Ässien kärsivällisyys toi lopulta voiton

LIIGA / Raportti
Troy Vance iski kauden kolmannen maalinsa tärkeään paikkaan.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Ässien ja Bluesin välinen lauantaikamppailu oli varsin tasainen näytös ensimmäisten kahden erän ajan. Päätöserässä Bluesin puhti loppui ja kotijoukkue nappasi Troy Vancen johdolla 5−2-voiton.

Launtaimittelön avauserässä Ässät vyörytti hyvällä tahdilla hyökkäyksiä espoolaisten maalille, mutta Kaapo Kähkönen oli varmassa vireessä.

Ässien peli-ilme oli avauserässä sen näköistä, mitä valmennus oli hakenutkin.

− Tarkoitus oli lähteä painostamaan kovaa heti ottelun alussa, kuten kotijoukkueena usein pitääkin. Siinä onnistuimme myös hyvin, ässävalmentaja Mikael Kotkaniemi sanoi.

Kotijoukkueen painostuksesta huolimatta sarjajumbo Blues aloitti maalinteon. Oskari Siiki hakkasi laukauksestaan tulleen irtokiekon ohi Ari Ahosen, kun avauserä oli puolessa välissä.

Vain 17 sekuntia tästä, kun Pat Mullane sai namutella kiekon tyhjään maaliin Jarno Kärjen tarkasta syötöstä.

Ässien mainio avauserä toi myös palkinnon johtomaalin muodossa, kun Masi Marjamäki iski ylivoimalla kauden 11. osumansa.

Vaisu toinen erä

Ässien avauserän tehokas rynnistys tasoittui ottelun toisessä erässä huomattavasti. Avauserässä peräti 20 kertaa torjunut Kähkönen selvisi vain kuudella kopilla.

Padan syöttöjen taso laski, eivätkä hyökkäykset olleet kovinkaan laadukkaita. Tämä oli helppo myös Kotkaniemen todeta.

− Kiekollisessa pelaamisessamme oli hieman vaikeuksia läpi koko ottelun ja toisessa erässä olimme muutenkin hieman poissaolevia. Siinä syitä, miksi peli meni vähän vaikeaksi.

Blues sai ajoittain hyvin painetta ässäpäätyyn, mutta laukaukset olivat jatkuvasti päätyverkossa maaliverkon sijaan.

Ottelun kuohuttavin hetki nähtiin erän loppupuolella, kun kotijoukkueen Semir Ben-Amor taklasi Bluesin puolustaja Sebastian Mobergia päähän. Moberg talutettiin hitaasti koppiin, eikä mies luonnollisesti enää ottelussa pelannut.

Blues sai vielä toivon kipinää Ilmari Pitkäsen tasoittaessa ottelun ylivoiman aikana tilanteeksi 2−2.

Espoolaisten koneesta loppui virta

Toisen erän vaisu suorittaminen ei luvannut kotijoukkue Ässien puolesta suuria päätöserään, mutta maltti oli valttia.

Espoolaisten rankka ottelurupeama alkoi painaa jalkaa ja Ässät sai ottelusta otetta. Yli 5000-päinen porilaisyleisö sai helpotusta hikoiluunsa, kun puolustaja Troy Vance napautti tarkalla rannelaukauksella Ässät johtoon vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua.

− Viimeiseen viiteen päivään neljä peliä, niin kyllähän se alkoi näkyä. Energia ei meinannut millään riittää ja meillä oli pelaajia harva se hetki pötköllään jäällä, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho pohti.

− Tappion lisäksi toki harmittavat myös uudet loukkaantumiset. Todennäköisesti menemme ensi viikolla vielä nykyistäkin kapeammalla materiaalilla. 

Aleksi Saarela iski vielä ylivoimalla lukemiksi 4−2 ja viimeisteli ottelun pakettiin osumalla vielä tyhjään maaliin 5−2-maalin merkiksi. 

Ässävalmentaja Kotkaniemellä oli selkeät teesit seuraavan parin päivän ajalle.

− Nyt on pääasia, että lepäämme ja tankkaamme huolella. Ensi viikolla on luvassa monta kovaa ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo