Lukon hyvä vire kestää

LIIGA / Raportti
Roni Viirlas teki liigauransa avausosuman komealla laukauksella.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lukon ja Bluesin välinen taistelu liigapisteistä oli juurikin niin tasainen, kuin etukäteen oli odotettavissa. Vierasjoukkue ei myynyt nahkaansa helpolla, mutta Lukon paketti kesti vieraiden kovan loppurynnistyksen.

Tasapisteissä illan kamppailuun lähteneet Lukko ja Blues taistelivat kiivaasti tärkeistä sarjapisteistä. Pelin edellisenä iltana pelannut vierasjoukkue Blues joutui kuitenkin poistumaan pitkälle kotimatkalle tappio niskassaan.

Varamiehinen Lukko ei pystynyt kunnon pelinrakenteluun, mutta taistelua joukkue esitti. Kun kotijoukkueen ykkösketju oli hereillä värkäten kolme komeaa maalia, oli Blues selätetty. Isona osana voittoa oli myös kotijoukkueen loistava maalivahti Petri Vehanen, joka pelasti tukun avopaikkoja.

- Pelattiin oikeasti hyvä vieraspeli, mutta tulostaulu ei ollut meille suosiollinen. Kotijoukkue lepäsi eilen, kun me taas pelasimme. Lisäksi menimme läpi ottelun kolmella ketjulla, mutta jaksamista riitti siitäkin huolimatta, kehui vieraiden päävalmentaja Lauri Marjamäki omiaan.

- Ammattimies Vehanen vei hienosti tuomaria, ja hankki ratkaisevan kahden miehen ylivoiman Lukolle kolmannen erän alkuun, harmitteli Marjamäki tilannetta, jonka seurauksena syntyi ottelun voittomaali.

- Näillä eväillä hyvä suoritus. Ensikertalaisia taas mukana, mutta pystyttiin voitto ottamaan. Ylivoimapeli on kiitettävää luokkaa ollen yksi ottelun ratkaisuista, näki illan koitoksen kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Ottelun alku sai heti yleisön hereille, kun vieraiden hyökkääjä Tommi Huhtala taklasi Lukko-puolustaja Tommi Kovasen pois pelistä. 

- Raukkamainen temppu, kun tulee toisena miehenä taklaamaan. Yhtä vastaan pystyy suojautumaan, mutta kahta vastaan ei millään, kritisoi tilannetta Dufva.

- Lääkärin lausunnon mukaan kylkiluun murtuma, aivotärähdys, hammas poikki ja leuassa haava, luetteli Dufva puolustajansa tilannetta.

- Tuomareilta oikea tuomio, ja raportti asia tehdään, kuului otteluvalvojan selostus tapahtuneesta.

Viidellä puolustajalla ottelun läpi kahlannut kotijoukkue esitti ensimmäisessä erässä parasta peliään hankkiutuen myös kahden maalin karkumatkalle. Paikkoja kotijoukkueella oli useampaankin osumaan, mutta terävyys tekopaikoissa loisti poissaolollaan.

Puolustamisen kautta

Toiseen erään Blues sai enemmän jalkoja liikkeelle, ja kotijoukkue oli välillä pahoissakin vaikeuksissa. Maalivahti Vehanen piti kuitenkin maalinsa koskemattomana aina erän lopulle asti. Ylivoimapelin turvin vierasjoukkue pääsi peliin mukaan.

Ottelun voittomaali siis nähtiin kolmannen erän ensi sekunneilla Lukon pelatessa kahden miehen ylivoimaa. Sen jälkeen Lukko alkoi pelaamaan Dufvan haluamaa kiekkoa, jossa vastustajan maalinteon halutaan siirtyvän aina seuraavaan otteluun.

Vieraiden sinnikäs yritys toi kavennus, kun vajaat kaksi minuuttia oli ottelua jäljellä. Ja aivan viimeisellä sekunnilla vieraiden hyökkääjä Kristian Kuuselalla oli tyhjä maali edessään, mutta espoolaisten epäonneksi laukaus osui tolppaan.

- Tappio harmittaa, mutta peli ei. Tällaisella esityksellä pisteitä tulee jatkossa. Uusi slovakkihyökkääjä esitti hyviä otteita ja olen hänen pelaamiseensa tyytyväinen, Marjamäki sanaili.

- NHL:n jatkuttua meiltä kyseltiin vastuunkantajia. Siellä niitä taas tänään oli pitkä rivi, kehui puolestaan Dufva omiaan hyvästä taistelusta.

Kotijoukkue huilaa seuraavalla kierroksella ja palaa kaukaloon tulevana torstaina Helsingissä HIFK:n vieraana. Blues matkustaa tulevana tiistaina Poriin Ässien vieraaksi.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle