Tanskalaistrion jäähyväiset kotiyleisölle?

LIIGA / Ennakko
Lukon tanskalaiset saattavat pelata lauantaina viimeisen pelinsä Raumalla.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Lukon ja Pelicansin taival tämän kauden liigassa on ollut kivikkoinen, mutta viime aikoina molempien kuntopuntarit ovat kääntyneet hivenen ylöspäin. Lisäjännitettä kotijoukkueen kannattajille tuo myös se mahdollisuus, että tanskalaiset NHL-vahvistukset saatetaan nähdä viimeistä kertaa Äijänsuon yleisön edessä.

Hyökkääjät Frans NielsenMikkel Boedker sekä puolustaja Philip Larsen pelasivat lokakuun alussa ensimmäisen ottelunsa Lukko-paidassa juuri Pelicansia vastaan. Peli päättyi tuolloin Lukon 1-4 vierasvoittoon. Joukkueiden toinen kohtaaminen marraskuussa meni sekin selkeästi raumalaisille, kun Lukko nappasi kotivoiton lukemin 6-2.

Lukko palasi joulutauolta pirteänä kaatamalla sekä Kärpät että Bluesin. Vuosi 2013 alkoi kehnosti, kun TPS teki ryöstöretken Raumalle. Perjantaina Lukko esitti jälleen ryhtiliikkeen kaatamalla Porissa Satakunnan derbyssä Ässät 1-4. 

Lahdessa viime kevään hopeamitalin kiilto vaihtui syksyllä harmaaseen arkeen. Pelicans liiteli pitkään varjojen mailla, mutta osoitti loppuvuotta kohti piristymisen merkkejä. Seitsemästä viime ottelustaan Kai Suikkasen suojatit ovat voittaneet kuusi. 

Isäntien ylivoimatehokkuus puntariin

NHL-kiistan osapuolten asettama takaraja on umpeutumassa lähipäivinä. Mikäli taalajäillä sarja viimein käynnistyy, on erittäin todennäköistä, että tanskalaiskolmikkoa ei enää Raumalla tositoimissa nähdä.

Lukon alkukauden ongelmat saatiin lakaistua maton alle, kun Tanskan kirkkaimmat kiekkotähdet saapuivat Suomeen avittamaan kanaalikaupungin joukkuetta. Phoenix-laituri Mikkel Boedkeriä on ehditty tituleerata jopa kautta aikojen parhaaksi Lukko-hyökkääjäksi.

Vaikka juutit ovat pelastaneet Lukon jo monesta pinteestä, niin vaikeuksia on silti riittänyt. Apuvalmentaja Juha Vuori totesi ennen Ässät-ottelua, että TPS-pelin kaltaiset virheet pitää saada pois.

-Keskiviikkona meillä oli ongelmia keskittymisen kanssa, eikä tehty asioita niin kuin oli sovittu. Toinen asia mikä kotijäällä pitää ehdottomasti parantua, on ylivoimapelaaminen, Vuori sanoi.

Pelicansin herääminen joulun tienoilla ei jäänyt Vuorelta huomaamatta.

-Kyllä heilläkin toivo pudotuspelipaikasta yhä elää. Voidaan sanoa, että nyt pelataan jo playoff -hengessä, ja voitoista taistellaan lähes millä hinnalla hyvänsä. 

Maalivahtiosastolla Pelicansilla on heittää raumalaisillekin tuttu mies tolppien väliin. Jere Myllyniemi on parhaimmillaan liigatasolle kelpo veskari. Petri Vehanen Lukko-maalilla oli TPS:iä vastaan epävarma, mutta muuten maailmanmestari on kauden mittaan vertynyt hyvään iskuun. Tammikuun otteluruuhkassa Simon Nielsen väijyy myös peliaikaa.

Kokoonpanot

Hyökkääjä Lauri Tukonen oli sivussa perjantaina, eikä miestä nähtäne myöskään lauantaina kotikentällä. Marraskuusta asti loukkaantumisen vuoksi poissa ollutta Jussi Pesosta odoteltiin kokoonpanoon vuoden vaihteessa, mutta uusin ennuste kertoo hänen parantelevan vammojaan kenties kauden loppuun asti.

Pelicansin konkaripakki Jan Latvala on sivussa jalkamurtuman vuoksi. Lahtelaisten ryhmästä puutuu myös loukkaantumisten vuoksi Jonas Junland ja Pekka Jormakka.

Seuraa Heitä

Juhani Jasu #61 |

Keskushyökkääjä

Jasu ei ole vieläkään hyökkäyspäässä ihmetekoja esittänyt, vaikka hänen odotettiin ottavan isompaa roolia tulosyksiköissä. Mikäli NHL-avut lähtevät, on keskushyökkääjän nostettava profiiliaan.

Timo Pärssinen #27 |

Laitahyökkääjä

Pärssinen teki nuorempana SM-liigassa kovaa jälkeä, mutta ulkomailta paluunsa jälkeen ei ole loistanut. Onnistui kuitenkin maalinteossa edellisellä Rauman visiitillään.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Mikkel Bødker 3 2 5
2.Teemu Nurmi 1 2 3
3.Frans Nielsen 1 2 3
4.Justin Azevedo 0 2 2
5.Arttu Ilomäki 0 2 2
Pelicans M S P
1.Jarkko Immonen 0 4 4
2.Vili Sopanen 1 3 4
3.Miikka Männikkö 0 3 3
4.Markus Seikola 1 2 3
5.Janne Tavi 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle