HIFK karkasi kolmannessa erässä: "Pannukakku siitä lopulta tuli"

LIIGA / Raportti
Kevin Lankinen torjui voiton vaikeasta ottelun alusta huolimatta.
Kuva © C More
HPK piti sarjakärki HIFK:ta pihdeissään kaksi ensimmäistä erää. Tasaisen ottelun alku oli vierailijoille mahdollisimman vaikea, kun joukkue joutui takaa-ajoasemaan heti ottelun alussa. Kolmannessa erässä HIFK kuitenkin näytti HPK:lle missä kaappi seisoo.

HPK onnistui heti ensimmäisessä hyökkäyksessä tekemään maalin, kun Joni Tuulola napautti terävästi kiekon verkkoon.

HIFK ei takaiskusta masentunut, vaan oli hallitsevampi joukkue kentällä. Henri Auvisen mentyä istumaan jäähyä Tommi Taimin kampituksesta, olivat Samu Perhosen torjunnat kotijoukkueelle kultaakin kalliimpia.

HIFK sai muutaman lisäsekunnin ylivoimaan, kun Auvinen jäi paidasta jäähykopin luukkuun kiinni. Auvinen joutui uudelle istunnolle painimatsin mentyä liian vakavaksi HIFK:n maalin edessä. Joonas Järvinen lähti vierasjoukkueesta jäähylle samasta tilanteesta.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen oli hyvällä tuulella ottelun jälkeen.

− Mahdollisimman huono alku ottelulle, mutta nousimme siitä ja peli oli lopulta tasainen. Pikkuhiljaa ottelu kääntyi meille ja jaksoimme painaa loppuun asti.

HPK sai oman ylivoimamahdollisuuden, kun Teemu Ramstedt huitaisi Otto Paajasta naamaan kiekontavoittelutilanteessa. Ylivoimalla ei lisäosumia nähty, mutta yleisö sai nauttia näyttävien maalintekoyritysten lisäksi tiukoista maalineduskahakoista.

HIFK saa maalisihtinsä kuntoon ja menee ottelussa johtoon

Perhonen kohotti toisen erän alussa kotijoukkueen sykettä jäämällä torjuntatilanteen jälkeen jäähän makaamaan. Oman joukkuetoverin mailasta käsivarteen iskun saanut maalivahti pystyi kuitenkin jatkamaan työtään tolppien välissä.

Sarjakärki HIFK sai maalisihtinsä kuntoon ja teki ottelun seuraavat kaksi maalia. Ensin Arttu Luttinen tasoitti ottelun ylivoimalla maalin edestä. Vain hetkeä myöhemmin Robert Leino vei vierasjoukkueen jo johtoon maalin kulmalta.

Juuri ennen toista osumaa oli Roope Hintz karata läpiajoon, mutta Santeri Vuoti ja Teemu Kaislehto onnistuivat pysäyttämään vikkelän keskushyökkääjän.

HPK:n tasoitus tuli ylivoimalla Mika Partasen istuessa jäähypenkillä. Tilanteessa ensimmäisen maalin tehnyt Tuulola löysi syötöllään Waltteri Hopposen, joka tälläsi kiekon sivuttaisliikkeeseen joutuneen Kevin Lankisen selän taakse.

HPK-luotsi Olli Salo oli ottelun jälkeen allapäin.

− Ensimmäinen ja toinen erä oli meiltä hyvää taistelua. Kun ajatellaan että vastassa oli sarjakärki, niin olimme hyvässä tilanteessa. Kolmannesta erästä tulikin meidän osalta ihan täysi pannukakku. HIFK tuli kovaa ja me katselimme vierestä, että mitä he tekevät. HIFK:lle onnittelut, ovat ihan ansaitusti kärkipaikalla.

Kolmas erä oli vieraiden ilotulitusta

Luttinen sai avoimen paikan maalin kulmalta aivan kolmannen erän alussa, mutta tässäkin tilanteessa Perhonen onnistui venymään kiekon tielle.

HIFK meni ottelussa jälleen johtoon Tommi Taimin viimeistelystä. Siniviivalta vedetty jäänuoliainen tuli maskin takaa ja meni Perhosen patjojen alta maaliin.

Seuraavat maalit HIFK pääsi tekemään aivan maalin edestä. Kerran jo tolppia kolistellut Tomas Záborský sai kunnian viimeistellä joukkueensa neljännen osuman. Leino viimeisteli lopulta loppulukemat illan toisella osumallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle