Joukolla nimimiehiä on kauden avausmaali vielä viimeistelemättä − lista alkukauden alisuorittajista

LIIGA / Artikkeli
HIFK:n kapteeni Teemu Tallberg on pitkässä maalittomassa putkessa.
Liigan alkukausi on ollut historian kolmanneksi vähämaalisin. Ilmiö heijastuu myös yksilöihin. Tässä artikkelissa katsastetaan joukko nimekkäitä pelimiehiä, jotka jahtaavat edelleen kauden avausosumaansa.

Jukureilla pitkä lista nollakerholaisia

Jukureilla ei ole ollut kauden alussa varsinaista maalinteko-ongelmaa, sillä joukkue on tehnyt kuudenneksi eniten maaleja. Kovempiinkin lukemiin olisi kuitenkin ollut varaa, sillä nollakerhossa ovat edelleen Jarkko Immonen, Miikka Pitkänen sekä Kovařčíkin veljekset Ondrej ja Michal. Kun puolustuksesta lisätään listalle vielä Oliver Larsen, voi sanoa Jukureilla olleen eväitä parempaankin. Vastuun puutteen taakse viisikko ei voi piiloutua, sillä joukko on saanut yhteensä lähes 90 minuuttia ylivoima-aikaa.

Lukon nimimiehet edelleen ilman maaleja

Lukon maalisaraketta katsoessa katseet kohdistuvat kolmeen nimekkääseen pelaajaan. Jere Karjalainen nakutteli muutama kausi sitten Tapparassa 24 osumaa, tällä kaudella avausosuma on vielä viimeistelemättä. Karjalainen on sentään kerännyt syöttöpisteitä, mutta Henri Ikoseen ja Otto Somppiin kohdistui kokonaisuutena huomattavasti nähtyä suuremmat odotukset.

SaiPan syväjää kulminoituu avainpelaajiin

SaiPan alkukausi on ollut kokonaisuutena tukkoinen. Joukkue on valahtanut sarjataulukossa viimeiseksi ja edellä olevaan Sportiin ero on kasvanut jo viiteen pisteeseen. Suurin syy on ollut ennätyksellisen heikko viimeistely. Nollakerhoon kuuluvat edelleen ulkomaalaispelaajista Antoine Morand, Gustav Olhaver sekä viime kaudella Mestiksen pistepörssin toiseksi sijoittunut Nicolas Werbik. Suomalaispelaajista Ville Meskanen on tehtaillut Liigassa 288 ottelussa 87 maalia, joten kymmenen ottelun maaliton putki on jättimäinen pettymys.

Kristian Kuuselalla on vielä maalitili avaamatta.

Sport kaipaa alakerrasta apuja viimeistelyyn

Vaasan Sport on yksi kolmesta joukkueesta, joka on viimeistellyt alle kaksi osumaa ottelua kohden. Hyökkäyksessä ei ole mainittavia kerhon jäseniä, mutta viivapelotteet ovat olleet kadoksissa. Shaun Heshkaa, Valtteri Viljasta ja Emil Johanssonia ei voi syyttää yrityksen puutteesta, sillä kolmikko on toimittanut kiekon maalille yhteensä 154 kertaa, mutta tulos on edelleen pyöreä nolla.

Ässien jyrä laukoo, mutta tuloksetta

Hyökkääjistä vain Steve Moses ja Juhamatti Aaltonen ovat laukoneet useammin kuin Ässien Joachim Rohdin. Patapaitojen ykkösylivoimassakin pelannut ruotsalainen runnoi kahdella edelliskaudella Jukureissa 33 maalia, joten alkukauden tehottomuus lukeutuu pettymysten joukkoon. Toinen alisuorittaja on viime kaudella ECHL:n pistepörssin voittanut Will Graber, jonka alkukauden saldo on Rohdinin tapaan 0+2.

HIFK-kipparilla viime kauden kuiva kausi jatkuu

HIFK on viimeistellyt kauden kymmenessä ottelussa vaatimattomat 20 kertaa. Vain SaiPa on tehnyt vähemmän maaleja. Nollakerhoon kuuluvat vielä esimerkiksi loukkaantumisten vuoksi vain viisi ottelua pelannut Julius Nättinen, Juha Jääskä sekä Otto Paajanen. Kauden avausmaalia odottelee edelleen myös joukkueen kapteeni Teemu Tallberg. Kipparin kohdalla nollaputki alkoi jo viime kaudella, sillä Tallberg on viimeksi tehnyt maalin 26. tammikuuta. Pudotuspelit mukaan lukien Tallbergin maaliton putki on jo 31 ottelun mittainen.

Tapparalla tökkii kokonaisuus

Kauden mestarisuosikkeihin nostettu Tappara on sarjataulukossa vasta yhdeksäntenä. Kirvesrintojen kohdalla kyse on kuitenkin ennemmin kollektiivisesta alisuorittamisesta kuin yksittäisten pelaajien nollasaldoista. Siitä huolimatta Kristian Kuuselan ja Maksim Matushkinin jäämiset nollille ovat pettymyksiä. Myös Tyler Kelleheriin kohdistui nähtyä suuremmat odotukset.

» Lähetä palautetta toimitukselle