HIFK vankisti asemaansa sarjakärjessä Bluesin kustannuksella

HIFK oli kentän jokaisella osa-alueella asteen vahvempi.
HIFK jatkoi lauantai-iltana pisteputkensa Bluesin kustannuksella yhteentoista otteluun. 3-0-voitossa HIFK:n takuumiehinä toimivat kahdella maalillaan paikallisvastustajaa kurittanut Mika Partanen sekä nollapelin torjunut Ville Husso. Kolmen pisteen voitolla HIFK oli ensimmäinen joukkue, joka ylsi tällä kaudella sataan pisteeseen.

Lähtökohdat otteluun olivat selvät. Sarjakärjessä porskuttava HIFK oli materiaalin puolesta ylivoimainen ennakkosuosikki vaikeuksissa kärvistelevää ja sarjajumboksi ajautunutta Bluesia vastaan.

Itse peliin Blues lähti kuitenkin ennakkoluulottomasti pyrkien rytmittämään peliä oman tahtonsa mukaan. Ensimmäisessä erässä taktiikka myös onnistui, sillä espoolaisten vauhtikiekko aktiivisella karvauksella piti punapaitoja pinteessä.

Ottelua ei voi luonnehtia keskialueen taisteluksi, sillä Bluesin kahden miehen paine sai myös HIFK:n avaamaan peliään nopeilla ja pitkillä syötöillä. Suoraviivaisessa päätypelissä vierasjoukkue pystyi ajoittain jopa ottamaan pelin haltuunsa ja lähimpänä avausosumaa olikin Jari Sailio, jonka laukaus kilahti tolppaan.

Partanen, ylivoima ja rutiini HIFK:n aseena

Toiseen erään HIFK tuli sisuuntuneena, lähti määrittämään ottelun tempoa ja taitoero joukkueiden välillä korostui. Isäntien ottaessa kontrollin kiekosta, Blues sortui jäähyilyyn. Vajaan kahden minuutin aikana HIFK iski kaksi ylivoimamaalia. Identtiset maalit olivat Mika Partasen käsialaa, kumpikin livahti Bluesin maalia vartioineen Kaapo Kähkösen jalkojen välistä ja jäähyaitiosta kumpaakin maalia sai todistaa Jere Seppälä.

Blues ei antautunut pikamaalien jälkeen, vaan käänsi pelin jopa hallintaansa. Loppuerän laukaukset olivat espoolaisten hyväksi 13-6. Kirivaihe katkesi kuitenkin heti kolmannen erän alkuun, kun Roope Hintz sai kiekon täyteen vauhtiin ja pääsi iskemään punapaitojen kolmannen maalin.

Viime aikoina Bluesin ongelmat ovat kulminoituneet maalintekoon. KooKoota vastaan Iikka Kangasniemi onnistui iskemään kertaalleen, mutta kahdessa edellisessä ottelussa joukkue jäi ilman ainuttakaan osumaa. Sama tahti jatkui lauantaina, vaikka paikkoja siunaantui. Laukausten laatu jätti runsaasti toivomisen varaa ja henkinen takalukko näkyi ratkaisupaikoissa.

Lauantaina paras maalintekopaikka osui läpiajossa rikotulle Kangasniemelle, jonka rangaistuslaukauksen ratkaisu oli kuitenkin heppoinen ja Ville Hussolla oli helppo työ torjua yritys.

Kaksi minuuttia rangaistuslaukauksen jälkeen Blues sai vielä viimeisen oljenkortensa, kun HIFK otti jo perinteeksi muodostuneen jäähyn väärästä vaihdosta. Oljenkorsi katkesi kuitenkin vain sekunteja myöhemmin Jari Sailion rangaistukseen, ja HIFK lasketteli rutiininomaiseen 3-0-voittoon.

Paikalliskamppailut ovat tällä kaudella suosineet HIFK:ta, joka on ottanut viidestä ottelusta Bluesia vastaan täydet 15 pistettä. Edessä on vielä yksi kohtaaminen helmikuun loppupuolella Espoossa.

HIFK jatkaa pelejään vasta perjantaina, kun se kohtaa kotonaan JYPin. Blues puolestaan saa keskiviikkona vieraita Tampereelta, kun Tappara saapuu Espooseen.