Kurssin kääntänyt HIFK isännöi Kärppiä

LIIGA / Ennakko
Torstaina HIFK:lla oli aihetta juhlaan
Kuva © Tomi Hänninen
Helsingin jäähallissa on luvassa lauantai-illan huumaa, kun Helsingin IFK isännöi Oulun Kärppiä. Kotijoukkue otti torstaina ensimmäisen voittonsa uuden valmentajan alaisuudessa, kun Kärpät hävisi HPK:lle alle vuorokausi ennen lauantaista ottelua.

Kärpät joutuu otteluun lyhyellä valmistautumisajalla, sillä oululaiset pelasivat edellisen ottelunsa perjantai- iltana. Ottelussa HPK vei voiton tehottoman kärppälauman nenän edestä voittamalla lukemin 3-0.

Kotijoukkueella on pidempi palautumisaika edellisestä ottelusta. HIFK katkaisi torstaina kolmen ottelun tappioputkensa voittamalla SaiPan 4-1. Punapaitainen joukkue oli ottelussa vakuuttava, eikä lappeenrantalaisilla ollut eväitä aiempaa aktiivisemman HIFK:n pysäyttämiseksi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Kumpikin joukkue on ottanut yhden kolmen pisteen voiton ja yhden Kärpät voittivat jatkoajalla. Keskinäisten otteluiden paras pistemies on ollut joukkueensa kymmenestä maalista puolessa mukana ollut entinen HIFK-pelaaja Juha-Pekka Haataja. Sarjataulukossa Kärpät taistelevat onnistuessaan vielä jopa runkosarjan voitosta, HIFK:n päätavoite lienee suoraan pudotuspelipaikkaan oikeuttavan kuudennen sijan saavuttaminen.

HIFK oikealla tiellä

Raimo Summasen saavuttua HIFK:n peräsimeen joukkueen tekeminen on saanut täysin uuden ilmeen. Kauden alussa viivelähtöjä kyllästymiseen asti viljellyt HIFK välttelee Summasen alaisuudessa oman maalin taakse pelaamista viimeiseen asti. Paineen alaisenakin puolustajat käänsivät peliä kohti SaiPan päätyä.

Myös hyökkäyspäässä helsinkiläisillä on aiempaa selvemmin näkyvissä päämäärä. Suunta oli suoraviivaisesti kohti maalia, aiemmin kaudella HIFK:n ajauduttua kulmiin tuhlaamaan energiaa turhaan vääntämiseen. Summasen ideologiassa kiekko pyritään pelaamaan syvälle vastustajan alueelle maalin tuntumaan.

Vauhtia HIFK kaipaakin, sillä Kärpät puolustaa keskisektoria hyvin ja osaa ohjata vastustajan pois parhaalta maalintekosektorilta. Sairastuvan tyhjeneminen sekä Josef Boumediennen saapuminen tuo lisäulottuvuuden Kärppien pelaamiseen. Ykkösketjussa Ivan Humlin ja Haatajan varaan laskeutuu suuri vastuu maalinteosta.

HIFK:n poissaolijoiden lista jatkaa kasvamistaan. Ennestään sairastuvalla oli hyökkääjät Eero Somervuori, Joel Perrault ja Iiro Pakarinen. Tiistain ottelun jälkeen listalle liityi keskushyökkääjistä Corey Elkins, joka on poissa vähintään arviolta kolme viikkoa. Torstain ottelun joutui Kimmo Kuhta jättämään kesken jo ensimmäisessä erässä. Myös Ilari Melart sai ottelussa kolhun ja joutui viimeisessä erässä jättämään vaihtoja väliin.

Hyökkäyksessä usean runkopelaajan puuttuminen näkyy. Toistaiseksi ykkösketjuna häärinyt Ville Peltosen, Markus Granlundin sekä Mika Hannulan ketju on yhdessä Joakim Erikssonin ketjun kanssa kyennyt luomaan riittävän määrän tilanteita, mutta mikäli kahdelle kärkiketjulle tulee heikompi ilta, on punapaitojen voitto työn ja tuskan takana.

Kärppien terveystilanne on huomattavasti parempi. Merkittävin poissaolija on puolustaja Oscar Eklund. Sen sijaan tuore hankinta Boumedienne teki debyyttinsä ja Mikko Lehtonen palasi loukkaantumisensa jäljiltä perjantain ottelussa.

Seuraa Heitä

Markus Granlund #60 | Lugano

Keskushyökkääjä

Nuori Granlund on osoittanut viime otteluissa pelaavansa ykkösketjun sentterin tasolla. Torstaina järjesti monta avopaikkaa ketjukavereilleen ja oli näkyvässä osassa läpi ottelun.

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Haatajan pistetehtailu on rauhoittunut alkukaudesta. Ollut kuitenkin tehokas entistä seuraansa vastaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Ville Peltonen 3 3 6
2.Markus Granlund 2 4 6
3.Mika Hannula 3 3 6
4.Kyle Klubertanz 1 4 5
5.Ilari Melart 1 3 4
Kärpät M S P
1.Ivan Huml 3 2 5
2.Joonas Donskoi 0 3 3
3.Atte Ohtamaa 0 2 2
4.Juha-Pekka Haataja 1 1 2
5.Tomas Plihal 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle