Jalonen myönsi Bluesin paremmuuden

LIIGA / Artikkeli
Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen harmitteli ottelun jälkeen sitä, että joukkueen keskittyminen ei ollut Blues-ottelussa sillä tasolla, millä sen pitäisi olla.

- Meidän keskittymisemme oli aika lailla kadoksissa koko illan. Viime hetkien herpaantuminen ja jatkoaikamaali kuvastaa sitä, että keskittyminen oli vajaavaista, Jalonen mietti.

Jalonen antoi kuitenkin joukkueelle kiitosta siitä, että se pystyi nousemaan ahdingosta kolmannessa erässä.

- Täytyy kuitenkin siinä mielessä olla pisteeseenkin tyytyväinen, koska pystyttiin nousemaan ahdingosta siinä. Olimme jo hartiat matossa, mutta noustiin niin se on ihan hyvä merkki, Jalonen pohdiskeli.

- Mutta kuitenkin kaksi pistettä menetettiin kaverille, päävalmentaja lisäsi.

Jalonen antoi täyden tunnustuksen Bluesille, joka pelasi Oulussa hienon ottelun.

- Blues ansaitsi voiton. Heillä oli hyvä sotasuunnitelma, jota he noudattivat. Panostivat vahvaan puolustukseen sekä vastahyökkäyksiin ja niihin me kaaduttiin. Iso kunnia vastustajalle.

Kärpät pelaa ennen maaottelutaukoa vielä kaksi ottelua. Joukkue matkustaa jo perjantaina Lappeenrantaan, jossa on lauantaina vastassa SaiPa.

- Kaksi peliä ennen taukoa on vielä jäljellä. Täytyy nyt tämä peli analysoida, jotta ollaan valmiina kohtaamaan liigan tämän hetken kuumin joukkue. Onneksi saadaan tuore isä Tenkratkin mukaan sinne, Jalonen suuntasi katseensa jo eteenpäin.

Kärppien puolustuksessa on ollut pieniä loukkaantumishuolia viime aikoina. Blues-ottelusta olivat sivussa puujalan takia Topi Jaakola sekä nilkkavaivainen Oskari Korpikari ja myös Mikko Lehtosella on ollut vaivoja.

- Lehtonen on pelannut jo kolmatta viikkoa kevyellä vammalla. Siinä mielessä ollaan oltu vähän kovilla. Nyt, kun tauko alkaa niin saadaan miehelle lepoa, Jalonen kertoi.

Kärppien 3-2 –maalin tehnyt Eero Somervuori harmitteli kahta virhettä, jotka pelin lopussa käänsivät taiston Bluesille.

- Meiltä vähän vaisumpi peli tänään, mutta päästiin kuitenkin lopussa rinnalle ja ohi. Sitten meiltä pari virhettä, joista Blues rankaisi. Blues kuitenkin pelasi tänään hyvin ja osoitti, että on ehkä väärässä päässä taulukkoa, Karjala-turnauksessa Leijonapaitaan pukeutuva Somervuori totesi.

Bluesin päävalmentaja Pekka Rautakallio analysoi ottelua rauhalliseen tyyliinsä.

- Ensimmäiset pari erää liikuttiin hyvin. Peli oli kuitenkin aika varovaista. Tämän ottelun dramatiikka tuli sitten siihen ihan loppuun. Joskus käy näin hyvin kuin tänään, Rautakallio jutteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle