Teemu Ramstedtille järjestettiin iloinen yllätys hyvän asian puolesta

LIIGA / Uutinen
Ramstedtin tärkeälle työlle löytyi lauantaina erityisiä muistajia.
Teemu Ramstedtin läheiset järjestivät pelaajalle mukavan yllätyksen kiitokseksi tämän kovasta työstä hyvän asian eteen.

Lauantain kiekko-ottelussa HIFK-Blues Helsingin Nordenskiöldinkadulla nähtiin katsomossa monta punaista HIFK-paitaa, mutta niiden seassa myös kymmeniä IBD Cycling ry:n t-paitaa. Kyseessä oli Teemu Ramstedtin läheisten, yhdistyksen jäsenten ja aktiivisesti siinä mukana olevien Teemulle järjestämä yllätys, jolla haluttiin osoittaa hänelle arvostusta kovasta työstä IBD:n kanssa kamppailevien eteen.

− Halusimme saada hyvälle asialle ja IBD Cyclingille hiukan huomiota, ilman että Teemun tarvitsi tällä kertaa tehdä asian eteen yhtään mitään, Ramstedtin lähipiiristä kerrottiin Jatkoajalle.

IBD (Inflammatory Bowel Disease) on yleisnimi tulehduksisille suolistosairauksille, jonka yleisimpiä tyyppejä ovat esimerkiksi Crohnin tauti ja haavainen paksusuolen tulehdus.

Sairaudesta kärsii Suomessakin arviolta 40 000 ihmistä, mutta tauti ei ole yleisesti kovin tunnettu. Tautiin ei ole parannuskeinoa, mutta sen oireita voidaan lievittää esimerkiksi ruokavaliolla, liikunnalla ja säännöllisellä lääkityksellä.

Lauantaina mukavan yllätyksen saanut Ramstedt on IBD Cycling ry:n perustaja. Kyseessä on kilpailuihin osallistuva pyöräilyseura, mutta sen tavoitteet ovat ensisijaisesti tulehduksellisia suolistosairauksia koskevan tiedon levittämisessä sekä vertaistuessa sairaudesta kärsiville. Liigassa pelaavista kiekkoilijoista yhdistyksen toiminnassa ovat mukana myös Jari Sailio ja Ville Uusitalo.

Suomen suurin suolistosairautta sairastavien ja heidän läheistensä etujärjestö on Crohn ja Colitis Ry, jolla on yli 7000 jäsentä.

IBD Cyclingin kotisivu

IBD Cycling Facebookissa

Crohn ja Colitis

» Lähetä palautetta toimitukselle