HPK pääsi jakamaan nimikirjoituksia ilomielellä, TPS:n Amanda Julkunen tykitteli komeasti − "Oli muutama paikka jo ennenkin"

Naisten Liiga / Artikkeli
Amanda Julkunen (vasemmalla) pamautti komean osuman Meri Haaranojan syötöstä.
Kuva © Timo Savela
TPS kaatoi sille tärkeässä ottelussa Kuortaneen ja HPK pinnisti perhepelissään ohi Ilveksen. HIFK karisti Kärpät kannoiltaan Sanni Vanhasen johdolla Naisten Liigan lauantaikierroksella. KalPan vire oli liikaa RoKille.

Naisten Liigan joulukuun ohjelmassa on kaksi tiukkaa peliviikonloppua ennen noin kuukauden mittaista taukoa. Lauantaina miteltiin neljä kamppailua, eli askissa olivat Kiekko-Espoota lukuunottamatta kaikki sarjan joukkueet.

TPS−Kuortane 2−0

Tällä kaudella tasaisia mittelöitä pelannut kaksikko aloitti matsin lauantainakin tasaisissa merkeissä. Toisessa erässä Kuortaneen Hannele Tarkiainen napautti kiekon terävästi TPS-maalin ristikkoon.  Avausmaalia saatiin odottaa pelin puoliväliin asti, kunnes esimerkillisesti läpi kamppailun pelannut TPS-kapteeni Pihla Hämeenniemi osui hyvän nousunsa päätteeksi.

Kuortane pyrki sinnikkäästi tasoittamaan ottelun, mutta turkulaisten australialaisveskari Olivia Last oli aina vaan kiekkojen tiellä. Kotijoukkue oli siirtyä kahden maalin johtoon päätöserässä, kun sekä Lucia Záborská että Amanda Julkunen pääsivät kokeilemaan, mutta Kerttu Kuja-Halkola kesti kuitenkin tolppien välissä.

Vieraat ottivat muuten siistissä ottelussa pahaan paikkaan jäähyn, kun Neea Pelkonen lähti istumaan huitomiskakkosta, kun kolmatta erää oli jäljellä neljä minuuttia. Rangaistusta ehti kulua 12 sekuntia, kunnes Julkunen tempaisi kovalla rannekudilla ratkaisevan 2−0-osuman. Puolustaja Meri Haaranoja syötti turkulaisten kummatkin osumat. Kotijoukkue poistui ansaitusti pukusuojaan kolme pistettä rikkaampana.

− Oli todella tiukka peli koko 60 minuuttia niin kuin kaikki pelit Kuortanetta vastaan. Tiesimme, että tulee kova peli ja se, kumpi haluaa voittaa enemmän vie pisteet. Kaikki puhalsivat yhteen hiileen ja lopputulos oli meille edullinen, Julkunen tuumi.

Meri Haaranoja sai Amanda Julkuselta suitsutusta.
Kuva © Timo Savela

Omiin otteisiinsa 17-vuotias hyökkääjä oli myös tyytyväinen. Enemmän hän jakoi kiitosta joukkuekaverilleen.

− Oli itseltä ihan perushyvä peli. Tykkäsin pelata, kun oli paljon vauhtia pelissä. Oli muutama paikka jo ennenkin, mutta ei tuntunut maistuvan yhtään. Maalissani Meri (Haaranoja) antoi namusyötön viivaan ja meni maskiin. Ajattelin, että kokeilen vetää ja maaliinhan se meni, TPS:n toisen maalin tehnyt Julkunen puheli.

Julkunen siirtyi täksi kaudeksi TPS:n riveihin Lukosta, jonka naisten joukkueen toimitna lakkautettiin. Laitilan Jyskeen kasvatti on viihtynyt Aurajoen rannoilla.

− On tosi hienoa pelata näiden ihmisten kanssa, keitä tässä joukkueessa on. On tosi hienoa kuulua tähän porukkaan. Yhdessä jokainen puskee joka päivä toisiaan eteenpäin ja parempiin lopputuloksiin.

Seuraavan mahdollisuuden osoittaa kykynsä Julkunen ja TPS saavat sunnuntaina, kun joukkue matkustaa sarjakärki HIFK:n vieraaksi.

− Tästä pelistä jäi tosi hyvä fiilis huomista ajatellen. Sinne lähdetään sata lasissa ja joka peli lähdetään voittamaan. Lupaan, että ihan koko 60 minuuttia taistelemme ja katsomme sitten, mikä on lopputulos, Julkunen naulasi.

HPK−Ilves 2−1

Ilves lähti otteluun ilman kahta parasta pistenaistaan, kun Emilia Varpula ja Elli Suoranta olivat sivussa. Ottelu alkoi tarkkaillen, eikä kummallakaan veskarilla ollut paljoa torjuntatöitä. Ines Lukkarila aloitti maalinteon avauserässä ylivoiman puitteissa. Jenna Lehtiniemi kuitenkin tasoitti puntit hiivittyään takatolpalle niin ikään erikoistilanteessa.

