HIFK kesti Kärppien hurjan takaa-ajon - ”Aina etu, jos pääset levänneenä”

Ville Peltonen oli pirteällä pelipäällä
Kuva © Tomi Hänninen
Helsingin IFK kasvatti voittoputkensa lauantaina kahden ottelun mittaiseksi. Perjantaina tulessa ollut vierasjoukkue Oulun Kärpät jäi etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä pahasti isäntien jalkoihin. Loppunumerot HIFK:lle lopulta 4-3.

Ottelun toinen erä oli vieraille painajaismainen. Kyle Klubertanz, Ville Peltonen ja Mika Hannula takoivat kotijoukkueen kolmen maalin karkumatkalle ja vielä kaiken lisäksi nuori Joonas Donskoi loukkaantui vakavasti Martti Järventien puhtaasta keskialueen taklauksesta.

- Meillä tuli dramaattisiin paikkoihin noita maaleja. Heti toisen erän alkuun siinä kaksi maalia ja sitten tuon Donskoi keissin jälkeen heti seuraavassa vaihdossa sekä kolmannen erän alkuun, vieraiden päävalmentaja Hannu Aravirta manasi.

Joakim Erikssonin päätöserän alussa viimeistelemä osuma jäi jännittävän ottelun voittomaaliksi.

- IFK oli hyvä 4-0:aan asti. Pelasi hyvää peliä, Aravirta kehui isäntiä.

Kärppien tiukan takaa-ajon aloitti Ivan Huml ajassa 46.28. tuikkaamalla läpiajosta kavennusosuman. Tästä oululaiset saivat rutkasti lisää kerosiinia tankkiin. Mikko Lehtonen kavensi jo 4-2:aan ylivoimalla ajassa 52.08. Tässä vaiheessa kotijoukkueen päävalmentaja Raimo Summanen päätti herätellä omiaan aikalisällä, mutta heti seuraavasta vaihdosta Simon Suoranta pääsi purjehtimaan vapaasti helsinkiläispuolustuksen läpi ja iski taululle jo 4-3. Tätä lähemmäksi isäntiä Kärpät ei kuitenkaan enää päässyt.

-Saatiin iso hyöty siitä, että he (Kärpät) pelasivat eilen. Saatiin hyvä alku peliin. Se on aina etu, jos pääset levänneenä vielä kotipeliin. Sitten yhtäkkiä nähdään millaista jääkiekko voi olla. Teet jonkun nukahduksen ja se kääntyy se momentum. Kärpät pelasi hyvin lopussa, ei ainakaan kunto tuolla joukkueella lopu. Meillä oli lopussa vaikeuksia, HIFK-käskijä Raimo Summanen myönsi.

HIFK todellakin oli kaksi erää äärimmäisen hyvin organisoitu joukkue, joka ei jättänyt oululaisille juurikaan mahdollisuuksia. Pienen tahran kilpeen jätti lopun romahdus, joka ei kuitenkaan koitunut lopulta kotijoukkueen kohtaloksi.

- Hyvä voitto ja hyvä peli. Pelatiin erittäin hyvää jääkiekkoa välillä pitkätkin tovit, mutta sitten romahdettiin. Tällaisia nämä pelit kuitenkin ovat, kun pelataan veitsi kurkulla. Ihmeellisiä asioita tapahtuu. Näitä tapahtuu jokaiselle joukkueelle, Summanen muistutti.

Hienoa kiekkoa

Lähes loppuunmyyty Helsingin jäähalli sai nähdä lauantaina loistavaa jääkiekkoviihdettä. Ottelu tarjosi loistavan käsikirjoituksen, taklauksia ja hienoja maaleja. Kotijoukkueen kannattajien kannalta iloisin asia lienee kuitenkin se, miltä HIFK:n peli tällä hetkellä näyttää. Se on kovin organisoitua ja aiempaa suoraviivaisempaa. Summasen opit ovat uponneet hämmästyttävän nopeasti pelaajien selkäytimiin ja samalla alkukaudelta tutut lukuisat henkilökohtaiset virheet ovat jääneet nyt minimiin.

Vierasjoukkue Kärpät oli sanalla sanoen suurissa vaikeuksissa ensimmäiset 40 minuuttia, mutta paransi huomattavasti kolmanteen erään. Tasoitusmaalikaan ei olisi ollut oikeusmurha ottelutapahtumien perusteella.

HIFK jatkaa kauttaan tiistaina kohtaamalla HPK:n vieraissa. Kärpät kohtaa samana iltana Raksilassa TPS:n.