Uudistunut jukurijoukkue pääsee harjoituskaudella KHL-tasoiseen testiin - "Nyt on valmiudet tehdä asioita paremmin ja kovemmin"

LIIGA / Artikkeli
Kangasalusta on ollut tyytyväinen harjoituskauden alkuun.
Kuva © Tero Liikanen
Mikkelin Jukurit palasi muiden liigajoukkueiden tavoin kuluvalla viikolla yhteisharjoitusten pariin. Kauden ensimmäiset ottelutkin ovat edessä jo tulevalla viikolla.

Jukureiden ensimmäiseen harjoitusviikkoon on mahtunut niin jää kuin-oheisharjoituksiakin. Alkuviikosta joukkue vietti myös testipäivää.

− Koitetaan mennä aika järkevästi. Jää on elementtinä kuitenkin erilainen rasite kropalle kuin mitä kuivaharjoittelu. Pitää olla viisas ja mennä maltilla, jotta vältettäisiin loukkaantumisia. Rauhallisesti, koko ajan hieman tekemisen tasoa nostaen, on tässä ensimmäisten päivien aikana ainakin onnistuttu, kertoi Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta.

Kangasalusta on ollut näkemäänsä tähän asti tyytyväinen. Testituloksetkin kertoivat jukuriluotsille positiivisia asioita ryhmän suorituskyvystä.

− Huikeita parannuksia tullut kyllä tuossa parin kuukauden aikana. Jos vertaa vaikka ihan vuoden takaisiin tuloksiin, niin jätkät ovat kyllä menneet oikeaan suuntaan. Toki fysiikan ja pelin kehittämisen prosessi jatkuu läpi kauden, mutta nyt on valmiudet tehdä asioita paremmin ja kovemmin, Kangasalusta myhäili.

− Ennen kaikkea se on pelaajille tietoa, että asioita on tehty oikein. Tietyt hengitys ja-verenkiertoelimistön testaamiset antavat tietoa meille valmentajille, että minkälaisia treenejä voi vetää ja kuinka paljon. Siltä osin pohja on nyt tehty hyvin ja voidaan ottaa kehittäviä treenejä kauden aikana.

Harjoitusryhmästä vielä avausviikolla puuttuivat vasta torstaina Suomeen saapunut venäläispuolustaja Aleksander Jakovenko, alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana oleva Kristian Tanus sekä loukkaantumisten vuoksi sivussa olleet Jimi Jalonen ja Mikko Kokkonen.

− Ei heillä mitään isompaa ole. Sarja-avauksessa molemmat ovat varmasti kunnossa, mutta mennään nyt päivä kerrallaan, valotti Kangasalusta Kokkosen ja Jalosen tilannetta.

KHL-joukkueen kohtaaminen hieno testi

Ensimmäisen harjoitusviikon loppupuolella aletaan paneutumaan myös enemmän viisikkotason asioihin. Jukurit pelaa harjoituskaudella kaikkiaan seitsemän ottelua, mikä mahdollistaa erilaisten kokeiluiden tekemisen.

− Ajatusprosessi tietysti lähtee liikkeelle siitä, mitkä parit ovat toimineet viime kaudella. Meidän pitää olla kuitenkin myös kärsivällisiä uusien pelaajien kohdalla, että mitä he pystyvät tuomaan kentälle ja ketkä heidän kanssaan sopisivat pelaamaan. Tuossa on vielä monta paikkaa sinetöimättä ja ne tulevat ajan myötä, Kangasalusta pohti.

Jukureiden miehistössä nähdään enemmän kansainvälistä väriä, sillä ryhmässä kiekkoilee tulevalla kaudella peräti viisi ulkomaalaispelaajaa. Venäläisväriä joukkueeseen tuo puolustaja Jakovenkon lisäksi viime kaudelta tuttu Vadim Pereskokov. Heidän lisäksi joukkueeseen kuuluvat tšekkipuolustaja Jakub Galvas, kanadalainen Charlie Sarault sekä ruotsalainen Fredric Weigel.

− Galvas on todella lahjakas nuori pelaaja, tulevaisuuden NHL-pelaaja voisin veikata. Weigel taas tuo erilaista sentteripelaamista tuohon. Sarault on monikäyttöinen pelaaja, pystyy pelaamaan keskellä että laidassa. Tuli vasta maanantaina Suomeen ja aikaero vielä painaa, mutta hänestä näkee että on luistimilla hyvä ja on hyvä pelipää. Saadaan varmasti sellaisia kirsikoita peruskakun päälle, kuvaili Kangasalusta.

Kangasalusta oli myös tyytyväinen joukkueen tämänhetkiseen materiaalin laajuuteen. Keväällä mikkeliläisryhmä operoi hyvin kapealla miehistöllä, mutta nyt kilpailutilanne on parempi. Kokeneempien pelimiesten kanssa peliajasta taistelevat muun muassa nuoret Axel Rindell, Samuel Kemppainen, Heikki Huttunen ja Aku Alho.

− Viime kaudella sitä kilpailutilannetta ei aina ollut. Silloin pelaajan ei tarvitse puristaa ihan kaikkea ja tulee se arki vastaan, että tässä pääsee vähän helpommin kokoonpanoon. Nyt kun äijät toivon mukaan pysyvät terveenä, niin joka päivä joutuu sen paikan ansaitsemaan ja se on meille positiivinen haaste, jukuriluotsi ennakoi.

− Oikeastaan koko ryhmä on kehittynyt ja ottanut kopin siitä, että nyt tehdään hommia. Paljon on tullut joka jätkälle kehitystä. Kuka sen paikan haluaa sitten napata, niin on aina pelaajasta itsestään kiinni. Valmentajien tehtävä on sitten arvioida tilanne ja heittää sen hetken parhaat pelaajat jäälle. Siellä on hyvä kilpailutilanne ja se auttaa osaltaan kehitysprosessissa.

Ensimmäistä kertaa uusi jukurijoukkue pääsee tositoimiin 7.8. KalPaa vastaan. Samalla viikolla joukkue kohtaa myös KHL-joukkue Vitjaz Podolskin.

Vitjaz selvitti viime kaudella tiensä pudotuspeleihin, mutta tie nousi pystyyn jo ensimmäisellä kierroksella, kun lopulta mestaruuden voittanut TsSKA Moskova kaatoi joukkueen suoraan neljässä ottelussa. Joukkueessa suomalaisväriä edustavat Miro Aaltonen, Ville Lajunen, Pekka Jormakka ja Joonas Nättinen.

− Kovat vastustajat saadaan ja ensimmäinen peli on tietysti hyvä saada alta pois. Muistutetaan itsellemme taas, että mitä pelaaminen ja voittaminen vaatii. Vitjaz-ottelu taas on hieno testi meille. KHL-jengi vastassa, niin jätkät pääsee oikeasti testaamaan itseään, että kuinka iso ero on maailman toiseksi parhaaseen sarjaan vai onko sitä eroa, summasi Kangasalusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle