Käytävillä kuultua: Niklas Hagman palaamassa länsirannikolle

LIIGA / Artikkeli
Niklas Hagman on palaamassa takaisin liigaympyröihin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tämän kauden siirtotakaraja lähestyy, mutta ensi kauden pelaajasopimuksia solmitaan kulisseissa jo tiuhaan tahtiin. Jatkoaika keräsi jälleen maukkaimmat käytävähuhut samaan pakettiin.

Ässissä kaudella 2013-14 kovaa jälkeä tehnyt laitahyökkääjä Niklas Hagman on palaamassa länsirannikolle. Jatkoajan tietojen mukaan Hagmanin vaihtoehdot tulevan kauden pelipaikaksi ovat Ässät ja TPS.

Edelliset kaksi kautta Hagmanilla ovat kuluneet KHL:ssä Jokerien riveissä, missä 88 ottelussa on syntynyt tehot 24+17.


JYPissä tällä kaudella pelanneen Tuomas Tarkin pikkuveli Iiro lopetti uransa Kärppien maalinsuulta kesken kuluvan kauden. Kärpät aikookin paikata tarkkivajettaan kiinnittämällä kausina 2006-10 Oulussa kaksi mestaruutta torjuneen Tuomas Tarkin takaisin riveihinsä.


Pelaajaliikennettä on Oulussa luvassa myös toiseen suuntaan, kun yli 400 liigaottelua kärppäpaidassa pelannut alempien ketjujen erikoismies Juho Keränen on siirtymässä Hämeenlinnaan paikallisen Pallokerhon riveihin tulevaksi kaudeksi.


Ensi kaudella kivikauteen eli Karri Kiven valmennusaikaan siirtyvä Tampereen Ilves on kasaamassa hyökkäyksensä syömähampaaksi Luulajasta tuttua suomalaisketjua. Sami Sandell ja Joonas Vihko seuran riveistä jo löytyvätkin, ja käytäväpuheet vievät Ville Viitaluomaa myös tupsukorvapaitaan.

Kaksi edellistä kautta Viitaluoma on pelannut SHL:ssä Örebrossa, jossa 34-vuotias keskushyökkääjä on tehnyt 93 otteluun tehot 11+26.


Tulevaksi kaudeksi Mestiksestä Liigaan nouseva Mikkelin Jukurit on houkutellut liigarinkiinsä mukaan useammankin päävalmentaja Risto Dufvalle tutun pelimiehen. Hyökkääjät Turo AsplundJesper PiitulainenNestori Lähde sekä Olli Sipiläinen ovat siirtymässä länsirannikolta Itä-Suomeen.

Myös kokenut puolustaja Jere Karalahti on vahvasti Jukureiden liigasuunnitelmissa mukana, kuten MTV kertoi jo syksyllä.


Suomen miesten jääkiekkomaajoukkuetta vielä tämän kauden valmentava Kari Jalonen siirtyy kahden leijonakauden jälkeen sivuun palliltaan Lauri Marjamäen tieltä. Urallaan kotimaisen pääsarjajääkiekon lisäksi KHL:ssä valmentanut Jalonen on Jatkoajan tietojen mukaan siirtymässä tulevaksi kaudeksi Sveitsin NLA:han SC Bernin peräsimeen.


Pelicansista ja TPS:stä tuttu Ryan Lasch on jättämässä SHL-joukkue Frölundan kauden jälkeen. Lasch teki aiemmin pariinkin otteeseen kovaa jälkeä Liigassa, mutta tuleva osoite on Expressenin tietojen mukaan Sveitsissä tai KHL:ssä.


Liigaurallaan toistaiseksi vain JYPiä edustanut laitahyökkääjä Markus Nenonen on siirtymässä tulevaksi kaudeksi Kouvolaan KooKoon riveihin. Loistavalla rannelaukauksella varustettu Nenonen on pelannut JYPissä urallaan 162 liigaottelua tehden niissä tehot 38+21.

» Lähetä palautetta toimitukselle