NHL-kierroksen topit ja flopit: Mestareiden taistelu jatkuu

Artjom Anisimov runnoi kiekon kertaalleen Blues-maaliin.
Chicago Blackhawks venytti ratkaisua, New Yorkissa säkenöi venäläistähti ja Floridassa selvisi yksi joukkue toiselle kierrokselle. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Blackhawksin ketjumuutokset

Hallitsevan Stanley Cup -mestarin Chicago Blackhawksin päävalmentaja Joel Quennevillen päätös peluuttaa tähtipelaajiaan Jonathan Toewsia ja Patrick Kanea samassa ketjussa kannatti. Kaksikko alusti Artemi Panarinin tekemän 3−1-johtomaalin aivan toisen erä päätöshetkillä, ja lisäksi Kane iski ottelun voittomaalin toisessa jatkoerässä.

Jevgeni Malkin, Pittsburgh Penguins

Penguinsin venäläisässä pyöritti omaa showtaan New Yorkissa. Penguins kaatoi Rangersin selvästi 5-0 ja Malkin nakutti neljä (2+2) tehopistettä. Penguins johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-1 ja pääsee yrittämään sarjan katkaisua kotijäällään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Frederik Andersen, Anaheim Ducks

Ducksin tanskalaistorjuja nousi ottelun hahmoksi, kun Ducks tasoitti ottelusarjan Nashville Predatorsia vastaan 4−1-vierasvoitolla. Miehelle kirjattiin 30 torjuntaa, vain yksi takaiskumaali ja valinta ottelun ykköstähdeksi.

Maalivahdit päärooleissa myös Floridassa

Molempien joukkueiden maalivahdit esittivät parastaan, kun Tampa Bay Lightning päätti Detroit Red Wingsin kauden. Lightning voitti ottelusarjan viidennen väännön lukemin 1-0 ja eteni toiselle kierrokselle voitoin 4-1.

Lightningin Ben Bishopille kirjattiin nollapeli ja 34 torjuntaa. Red Wingsin Petr Mrazek venyi kiekon tielle 23 kertaa, mutta joutui antautumaan kertaalleen.

Flopit

Henrik Lundqvist, NY Rangers

Rangersin tähtivahti oli kaukana tähtistatuksestaan ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan: neljä päästettyä maalia 26 minuuttiin ja vähemmän mairitteleva torjuntaprosentti 77,8.

Alexander Steen, St. Louis Blues

Bluesin ruotsalaishyökkääjä jäi tehopisteittä, kun Blackhawks kavensi ottelusarjan jatkoerävoitollaan. Steen oli jäällä kolmen takaiskumaalin aikana ja seurasi lähietäisyydeltä Kanen vyöryttämää voitto-osumaa.