Blues venytti A-nuorten välieräratkaisua Ouluun

LIIGA / Artikkeli
Espoon Bluesin A-nuoret noudattivat tutuksi tullutta kaavaansa pudotuspeleissä. Toisen erän nukkumisen jälkeen isännät rynnistivät päätöserään aivan uudella asenteella ja käänsivät maalin tappion voitoksi numeroin 3-2.

Ottelun alku oli varsin odotetunkaltainen, kun kaksi väsynyttä joukkuetta vain liukui jäällä. Erän puolivälissä alkoi kuitenkin tapahtua. Kärpät sai tilaisuuden ylivoimapeliin, mutta paras paikka siunaantuikin Bluesin Toni Kähköselle, joka riisti kiekon vieraiden puolustussinisellä ja pääsi nokikkain maalivahti Petri Koiviston kanssa. Harhautus ei kuitenkaan aivan onnistunut.

Hetkeä myöhemmin Kärpille tuomittu rangaistus väärästä vaihdosta käynnisti parin minuutin karusellijakson, jonka aikana molemmat joukkueet loivat muutaman heikkoon viimeistelyyn päättyneen ylivoimahyökkäyksen.

Avausmaalia saatiinkin odotella aina toisen erän alkuun. Tauon jälkeen pirteämmin peliin tullut vierasjoukkue pyöritteli kiekkoa hyökkäyspään kulmauksissa. Lopulta Niko Kähönen tarjoili kiekon b-pisteellä kytänneelle Iiro Memoselle, jonka tarkka laukaus takaylänurkkaan vei Kärpät johtoon.

Maalin jälkeen ote siirtyi pikku hiljaa vieraille. Kärppien pitkät pyöritykset sekoittivat Bluesin vaihtorytmin, ja espoolaiset olivat välillä helisemässä.

Kuitenkin erän puolivälissä Blues tuli kuin varkain tasoihin. Keskialueen kiekonriistosta Markku Flinck vapautti Henri Siivosen läpiajoon, joka lirutti kiekon Koiviston selän taakse, ja lukemat tasoihin 1-1.

Toisen erän loppuratkaisu tarjosikin sitten dramatiikkaa kerrakseen. Vajaa puoli minuuttia ennen erätaukoa päätuomari Teemu Salminen passitti Kärppien Ville Mäkelän jäähyaitioon. Seuranneesta hyökkäyspään aloituksesta Blues rakensi viivaan Joni Flodille hyvän vetopaikan.

Lämärin seurauksena kiekko ei liikahtanut juuri mihinkään, sen sijaan Flodin maila hajosi kahdeksi kappaleeksi. Kaiken kukkuraksi Kärppien avausmaalinkin viimeistellyt Memonen pääsi läpiajoon ja viimeisteli illan toisen osumansa vain kaksi sekuntia ennen erätaukoa.

Päätöserässä päättäväisempi Blues tuli väkisin peliin mukaan. Se oli joukkueista hallitsevampi osapuoli ja sai aktiivisella liikkeellään aiheutettua Kärpille useita jäähyjä. Vaikka joukkoon mahtui selkeitäkin kaksiminuuttisia, voidaan myös sanoa vierailijoiden kärsineen päätuomari Salmisen päätöserään tarkentuneesta linjasta. Kärpät kulutti jäähypenkkiä peräti kuuden pienen rangaistuksen edestä.

Blues teki kuitenkin työtä käskettyään. Kahdesta 5-3-ylivoimatilanteesta joukkue hyödynsi molemmat. Tasoitusmaali syntyi heti hyökkäyspään aloituksen jälkeen erän puolivälissä. Sentteri Flinck kaivoi aloitusvoiton, jonka Juhani Kaisjoki siirsi Mikko Lehtoselle. Tarkka ja kova laukaus suoraan syötöstä painui Koiviston mailakäden puolelta alanurkkaan.

Voittomaali syntyi vain puolitoista minuuttia ennen pelin loppua pidemmän pyörityksen päätteeksi. Illan tehopelaaja Flinck ohjasi Mikael Kurjen siniviivasta lähettämän rannelaukauksen jättäen maalivahti Koiviston vaille mahdollisuuksia.

Lopussa Kärpät ei pystynyt kunnon tasoitusyrityksiin edes kuudella kenttäpelaajalla. Näin voitto jäi Espooseen, ja samalla JYPin finaalivastustaja ratkeaa vasta viidennessä pelissä Oulussa ensi tiistaina.

Aiemmat A-nuorten kevättä käsittelevät artikkelit

18.3. A-nuorten jatkopeleissä voitot JYPille, Kärpille, Pelicansille ja K-Vantaalle

16.3. A-nuoret: TuTo yllätti karsinnoissa, Kärpät tasoitti välierien otteluvoitot

14.3. A-nuorten välierät: JYPille ja Bluesille voitot