Ässät tekee kaikkensa Marjamäen sopimuksen eteen

LIIGA / Artikkeli
Jo toisen heikon kauden peräkkäin pelannut Porin Ässät on kesään mentäessä vaikean tilanteen edessä. Mitään suurta tunkua pelaajista ei Porin suuntaan ole, joten katseet keskittyvät paljolti omiin kasvatteihin.

Ässien viime kauden joukkueesta tärkeimmät runkopelaajat on jo kiinnitetty jatkosopimuksilla ja porilaisryhmällä on tällä hetkellä 21 sopimusta kasassa, lukumäärään sisältyy myös yksi vielä pelejään muussa joukkueessa jatkava laituri.

Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäellä on kiivaat neuvottelut vielä yhden viime kaudella Ässissä pelanneen pelaajan kanssa. Masi Marjamäen sopimus ensi kaudeksi on tällä hetkellä Hirsimäen ykkösasia.

- Viikon tai kahden sisällä tapahtuu varmasti jotain. Yritämme pitää Masin kaikin mahdollisin keinoin, hänen kehityskäyrä on selkeässä nousussa, ja toivottavasti pystymme tarjoamaan sellaisen paketin hänelle, että se miellyttäisi. Silloin puhutaan varmasta ykkös-, kakkoskentän miehestä ja Masista huokuu sellaisia johtajan aineksia, joita juuri kaipaamme joukkueeseen.

Jo nuorena Pohjois-Amerikan juniorikaukaloihin suunnannut Marjamäki palasi tuttuun patapaitaan kauden alkupuolella. Loppuun asti taisteleva laituri kirjautti 24 ottelussa viisi maalia ja kuusi syöttöä. Marjamäen hyvyys näkyy silti kaukalossa muissa asioissa kuin pöytäkirjaan merkkautuvissa saavutuksissa. 23-vuotias laituri on väsymätön työmyyrä ja todellinen joukkuepelaaja – Ässien näköinen pelimies.

Hirsimäen mukaan Ässien laituritilanne olisi Marjamäen sopimuksen myötä aika pitkälle selvä.

- Masin myötä laiturit olisivat luultavasti siinä, sen lisäksi sentteri ja kahdesta kolmeen puolustuspään pelaajaa olisi vielä haussa.

Vahvistuksia Pohjois-Amerikasta?

Hirsimäen tavoite on saada joukkueen runko kasaan toukokuun alkuun mennessä, jolloin uudet sopimukset alkavat, ja ässäryhmä lähtee tiukkaan kesäharjoittelujaksoon.

- Toukokuussa pitäisi ryhmän olla koossa ulkomaalaisia lukuun ottamatta. Viime vuosina olemme Pohjois-Amerikasta hankkineet ulkomaalaisemme ja sieltä nytkin katsellaan. Sen lisäksi Ruotsi ja Tsekki ovat sellaisia kiekkomaita, joista vahvistukset voisivat löytyä. Toisaalta ei sen kansallisuuden ole väliä, jos on pelimies.

Ässien heikko kausi tuottaa selkeän tappiollisen tilikauden. Lukuja Hirsimäki ei lähde vielä paljastamaan.

- On meillä tulosennusteet olemassa, ja tiedämme aika tarkkaan, että mihin lukuihin budjetissa päästään. Tulossa on selvästi tappiollinen tilikausi, mutta ei Ässiä mihinkään kurimukseen olla syöksemässä. Tase jää plussan puolelle, joten olemme paremmassa jamassa kuin moni seura, sillä velkaa meillä ei ole. Kassan kanssa tekee tietenkin tiukkaa,
Hirsimäki selventää.

Huonot ottelut ja sarjataulukon häntäpäähän valahtanut sarjasijoitus näkyi etenkin yleisömäärissä, mikä teki suurimman loven budjettiin.

- Lipputulot pettivät pahiten. Mainostulot ja muut taloudelliset seikat nousivat jopa paikoin yli budjetoidun.

» Lähetä palautetta toimitukselle