Kummallakin joukkueella oli ottelussa maalipaikkansa, mutta HPK:n Eline Gabriele ja Ilveksen Salla Sivula pitivät otteillaan matsin tasaisena aivan loppusummerille asti. Júlia Matejková kuitenkin niittasi emännät edelle, kun ottelua oli jäljellä enää kymmenen minuuttia.

Eline Gabriele torjui voiton HPK:lle. Arkistokuva.
Kuva © Aleksi Koskinen

Ilveksen lopullinen kiri tyrehtyi minuutti ennen loppua tamperelaisten ottamaan kaksiminuuttiseen ja HPK onnistui pitämään kiinni johtoasemastaan. Näin oranssipaidat pääsivät jakamaan nimikirjoituksia hallille saapuneille perheille voitto taskussaan.

− Peli oli meidän hallussamme ja tiesin, että voittaisimme, jos pelaisimme sillä tavalla kuin meidän pitääkin. Luotin joukkueen tekemiseen koko ajan. Saimme alussa paljon vetoja, mutta loppujen lopuksi niitä ei tullut paljon kumpaankaan päähän. Pelasimme hyvin puolustussuuntaan, emmekä antaneet paikkoja Ilvekselle, HPK:n alankomaalaismaalivahti Gabriele virkkoi.

180 silmäparia oli saapunut HPK:n järjestämään perhepelitapahtumaan. Nuorten kannattajien näkeminen kamppailun jälkeen sai Gabrielen hyvälle tuulelle.

− Oli tosi mukavaa nähdä kaikki ne pienetkin lapset, jotka rakastavat jääkiekkoa ja ovat tulleet katsomaan meidän otteluamme. Oli hienoa pelata tämän yleisön edessä ja koko joukkueen mielestä oli upeaa päästä tekemään monia ihmisiä iloiseksi pelin jälkeenkin, Gabriele hehkutti.

HIFK−Kärpät 5−0

Selvänä altavastaajana otteluun lähtenyt Kärpät onnistui pitämään hallitsevan mestarin nollilla melkein ensimmäiselle erätauolle saakka. Vasta ajassa 19.08 Emilia Piekkarin nolla murtui, kun Sanni Vanhanen iski ottelun ensimmäisen osumansa. Vanhanen iski lopulta myös Stadin Gimmojen kolmannen maalin ja syötti kaksi muuta, kun 40 peliminuutin jälkeen taululla olivat 4−0-lukemat.

Clara Rozier ja Pauliina Salonen osuivat Vanhasen ohella vieraiden maaliin ja näin peli oli tuloksen puolesta selvä ennen kolmatta erää. Sekä Piekkarilla että HIFK:n veskarilla Miia Vainiolla oli kahden erän jälkeen yhtä monta torjuntaa (14), joten siinä mielessä ottelu oli tasaväkistä vääntöä.

Sanni Vanhanen näytti pelaamisen mallia ja iski tehot 3+2. Arkistokuva.
Kuva © Alise Harju

Nuori supertähti Vanhanen viimeisteli hattutemppuun oikeuttavan kolmannen osumansa, kun päätöserä kääntyi loppuaan kohden. Piekkari ei voinut mitään terävälle kudille, jonka HIFK-hyökkääjä sivalsi kärppämaalin takakulmaan. Viimeiset minuutit odotettiin lähinnä loppuvihellystä, jonka soitua varmistui jälleen yksi voitto Stadin Gimmoille.

RoKi−KalPa, 0−7

KalPa oli aiemmin tällä kaudella kärsinyt yllätystappion RoKille, joten nyt Elisa Holopaisen ensiminuuteilla iskemä johtomaali tuli varmasti tarpeeseen. Kuopiolaiset pääsivät muutenkin niskan päälle heti alusta lähtien.

Tilli Keränen lisäsi vierasjohtoa vielä ennen erätaukoa ja heti huilin päätteeksi Johanna Juutilainen survoi kiekon kolmannen kerran ohi RoKi-vahti Annika Saastamoisen. KalPa hallitsi tapahtumia läpi toisenkin erän.

KalPa-kapteeni Juutilainen teki lauantaina tehot 2+1.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Rovaniemeläisten tuska syveni, kun Ella-Maria Lappi lapioi Lunasa Sanon nousun tuottaman irtokiekon sisään ja lukemat 4−0:aan. Vain puoli minuuttia edellisestä ja Juutilainen kiskaisi kaukaa ottelun toisen kihauksensa.

Kolmaannessa erässä nähtiin hurja tilanne, kun RoKi-kapteeni Eveliina Ollila törmäsi KalPan Lapin selkään ja rojahti jäähän. Onneksi Ollila kuitenkin nousi lopulta jäästä omin avuin. Inka Katajisto käänsi tolpanjuuresta pelin jo 6−0:aan.

Lopulliset numeronsa ottelu sai, kun huippupakki Sanni Rantala vippasi ylivoimalla siniviivalta pikkumustan emäntien verkkoon. Joukkueet kohtaavat sunnuntaina uudelleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle