Nyt kysytään asennetta!

LIIGA / Ennakko
Asennemittari Lahdesta saapuu torstaina Tepsin vieraaksi. Juuri muuksi mittariksi ei Pelicansista taida ollakaan. TPS marssii vakuuttavasti kohti sarjan kärkeä, vaikka nippu avainmiehiä onkin taas sairastuvalla. Ennakkoveikkauksissa Palloseuran pahin vastustaja ottelussa onkin Tepsi itse.

TPS kävi tiistaina hakemassa arvokkaat vieraspisteet Tampereelta puolivaloilla pelaten. Erityisesti mielihyvää aiheuttaa puolustuspelin pitävyys. Kiekko on eksynyt Tepsin maaliin yhdeksässä viimeisimmässä pelissä vain kahdeksan kertaa. Maalivahtien vire on siis kohdallaan. Tuomo Karjalainen pelasi hyvin Tampereella ja jatkaa maalissa myös torstaina.

Puolustuksessa Jiri Vykoukal saattaa saada huilivuoron urakoituaan koko raskaan sarjan. Tshekkipakin alavatsa kaipaa lepoa. Markku Paukkunen on sen sijaan varmasti poissa vahvuudesta selkävaivojen vuoksi.

Hyökkääjistä puuttuvat kultaranne Nurminen ja "Stouni" Kiviharju. Mika Alatalo on jo käynyt jäällä ja hänen pelaamisensa ratkeaa pelipäivänä. Tampereella debytoinut Arttu Virtanen esittäytyy Turkuhallin yleisölle, mikäli valmennus katsoo paremmaksi antaa Altsin levätä kuumetaudin jälkeen. Isokokoinen laituri pelasikin Tampereella yllättävän valmista peliä. Muilta osin voisi sanoa, että "näillä mennään." Kultainen kypärä on ottelussa Antti Aallolla.

Tepsin pitää pystyä pelaamaan omalla tasollaan ennakkoasetelmista huolimatta. Takki auki ei ole nytkään asiaa kaukaloon.

Niille, jotka harkitsevat lähtöä peliin kerrottakoon, että lippuja on varmasti vielä jälellä. Ilman ei taatusti jää edes pari minuuttia ennen ottelun alkua halliin saapuva lätkäfani.

Myytyjä ja loukkaantuneita

Jos vierailijan voi joskus sanoa tulevan Turkuun altavastaajana, on kulunut sanonta varmaan nyt mitä suurimmassa määrin kohdallaan. Pelicans muutti myytäväksi kelpaavat pelaajansa rahaksi siirtoajan viime hetkillä. Lisäksi ennenstäänkin heiveröinen puolustus kärsii loukkaantumisista.

Poissa pelistä ovat ainakin olkapäätään poteva Tero Paappanen ja loppukauden sivussa oleva Joni Tuominen. Lisäksi Jermu Pisto sai tiistain Ilves-pelissä tällin ja lienee myös poissa vahvuudesta. Onkin todennäköistä, että reimarit ja muut eteläviitat tulevat ohitetuiksi moneen kertaan molemmilta puolilta.

Pelicansin kultakypärää ottelussa kantaa Ville Hirvonen tehoin 6+16=22. Joukkue kyntää sarjataulukon pohjimmaisena. Saldona on kahdeksan peli tappioputki maalierolla 13-41.

Lahtelaisten mahdollisuus piilee lähinnä Tepsin pelaajien asennevammassa ja maagisessa maalivahtipelissä. Hyökkäyksellä on melkoinen urakka pyrkiessään saamaan kiekkoa maalintekopaikkoihin Tepsin tiiviin viisikkopelin puristuksessa.

Pelicansin ylivoima on toiminut sarjasijoitus huomioiden hyvin. Kiekko on saatu vastustajan maaliin kymmenenneksi useimmin. Aikaa ylivoimamaalin tekemiseen joukkue on tarvinnut 10.57 minnuuttia. Tyhjennysmyynnin jälkeisellä porukalla noiden tehojen ylläpito saattaa tosin olla vaikeaa.

Alivoimalla oma verkko on sitten soinut lohduttomasti mollissa sarjasijoituksen ja tehojen ollessa samaa taattua tasoa. Vastustaja on tarvinnut vain 5.25 minuuttia tehdäkseen maalin.

Joukkueelle on helppoa ennustaa vaikeuksia Elyseen isolla jäällä liukkaasti luistelevien tepsiläisten kanssa. Lahtelaisille olisi tärkeää saada nopea avausmaali. Samalla tulisi pysyä poissa jäähyaitiosta ja pitää Tepsin hyökkääjät poissa maalipaikoista. Näin TPS saataisi mahdollisesti turhautumaan tehottomuuteensa. Ei tosin kuulosta kovin uskottavalta vaihtoehdolta.

Vierasvoitto olisi näillä tilastoilla suorastaan ihme, mutta kerrankos niitä "varmoja" voittoja on itkeskelty yllätyksen jälkeen. Mitä tahansa saattaa tietysti tapahtua, mutta melkoinen pommi lahtelaisten voitto kuitenkin olisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle