattavaksi?

AW: Panthersilla on hyviä tai lupaavia pelaajia jokaiselle pelipaikalle, mutta nuorilla tähdillä riittää vielä matkaa menestykseen. Odotettavissa tälle kaudella on jokunen muukin veteraanin kauppaaminen nuorempiin pelaajiin. 

Jäikö Blackhawksille aukkoja paikattavaksi?

MA: Ei oikeastaan. Blackhawksilla on lupaavia nuoria pelaajia tulossa leveällä rintamalla joka tapauksessa sekä hyökkäykseen että puolustukseen. Kumpikaan pelaaja ei kuulunut joukkueen suunnitelmiin tämän kauden NHL:ssä.

Vaikutukset muihin pelaajiin - Panthers

AW: Hayesille avautuu todennäköisesti heti paikka paikata Versteegia kolmosketjussa, sillä Krys Barch kolmosketjuun ei nouse. AHL:n puolella on lisäksi tarjolla ainakin Bobby Butler, joka asettuu arvojärjestyksessä täytemiehen rooliin Hayesin taakse.

Nelosketjussa peliaikaa kärkkyy myös Sean Bergenheim, mutta suomalaispelaaja on pelannut ottelunsa toisella laidalla.

Vaikutukset muihin pelaajiin - Blackhawks

MA: Alustavasti kolmosketjuun Andrew Shaw'n ja Bryan Bickellin viereen istutettava Versteeg vie peliaikaa ensisijaisesti Jeremy Morinilta. Myös Brandon Pirrin paikka kakkosketjussa voi olla vaarassa.

Puolustuspäässä Olsenin lähtö nostaa monia lupaavia puolustajia yhden pykälän ylöspäin pelaajakartassa. Lähimpänä pelipaikkaa Blackhawksissa on nyt todennäköisesti AHL:ssä kovaa jälkeä tehnyt Adam Clendening.

Kumpi voitti kaupan?

MA: Kauppa voi osoittautua joko hyväksi molemmille osapuolilla tai todelliseksi ryöstöksi Stan Bowmanilta. Versteegin tasoinen pelaaja noin kahden miljoonan palkalla kolmosketjussa on luksusta, josta moni joukkue vain unelmoi.

Versteeg ei ollut sitä, mitä Panthers häneltä odotti, joten kauppa ei ole Floridan suunnalla ainakaan katastrofi. Hayesissa on ainesta hyväksi kolmosketjun voimahyökkääjäksi, eikä Olsenkaan ole vielä NHL-tasolla kirjoittamaton kortti.

AW: Panthers hävisi kaupassa, mutta lähinnä vain dollareita. Motivaationsa kadottanut Versteeg ei olisi auttanut Panthersia, mutta Blackhawksissa tilanne on toinen. Lievä voitto Blackhawksille jaetun palkanmaksun takia.

» Lähetä palautetta toimitukselle