HIFK päätti sitkeän kärppälauman kauden, Kiekko-Espoo välieriin TPS:n kustannuksella − "Jokaisessa pelissä alku oli meille vaikea"

Naisten Liiga / Artikkeli
HIFK voitti Kärpät kolmannen kerran ja eteni Naisten Liigan välieriin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Naisten Liigan ennakkosuosikit HIFK ja Kiekko-Espoo pitivät pintansa, vaikka haaste Kärppien ja TPS:n taholta oli paikoin kovakin. Viime vuoden finalistit jatkavat välieriin, kun taas Oulussa ja Turussa kausi päättyy puolivälieriin.

Naisten Liigan puolivälierissä pelattiin torstaina kaksi ottelua, kun viime vuoden finalistit HIFK ja Kiekko-Espoo ottivat mittaa Kärpistä ja TPS:stä kolmannen kerran. Vaikka haastajat laittoivatkin kaikkensa peliin, olivat sarjan suurjoukkueet voitokkaita ja ratkaisivat sarjat edukseen.

Kärpät−HIFK 2−4

HIFK:lla oli vieraskaukalossa mahdollisuus varmistaa paikkansa välierissä. Hallitseva mestari oli voittanut kaksi Helsingissä pelattua kamppailua, vaikka Kärpät pystyikin haastamaan ennakkosuosikin sisukkaasti. Kaikesta näki, että koko oululaisryhmä oli tullut torstaina kotiaskiinsa taistelemaan viimeiseen voimanrippeeseen asti. Taistelu katkesi vasta kalkkiviivoilla, kun HIFK-tähdet runnoivat tarvittavat osumat.

− Oli alusta lähtien kovatempoinen matsi ja Kärpät yritti koko ajan, emme päässeet helpolla. Pitkään mentiin tasoissa ja Kärpät pääsi pari kertaa ohikin, mutta sitten me teimme loppuun maalit, Pauliina Salonen virkkoi.

Kärpät aloitti ottelun terävästi, kun Emma Ekoluoma hyödynsi HIFK:n vaihdon takia syntyneen epätasapainon kentällä ja karautti niittaamaan illan ensimmäisen maalin. Stadin Gimmat olivat kuitenkin pelin päällä ja loivat alati paikkoja Kati Asikaisen vartioimalle maalille. Clara Rozier toikin HIFK:n väkisin tasoihin osumalla, jota tarkisteltiin pitkään videolta.

Toiseen erään HIFK lisäsi hieman kierroksia, vaikkei Kärpätkään nostanut jalkaa kaasulta. Yksi erän, ja koko ottelun tyylikkäimmistä suorituksista nähtiin HIFK-pakki Siiri Yrjölältä, joka heittäytymällä siniviivaa pitkin sai pidettyä pelivälineen hyökkäysalueella ja näin hyökkäyksen käynnissä. Kärppäleiristä niin Ekoluoma ja Anna-Kaisa Antti-Roiko kuin varsinkin maalivahti Asikainen esittivät loisto-otteita.

HIFK kerjäsi vaikeuksia ottamalla kaksi peräkkäistä jäähyä kolmannen erän alkupuolella − ja vaikeuksia tulikin, kun hurjan ottelun pelannut Ekoluoma täräytti ranteella kiekon ohi Kiia Lahtisen. Salonen kuitenkin kiskaisi seuraavasta tilanteesta tasoituksen.

Kun Liikala tinttasi b-pisteiden välistä HIFK:n kolmannen kihauksen, kääntyi peli lopullisesti, eikä urheasti kamppaillut Kärpät saanut enää tasoitusta aikaiseksi. Vanhanen latoi vielä kerran kiekon verkkoon. Oululaisten kohtaloksi jäi putoaminen puolivälierissä. HIFK jatkaa mestaruuden metsästystä välierissä.

− Jokaisessa pelissä alku oli meille vaikea. Kärpät lähti heti painostamaan ja pelasi kiekkoa maalille. Pelien aluissa aina vähän katselimme, miten tietysti ei pitäisi mennä. Niin vain kävi. Pystyimme kuitenkin selvittämään lepsun vaiheemme ja ottamaan kolme voittoa putkeen. Se on tärkeintä.

− Tästä pitää petrata jatkuvaa työntekoa. Omista pitää päästä lähteä paremmin ja maalintekoon pitää saada tietynlaista yksinkertaisuutta ja kurinalaisuutta. Toimitetaan kiekkoa ja mennään maalille. Tässä porukassa on siistiä olla. Toivottavasti pystymme jatkossakin ottamaan voittoja, Salonen päätti.

Muokattu: 29.2.2024, kello 21.08: Salosen kommentit lisätty, sitaatti nostettu otsikkoon.

Kiekko-Espoo−TPS 5−2

Myös runkosarjan voittaneella espoolaisjoukkueella oli tilaisuus laittaa puolivälieräsarja voitolla pakettiin. Joukkue lähtikin kovalla ryminällä tuloksenhakuun, kun Kiekko-Espoo laukoi ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana hanakasti ja pakotti Olivia Lastin 11 torjuntaan. Tiia Pajarisella ei vielä tässä vaiheessa ollut yhtään torjuntaa. Lopulta Kiekko-Espoo iski tarvittavat osumat ja pääsi juhlimaan välieräpaikkaa.

Turkulaiset joutuivat taipumaan, kun Emma Nuutinen iski Kiekko-Espoon johtoon. Avauserässä kotijoukkueella ei ollut laukausmääräänsä nähden montaakaan huippupaikkaa, mutta yksi sellainen avautui Nea Katajamäelle. Last kuitenkin selvitti tilanteen. Tasoihin TPS punnersi heti toisen erän alussa, kun Mette Karrun viivakuti upposi ohi hölmistyneen Pajarisen. Runkosarjan maalipörssin ykkösnimi Lisette Täks palautti Kiekko-Espoon värit johtajan paikalle kuitenkin vain kaksi minuuttia myöhemmin.

Tinja Haukijärvi ohjauksellaan ja Elsa Talvitie rystynostollaan kasvattivat kotijohtoa päätöserässä, mikä teki selväksi sen, ettei TPS pystynyt enää kamppailemaan tuloksesta. Nuutinen napautti vielä ottelun toisensa ja Kiia Kangas toi TPS:lle lohtua lyömällä ottelulle sen loppulukemat.

» Lähetä palautetta toimitukselle