Pilaako kouvolalainen kuivunut betoni Ville Kohon juhlaillan?

LIIGA / Ennakko
Illan juhlakalu on Ville Koho, joka pelaa 700. runkosarjaottelunsa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Ville Kohon 700. runkosarjaottelu on samalla kauden viimeinen Kaakon derby. Neljä viidestä kohtaamisesta voittanut SaiPa on kuitenkin hyökkäyspelinsä suhteen taantumassa, eikä oikeanlaista lääkettä ole vielä näköpiirissä.

SaiPa ja KooKoo kohtaavat siis kuudennen kerran tällä kaudella. Viidestä edellisestä kamppailusta KooKoo on onnistunut viemään voiton vain kerran, ja tuo tapahtuikin 29.1. kouvolalaisten viedessä kotikentällään voiton voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 3-2.

Edelliset ottelut

SaiPa kävi vierasturneella niin Vaasassa kuin Oulussakin saaden aikaan vain bensakuluja, likapyykkiä ja katkenneita mailoja. Tuolta kiertueelta sekä voitot että maalit jäivät odottamaan parempia päiviä.

KooKoo puolestaan on tapellut kynsin ja hampain jokaisesta pisteestä. Perjantaista Blues-voittoa ennen Sumulaakson asukit ovat keränneet kymmenen ottelun otannalla pisteitä kuudesta kamppailusta.

Blues-voitto siivittääkin tiukasti pudotuspelipaikasta kamppailevaa KooKoota taistelemaan Kaakon derbyn erävoitosta.

Ratkaisukohdat

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran kahdeksaan päivään, joten mitään uutta taivaan alla ei varmasti ole tapahtunut. KooKoo on puolustanut omaa maaliaan erinomaisesti kahdessa edellisessä kohtaamisessa, ja maalintekovaikeuksista kärsinyt SaiPa on hakannut päätänsä kouvolalaiseen betoniin.

Tämä tulee olemaan varmasti pelin henki myös lauantainakin.

Tilastopoiminnat

SaiPan alkukaudella erinomaisesti toiminut hyökkäyspeli on sakannut lähes täydellisesti, sillä lappeenrantalaiset eivät ole onnistuneet maalinteossa peliajassa mitattuna yli 147 minuuttiin. Kymmenen ottelun mittarilla mitattuna SaiPan maaliteko on ollut suorastaan luokatonta, sillä joukkue on onnistunut tekemään enemmän kuin kaksi maalia vain kahdesti. Samalla otannalla joukkueen tehtyjen maalien keskiarvokin jää alle kahden.

Kouvolalaisilla maalinteko-ongelmaa ei ole. Vaikka kymmenestä viimeisestä ottelustaan joukkue on voittanut varsinaisella peliajalla vain kaksi, on KooKoo jokaisen tappioon päättyneen ottelun hävinnyt vain maalilla. Tappioista huolimatta joukkueen tehtyjen maalien keskiarvo on 2,5.

Seuraa Heitä

Ville Koho #8 |

Keskushyökkääjä

SaiPa-ikoni pelaa 700:nnen liigaottelunsa.

Juha Järvenpää #1 |

Maalivahti

Loukkaantumisestaan toipunut Järvenpää on todennäköisesti KooKoon maalilla. Pilaako eilen Espoon illassa todella helpolla päässyt Järvenpää Ville Kohon juhlaillan?

» Lähetä palautetta toimitukselle