Lahdessa päädyttiin pistejakoon

LIIGA / Raportti
Pelicans ja TPS tarjoilivat kaksi erää vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Sen jälkeen liike hävisi, eikä erinomaisesti pelanneilla maalivahdeilla, Pelicansin Mikko Rämöllä ja TPS:n Teemu Lassilalla, ollut vaikeuksia pitää maalejaan koskemattomina.

Ensimmäinen erä oli jäähyjen värittämä. Pelicans pääsi ensimmäisenä kokeilemaan ylivoimaa Mikko Kankaanperän koukattua itselleen jäähyn, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta tulosta ei syntynyt. Vierailla sen sijaan tärppäsi heti ensimmäisellä yrityksellä. Toni Mäkiahon istuessa jäähyaitiossa Markus Seikola laukoi kovaa viivalta ja maalin edessä ollut Mikko Rautee ohjasi kiekon verkon perukoille.

Erän loppupuolella Pelicans sai reiluksi puoleksi minuutiksi kahden miehen ylivoiman, mutta kiekon ylöstuonti tuotti käsittämättömiä vaikeuksia. Kun toinenkin jäähy oli jo loppumassa ja katsomossa ehdittiin huokailemaan ylivoiman surkeutta, Jani Keinänen löysi syötöllään maalille liukuneen Tero Paappasen. Ensimmäisen laukauksen Teemu Lassila torjui hienosti mutta ei huomannut kiekon putoavan suojuksistaan pelattavaksi. Peliväline jäi aivan maalin tuntumaan, josta Paappanen lopulta survoi sen maaliviivan yli.

- Eka erä oli hyvää pelaamista. Siinä pysyi maltti ja tasapaino. Tietysti ylivoimat auttoivat jonkun verran, Pelicansin valmentaja Petteri Hirvonen totesi. Todellakin, erä oli kokonaisuutena selvästi viihdyttävin Lahdessa tänä vuonna nähdyistä.

TPS ottaa komennon

Pelicans tuli vahvasti peliin myös toisen erän alkuun. Tosin, johtomaalin tekemiseen saatiin paljon apua vastustajalta. TPS:n puolustajat löysäilivät puolustuspäässä ja radaltaan harhautunut syöttö kimposi laidan kautta keskelle suoraan ex-turkulaisen Tommi Hannuksen lapaan. Tämä lähetti kovan lämärin, joka meni onnekkaasti maalivahti Lassilan suojuksien kautta maaliin.

Pian kotijoukkueen pakka meni sekaisin jäähyjen myötä. Oliver Setzinger sai ensin kyseenalaisen jäähyn kyynärpäätaklauksesta ja lähes heti perään linjamies oli näkevinään liian monta pelikaania jäällä. Pelicansin vaihtopenkillä jälkimmäisestä jäähystä oltiin täysin eri mieltä. Alivoiman kotijoukkue hoiti todella tyylikkäästi, mutta turkulaiset alkoivat hallita peliä lähes mielin määrin.

- Kaikki oli kuosissa siihen Tepsin 5-3-ylivoimaan asti. Sen jälkeen kun se selvitettiin, niin väkisin yritettiin alkaa tekemään peliä. Ei ollut meidän hetki pelissä. Ei löytynyt nöyryyttä. Tepsi tuli kovaa päälle ja alettiin leikkiä kiekon kanssa omissa. Kerättiin itsellemme vaikeuksia siinä kovan karvauksen alla, valmentaja Hirvonen tuumi Pelicansin paniikkivaiheesta

Maali roikkui pitkään ilmassa vieraille. Pelicansin maalivahti Mikko Rämö esitti uskomattomia torjuntoja ja sai hieman apua onnettareltakin. Vaaratilanteessa Rämön pitkä vastaantulo epäonnistui ja kiekko jäi pelattavaksi maalin ammottaessa tyhjyyttään, mutta turkulaisten maltti ei riittänyt maalintekoon.

- Ylivoimapelaaminen on edelleen sillä tasolla, että sitä pitää pyrkiä selvästi kehittämään. Maalipaikkoja meillä oli mun ymmärtääkseni aika paljon. Niiden hyödyntäminen, elikä tietynlainen rentous, puuttuu siitä, TPS:n valmentaja Jukka Koivu harmitteli.

Ilman palkintoa vierasjoukkueen uurastus ei jäänyt. Matias Metsäranta voitti hyökkäyspään aloituksen tyylipuhtaasti ja Marco Tuokon nopea laukaus painui yläkulmaan ohi vailla mahdollisuuksia olleen Rämön. TPS oli hyvin lähellä päästä jopa johtoon, sillä Mikko Eloranta pääsi nokikkain Rämön kanssa pujoteltuaan Pelicansin puolustajien ohi, mutta hän sutaisi ratkaisevalla hetkellä ohi kiekosta.

Pisteen varmistelua

Kolmas erä oli todella löysää kiekkoilua. Huippuvaaralliset tilanteet loistivat poissaolollaan. Pelicansin puolustus aiheutti kerran sydämentykytyksiä yleisölle lahjoittamalla kiekon vieraiden Kai Nurmiselle, jonka laukaus meni Rämön torjunnan kautta päätyverkkoon. Muuten maalivahdit päästettiin todella helpolla.

Varsinaisen peliajan loppusekunneilla tunteet kuumenivat. Pelicans-kapteeni Jari Kauppila antoi kovan töötin olkapäällään vieraiden Mikko Koivun olkapäätä vasten, mikä sai tämän menettämään tasapainonsa ja liukumaan vauhdilla laitaa päin. Hetken jään pinnassa maattuaan Koivu lähti Kauppilan perään. Linjatuomarit joutuivat rauhoittelemaan kuumana käynyttä TPS-sentteriä, mutta jäähyjä tilanteesta ei annettu.

Turkulaisten luotsi Jukka Koivu kertoi poikansa joutuvan liittymään TPS:n ennestäänkin pitkälle sairaslistalle.

- Solisluun ympärillä on jotain. Mutta mikä on vamman laatu, se on selvää että se vaatii kuvitusta, hän totesi eikä halunnut kommentoida taklaustilannetta.

Jatkoajalla TPS:n Mikko Rauteelle tarjottiin sankarin viittaa. Hän pääsi kaikessa rauhassa luistelemaan yksin läpi, mutta Mikko Rämön venytys pelasti kotijoukkueen tilaston tahroilta.

- Ollaan tyytyväisiä pisteeseen. Hyvä taistelu kaiken kaikkiaan, lähtötilanteen huomioon ottaen, Jukka Koivu tiivisti viitaten joukkuettaan vaivaavaan loukkaantumissumaan.

Pelicansin ykkösketju loi jälleen hyviä tilanteita, mutta kanadalaisvahvistus Shayne Toporowski ei siitä huolimatta kummemmin kentällä erottunut. Valmentaja Hirvonen ei kuitenkaan ollut huolissaan Toporowskin otteista.

- Perusvarmaa peliä. Kolme peliä tälle viikolle yhtäkkiä tähän pelirytmiin, niin se on kropalle aika kuorma. Toporowski ja Kauppila ovat pelanneet huikeita minuuttimääriä. Sen takia tänään tarvittiin nelosketjua, ja hienoa että ne pelasi niinkin hyvin. Saadaan vähän kuormaa jaettua.

» Lähetä palautetta toimitukselle