Blackhawks ja Panthers vaihtokaupoilla

NHL / Uutinen
Versteeg palaa intiaanipaitaan.
Kuva © Getty Images
Chicago Blackhawks ja Florida Panthers suorittivat neljän pelaajan vaihtokaupan. Hallitseva Stanley Cup -mestari saa takaisin hyökkääjä Kris Versteegin ja ECHL:ssä kiekkoilevan Philippe Lefebvren, kun taas Panthersin organisaatioon siirtyy AHL:ssä kuluneen syksyn pelanneet Jimmy Hayes ja Dylan Olsen.

Blackhawks hankki Panthersilta takaisin laitahyökkääjä Kris Versteegin. 27-vuotias kanadalainen on pelannut seurassa aikaisemmin kaksi kokonaista kautta, joista jälkimmäinen, 2009-2010, toi Stanley Cupin. Välissä Versteeg ehti pelata myös Maple Leafsissa ja Flyersissa. Miehen henkilökohtainen piste-ennätys syntyi toissa kaudella, kun pantteripaidassa syntyivät tehot 23+31. Tänä syksynä 18 peliin on mahtunut kaksi maalia ja viisi maalisyöttöä. Panthers kuitenkin maksaa Versteegin palkasta puolet, eli noin 2,2 miljoonaa dollaria kaudessa seuraavat kolme vuotta.

Lisäksi Blackhawksiin siirtyy ECHL:ssä Cincinnati Cyclonesissa pelaava Philippe Lefebvre, jolla on myös AHL-kokemusta 92 ottelun verran. Tällä kaudella 22-vuotias kanadalainen on tehnyt yhdeksään peliin seitsemän pistettä.

Panthersiin siirtyy kaksi jo useamman vuoden pääasiassa AHL:ssä kiekkoillutta pelaajaa. 23-vuotias Jimmy Hayes on iskenyt 43 NHL-ottelussa 13 tehopistettä. 22-vuotiaalla puolustajalla Dylan Olsenilla on takanaan 28 NHL-peliä kaudelta 2011-2012. Niissä tilille on kertynyt yksi syöttöpiste. Tänä syksynä molemmat ovat tehtailleet Rockford IceHogsin riveissä kahdeksan tehopistettä.

Philippe Lefebvrea ei koskaan varattu NHL:ään. Yhdysvaltalainen Hayes sen sijaan on Maple Leafsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2008 ja Olsen Blackhawksin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2009.

» Lähetä palautetta toimitukselle