Pystyykö Sport yhä kiusaamaan Tapparaa?

LIIGA / Ennakko
Patrik Laineen tehot tähän mennessä Sportia vastaan 1+5.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tappara ja Sport ovat kamppailleet toistaiseksi keskenään maalin pelejä, joissa maaleja on ladottu molempien verkkoon nykyjääkiekon mittapuulla liikaakin. Viimeisestä runkosarjan kohtaamisesta on lupa odottaa tarkempaa.

Tappara ja Sport ovat tarjoilleet kauden edellisissä kohtaamisissaan tiukkoja pelejä, joista kaksi on ollut todella ihmeellistä vuoristoratamaista maalikarkeloa. Joulukuussa Sport johti vielä vartti ennen pelin loppua kolmella maalilla, tammikuun back-to-back otteluiden jälkimmäisessä osassa Tappara havahtui tajuamaan olevansa jääkiekko-ottelussa vasta toisessa erässä. Molemmilla kerroilla Sportin kolmen maalin johto mureni ja ennen lauantain ottelua päävalmentaja Tomek Valtonen saattaakin kysyä joukkueeltaan, kuinka monen maalin johtoon heidän pitää Tapparaa vastaan päästä, että se loppuun asti kestäisi. Tapparan Jussi Tapola puolestaan luultavasti tiedustelee joukkueeltaan, voisiko pelaamisen kenties aloittaa ja heti avauserästä lähtien.

Pudotuspelien kolkuttaessa jo ovea, oman pään pelin pitäisi viimeistään tässä kohtaa olla jo tarkempaa ja siinä mielessä tuskin kokonaismaalimäärässä tällä kertaa kymmentä rikotaan.

Sportilla mahdollisuus korvata alkuviikon pistemenetykset

Sportin kuluneen viikon selkeät päävastustajakohtaamiset takana niskaan puhaltavia Ilvestä ja KooKoo:ta vastaan tuottivat vaasalaisille tuskaisesti vain 2 pistettä. Se johtaa siihen, että asiaa pitäisi korjata Tapparan kustannuksella. Joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä, mikäli se meinaa mennä ensimmäistä kertaa historiansa aikana Liigan runkosarjasta jatkoon.

Tapparan viime aikoja on leimannut ailahtelevaisuus. Kulunut viikko tarjosi Tapparalle niukan tappion turussa TPS:n vieraana, mutta joukkue kirkasti profiiliaan sen jälkeen voittaen HIFK:n vieraissa.

Isoimmat ratkaisut mentaalipuolella

Ottelu ratkennee henkisiin asioihin. Paineet ovat Sportilla etenkin, kun tärkeistä kohtaamisista aiemmin tällä viikolla olisi pitänyt enemmän pisteitä repiä, joskin voitto KooKoo:sta oli varmasti joukkueelle iso asia, vaikka piste-ero kasvoi vain yhdellä. Käytännössä tässä kohtaa Tapparan pitäisi kuitenkin voittaa ottelu, jos asenne on kunnossa.

Kuningaskysymys on, pystyykö Sport unohtamaan sarjataulukon ja tekemään koko ottelun läpi niitä asioita, joilla se on joka kerta tämän kuaden kohtaamisissa onnistunut tuottamaan Tapparalle vaikeuksia ainakin jonkin osan pelistä. Pelirohkeuden säilyttäminen on keskiössä. Sportilla on kokemusta tältä kaudelta Tapparaa vastaan todella reilusti siitä, kuinka jääkiekkoa on vaikeampi pelata johtoasemassa. Sen täytyy pystyä tasapainoiseen aktiiviseen 60 minuutin suoritukseen. Tapparan suurin savotta käydään ehkä jo ennen peliä. Pystyykö se nollaamaan hienon voiton HIFK:sta ja tekemään nöyrästi tarvittavan voiton eteen?

Viimeaikaisten kokoonpanotapahtumien suhteen etu on selvästi Tapparalla, kun joukkue vahvistui siirtorajan kynnyksellä Tuukka Mäntylällä ja Juhani Jasulla. Sport puolestaan koki pahan menetyksen, kun isoa vastuuta kantanut puolustaja Aleksi Laakso loukkaantui ja on koko loppukauden pihalla.

Seuraa Heitä

Patrik Laine #29 | Columbus

Laitahyökkääjä

Laine on ollut hyvässä vireessä, mistä nähtiin näyte myös HIFK:ta vastaan, kun taituroi läpiajosta kauniin maalin. Miten Sport pystyy hänet pysäyttämään?

Teddy Da Costa #77 |

Hyökkääjä

Da Costa otti ensikosketuksensa Liigaan Tapparan paidassa, mutta pelipaikkaa ei kovassa nipussa auennut. Viimeistään Sportissa näyttäisi vakiinnuttavan asemansa Liigassa. Taitava jos tilaa annetaan. Pystyykö auttamaan Sportille tärkeitä pisteitä?

» Lähetä palautetta toimitukselle