Tappara ja Sport väänsivät jälleen tiukasti - Laineen soolo ratkaisi

LIIGA / Raportti
Patrik Laine otti sankarin viitan harteilleen.
Kuva © Timo Savela
Tapparan ja Sportin tasaisten maalin erolla ratkenneiden pelien sarja ei katkennut viimeisessäkään tämän kauden runkosarjan keskinäisessä kohtaamisessa. Tällä kertaa Sport nousi tappioasemasta, mutta Patrik Laineen soolo jatkoajalla takasi Tapparalle voiton.

Tappara ja Sport taistelivat jälleen tasaisen pelin, joka jäi tunnelataukseltaan melko laimeaksi. Tappara tuli otteluun hyvin ja sen onnistui karata kahden maalin johtoon. Ennen Jukka Peltolan 2-0 -osumaa Sportilla oli loistava paikka tasoittaa 2-1 -ylivoimahyökkäyksestä. Verkko soi kuitenkin vastahyökkäyksestä toisessä päässä.

Sport tuli kuitenkin toisessa erässä tasoihin hieman kuin varkain, vaikka sillä ei kovin paljon maalipaikkoja ollut. Sen sijaan kolmas erä oli Sportilta erinomainen ja Tappara joutui vastaanottajaksi saaden olla onnellinen, että selviytyi jatkoajalle.

- Erinomainen peli. Kevättä kohti mennään, tää muuttuu kokoajan kovemmaksi ja sehän tässä on hienoa, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen tunnelmoi.

Viikon saldoksi jääneeseen kolmeen pisteeseen Valtonen ei kuitenkaan ollut tyytyväinen.

- Yhdeksää lähdettiin hakemaan ja me lähdetään ammattilaisurheilujoukkueena hakemaan joka pelistä kolmea, mikään muu ei tyydytä, Valtonen tiivisti.

Tapolalla röntgenkatse

Tuomareista Valtosella ei ollut kysyttäessä valittamista.

- Tänään oli selkeä linja, kaikki tiesivät miten pelataan. Tuomrit tekevät oman työnsä, me teemme omamme ja turha siitä on jauhaa sen enempää, torjui Valtonen ajatukset siitä, että hänellä olisi ollut jotain sanottavaa tuomareista.

Kuitenkin Tapparan vastuuvalmentaja Jussi Tapola kävi otteluvalvojan kanssa läpi lopun jäähyä, jossa Filip Riska sai korkeasta mailasta ja Aleksi Elorinne joutui boksiin, kun reilu kolme minuuttia oli varsinaista peliaikaa jäljellä.

- Riskalle tuli maila silmään, onneksi tylppä pää, eikä kärki, vastasi Valtonen tilanteesta kysyttäessä.

Valmentajat innostuivat heittämään sanaset toisilleen.

- Se oli [Charles] Bertrandin oma maila, huikkasi Tapola Valtoselle.

- 2+2 olisi pitänyt tulla, vastasi Valtonen.

- Niin, siis jos olisi ollut meidän maila, Tapola kysyi.

- En tiedä kenen maila se oli, mä en nähnyt, sulla on röntgenkatse, vastasi Valtonen.

Laine ratkaisi komealla yksilösuorituksella

- Eka erä oli yksi parhaista, mitä ollaan tällä kaudella pelattu. Kahdessa nollassa vähän kaveri sai momentumia ja päästettiin pari helppoa maalia. Hyvä, että pystyttiin kuitenkin voittamaan, sankariksi jälleen noussut Patrik Laine summaili peliä.

Ja Tappara pystyi voittoon nimenomaan Laineen ansiosta. Laine kierteli jatkoajalla Sportin pelialueella aikansa puolustavaa kolmikkoa ja murtautui sitten tekopaikkaan iskeäkseen ratkaisun. Häikäisevä henkilökohtainen suoritus.

- Pyörittiin aikamme niitten päädyssä [Jan-Mikael] Järvisen kanssa ja väsytettiin siinä. Kun ei paikkoja löytynyt, mitä sitä turhaa kiekkoa viskomaan. Kun kaveri tekee virheen se pyritään käyttämään ja nyt käytettiin. Tai tarkemmin sanottuna Laine käytti, Järviselle kirjattiin syöttöpiste.

» Lähetä palautetta toimitukselle