Tuskainen ilta päättyi helpotukseen

LIIGA / Raportti
SaiPa taistelee vaikeuksista huolimatta kynsin ja hampain paikasta auringossa.
Kuva © Turo Ulvinen
Pudotuspelipaikasta taisteleva SaiPa hölmöili, suhersi ja tarjoili Ilvekselle voittoa hopealautasella puolet ottelusta. Vierailijoille eivät pisteet kelvanneet ja tämän huomattuaan SaiPa teki päätöserässä tarvittavan voittaakseen sarjajumbon.

Kisapuiston lauantai-illassa pelattiin ennakko-odotusten mukaisesti heikkotasoinen peli SaiPan ja Ilveksen välillä. Yhdeksän kertaa alivoimaisena ottelussa pelannut ja ajoittain silmiinpistävän kuriton SaiPa taisteli voiton lopulta kuin ihmeen kaupalla, sillä jääkiekossa harvemmin voittaa 41 jäähyminuutilla.

Ilveksen surkea ylivoima, lappeenrantalaisten uhrautuva alivoimapelaaminen ja viime otteluista parantunut terävyys oman maalin edustalla. Siinä eväät Hannu Toivosen kotidebyyttiä varten ja Toivonen kiitti torjumalla helpohkon nollapelin. SaiPa piti maalinsa puhtaana ensimmäisen kerran tällä kaudella.

- Tässä on viikon aikana tapahtunut paljon ja etenkin maalivahtiosasto meni täysin uusiksi. Meillä on hyvä kaksikko tuossa ja nollapeliin olen tosi tyytyväinen. Peli oli tänään tuskaista, mutta siihen oli Ilvekselläkin osansa. Oltiin kuitenkin kärsivällisiä, saatiin maali kolmannen erän alkuun ja ote meille, SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen näki.

SaiPan tuskasta päästi tasavajaalla Ville Koho. Hyökkäyspelaamisensa kanssa viime aikoina tuskaillut kapteeni kitti Brian Salcidoa tarjoilusta ja latasi kiekon vastustamattomasti Ville Kolppasen vartioiman maalin ylänurkkaan.

Jäähyboksista voittoon

SaiPa pelasi heikon ottelun torstaina Helsingissä IFK:ta vastaan ja sputnikit valmistautuivat lauantaiseen kotiotteluun palaverien kautta. Joukkueen lataus näytti menevän pahasti yli, sillä avauserässä sputnikit ottivat neljä kaksiminuuttista ja yhden ulosajon.

Jere Pulli taklasi laidassa Tommi Välimaata ja lensi ulos päähän kohdistuneesta taklauksesta. Toisessa erässä jäähyily jatkui ja Ilves pääsi jauhamaan kahdesti 5-3-ylivoimaansa. Kuvaavaa tamperelaisten tilanteelle on, että lukuisista ylivoimista huolimatta Ilves rakensi ottelun ainoat kunnon maalitilanteensa tasakentällisin.

Seuran valmennusvastuuseen aikaistetulla aikataululla hypännyt Tuomas Tuokkola näki hyviä merkkejä pelaamisesta, mutta tunnusti lopulta Ilveksen hävinneen paremmalleen. Karsintoihin valmistautuvien tupsukorvien projektina on olla terävimmillään kahden kuukauden kuluttua.

- Pelattiin ajoittain aika hyvää jääkiekkoa. Toki ottelu meni aika rikkonaiseksi, oli paljon jäähyjä ja ylivoimapelaamisessa meillä on ehdottomasti petrattavaa. Mutta pelin rytmiin ja kulkuun olen tyytyväinen. Meillä on projektina olla parhaimmillamme kahden kuukauden kuluttua ja pelata silloin parasta jääkiekkoamme.

- SaiPa pelasi parhaan eränsä kolmanteen erään ja ehdottomasti ansaitsi voittonsa. Siinä näkyi liikkuvampi ja kurinalaisempi joukkue, joka pystyi pelin kääntämään itselleen aktiivisuudellaan, Tuokkola jatkoi viitaten SaiPan typeriin rangaistuksiin ottelun alkupuoliskolla.

Kapteeni Kohon onnistuminen aukaisi SaiPan ketsuppipullon ja lopulta isännät ratkaisivat ottelun ylivoimalla. Kahden syöttöpisteen iltaa viettänyt Simo-Pekka Riikola latasi viivalta ja Anssi Löfman laittoi mailansa väliin. Loppulukemat löi tyhjiin Jaakko Rissanen.

- Käytiin meidän puolustuspelaamista paljon läpi huonon Helsingin reissun jälkeen ja se oli tänään nöyrää. Ei varastettu omista yhtään ja pelattiin viisikkona hyvin, Tirkkonen kiitteli.

Joukkueet pelaavat seuraavan kerran tiistaina. SaiPa pelaa Helsingissä Jokereita vastaan ja Ilves isännöi JYPiä Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle