Tuttujen miesten tuttu show

LIIGA / Raportti
Mikkel Boedker otti Äijänsuon jälleen haltuunsa.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Raumalla nähtiin lopulta perin tuttu käsikirjoitus, kun Lukko nappasi kolme pistettä Pelicansin kustannuksella. Illan suurimpien sankarien joukkoon nousivat tanskalaiset - jälleen kerran.

Tiukkaa alivoimaa ja tanskalaisten huikeat yksilösuoritukset. Raumalla nähtiin viime aikoina tutuksi tullut käsikirjoitus, kun Lukko saalisti tärkeän voiton lahtelaisryhmästä.

Illan suurimpia sankareita olivat tehot 1+2 iskeneet Mikkel Bödker sekä 1+1 nakuttanut Frans Nielsen.

Voiton myötä vaikean alkukauden vääntänyt Rauman Lukko otti tärkeitä pisteitä taistelussa pudotuspelipaikoista. Joukkueen päävalmentaja Risto Dufva myhäilikin pelin jälkeen.

- Kova oli taistelu taas jäällä. Vastassa oli kuntopuntarissa sijalla kaksi majailevat joukkueet, joten mitään ei saatu ilmaiseksi, mutta ei myöskään annettu, Lukko-käskijä myhäili.

- Ilmeeseen täytyy olla tyytyväinen. Yrittämiseen ei voi vastata kuin yrittämällä. Siinä tänään onnituttiin.

Myös Kai Suikkanen myönsi raumalaisten paremmuuden heti kättelyssä.

- Hyvä peli. Tosin ei se hirveästi lämmitä, vaikka pelasit sitten hyvin, huonosti tai hyvin huonosti, jos pisteitä tulee nolla.

Lukko karkaa nopeasti

Lukko sai otteluun vähintäänkin lentävän lähdön, kun kiekko oli alle puolen minuutin pelaamisen jälkeen Jere Myllyniemen vartioimassa maalissa.

Bödker ja Nielsen pelasivat nopeasti tulleella ylivoimalla yhteen ja Teemu Nurmi sai hakata kiekon maalin ensimmäistä kertaa illan aikana.

Pelicans nousi hiljalleen shokkialun jälkeen. Loppuerä mentiinkin tasaisemmissa merkeissä. Petri Vehanen ja Myllyniemi olivat maaleillaan vahvoja, joten erätauolle mentiin kotijoukkueen tiukassa johdossa.

Toisessa erässä alkoi tapahtua hieman erän puolenvälin jälkeen. Justin Azevedo huitoi Joonas Hurrilta nokan auki ja lensi tilanteesta suihkuun.

Viiden minuutin ylivoimalla nähtiin heti osuma - mutta yllättävään päätyyn. Lukon juuttikaksikko juoni vastahyökkäyksen taidolla, kun Bödker tarjoili ja Nielsen sivalsi kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon.

Pelicans ei saa kiriään käyntiin

Vierailijat eivät kuitenkaan luovuttaneet, sillä joukkue sai luotua tästä pian todella tärkeän kavennusmaalin. Timo Pärssinen pääsi ohjaamaan maalinedustalta siniviivavedon sisään ja Pelicansin jälleen ottelussa peliin mukaan.

Hetken näyttikin, että peli kääntyisi lahtelaisille. Joukkue ei pystynyt kuitenkaan käyttämään pian tullutta kahden minuutin 5-3-ylivoimaansa hyödyksi.

Päätöserässä joukkueen kiri kuihtui typeriin jäähyihin. Bödkerin kauden jo 21. maali oli lopulta illan sinetti, kun tanskalainen kävi liruttamassa kiekon tyhjään häkkiin.

Voitto tuli raumalaisille makeaan paikkaan. Kolmeen pisteen voitto vankisti joukkueen asemaa kymmenen parhaan joukossa. Pelicansille tappio tiesi pudotuspelipaikan karkaamista jo kymmenen pisteen päähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle