Mestis-viikko: Jokerit täytti hallit ja vei pisteet pohjoisessa − Tampereella nähtiin turkulainen hattutemppu

MESTIS / Artikkeli
Miika Tiihonen teki hattutempun KOOVEEta vastaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Mestiksen viimeisenä majaileva FPS otti ensimmäisen voittonsa sitten joulukuun puolivälin. Viikon yksi mielenkiintoisimmista kohtaamisista pelattiin keskiviikkona Iisalmessa IPK:n ja Ketterän välillä. Jokereilla oli vahva vieraskiertue pohjoisessa, ja Tampereella nähtiin perjantaina hattutemppu.

Helmikuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla nähtiin monta mielenkiintoista kamppailua Mestiksessä. Ketterä aloitti viikon vahvasti pohjoisen kiertueella, kun ensin tiistaina kaatui Hokki ja heti perään keskiviikon kärkikamppailussa IPK.

Iisalmelaiset pitivät kuitenkin hyvin asemansa sarjan kärjessä, kun he kaatoivat Kiekko-Espoon lauantaina lukemin 7−2. IPK:lla on nyt neljän pisteen ero toisena olevaan Ketterään, ja imatralaiset ovat myös pelanneet neljä ottelua enemmän kuin IPK.

Maalijuhlaa nähtiin torstaina KeuPa HT:n ja RoKin kohtaamisessa, jossa verkkoa heilutettiin peräti 11 kertaa. Kolme pistettä matkasi lopulta Rovaniemelle lukemin 4−7 ja vierailijoiden Joonas Alanne hääri ottelun hahmona tehden tehot 2+1. Samalla lappilaiset onnistuivat kuromaan eroa keuruulaisiin. RoKi piti viikon aikana asemistaan kiinni suoraa pudotuspelipaikkaa ajatellen, kun taas KeuPa HT:n runkosarjan lopun suurin tavoite lienee säilyttää kymmenes sija.

Jokerit kiersi onnistuneesti Keski-Pohjanmaalla ja Kainuussa, kun he hakivat täydet pistepotit sekä Hermeksen että Hokin vieraana. Perjantaina ottelua oli seuraamassa Kokkolassa 2254 silmäparia ja lauantaina Kajaanissa lehtereillä istui 1086 katsojaa. 

Viikon onnistuja

Ketterä esiintyi erittäin pirteästi koko viikon. Imatralaiset pelasivat kolme ottelua ja voittivat näistä jokaisen. Asema sarjan toisena vankistui entisestään, vaikka myös takana olevat Jokerit ja Kiekko-Espoo keräsivät pisteitä. 

Viikon onnistujaksi on nostettava myös FPS, joka otti vuoden ensimmäisen voittonsa. Forssalaiset kaatoivat Tampereella KOOVEEn 4−2, mutta FPS:n sarjasijoitukseen voitolla ei ollut vaikutusta. Sarjajumbona majailevilla hämäläisillä on matkaa seuraavana olevaan Hokkiin peräti 17 pistettä.

TUTOn maalivahti Emil Vuorio pelasi lauantaina Mestis-uransa ensimmäisen nollapelin. 21-vuotias maalivahti on tällä kaudella vartioinut turkulaisten maalia 22 ottelussa torjuntaprosentilla 88,9 %. Turkulaisista onnistui myös Miika Tiihonen, jonka kolme maalia siivitti TUTO:n voittoon KOOVEEn vieraana.

Viikon pettymys

Hokin viikko jatkui alavireisesti ja he hävisivät kaikki viikon kolme otteluaan. Kajaanilaiset voivat pikku hiljaa ryhtyä valmistautumaan putoamiskarsintaotteluihin FPS:aa vastaan, sillä seuraavana olevaan KOOVEEhen on matkaa kymmenen pistettä ja takana oleviin forssalaisiin 17 pistettä. 

Viikon yllättäjä

TUTOn Jere Karlsson teki kauden ensimmäisen maalinsa KOOVEEn verkkoon. Turkulaisten kapteeni ei ole aiemmin juuri maaleja tehtaillut, sillä Tampereen Hakametsän jäähallissa syntynyt osuma oli 28-vuotiaalle puolustajalle Mestis-uran seitsemäs. Hän on pelannut Mestiksessä 255 ottelua.

Tulevan viikon mielenkiintoisin ottelu

Katseet kääntyvät alkavalla viikolla lauantaihin, kun Helsingin jäähallissa kohtaavat Jokerit ja TUTO. Helsinkiläiset ovat tällä hetkellä sijalla kolme, mutta vain viisi pistettä viidentenä olevia turkulaisia edellä. Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä hyvässä iskussa, joten ainekset on olemassa viihdyttävään ja laadukkaaseen Mestis-otteluun näiden perinteikkäiden seurojen välillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle