Joko TPS voittaa Bluesin?

LIIGA / Ennakko
Blues saapuu TPS:n vieraaksi tiistaina tilanteessa, jossa yksikin piste olisi molemmille joukkueille enemmän kuin tärkeä.

Kuntokäyrät

Blues voitti sunnuntaina Jokerit vieraissa tiukan pelin jälkeen. Joukkue on muutenkin pelannut tiukkoja yhden maalin erolla päättyneitä pelejä viime aikoina.

Kotijoukkue voitti myös tiukasti edellisen pelinsä. Lauantaina kaatui sarjakärki JYP erittäin kovan taistelun jälkeen. Sitä edelliset pelinsä joukkue hävisi heikon taistelun vuoksi. Edelliseen peliin se asenne kuitenkin löytyi, ja tulosta tuli heti.

TPS ei ole tällä kaudella vielä voittanut Bluesia.

Ratkaisun paikat

TPS:n pitää olla erittäin tarkkana erien aluissa ja lopuissa. Blues on tullut edellisissä taistoissa ohi aivan loppumetreillä.

- Huomenna painotamme erityisesti ottelun ensimmäistä ja viimeisestä kymmenminuuttista ja uskomme vahvasti, että Blues on nujerrattavissa, TPS:n kakkoskäskijä Riku-Petteri Lehtonen kertoo.

- Olemme olleet muutamassa viime ottelussa Bluesia vastaan kiinni voitonkannassa aivan viimeiseen erään saakka. Otteluiden viimeiset kymmenen minuuttia on kuitenkin pelattu huonosti ja Blues on onnistunut kääntämään pelit voitoksi.

Asenteen ja taistelutahdon täytyy olla tässä vaiheessa kunnossa. TPS pelaa pääsystä kymmenen parhaimman joukkoon, ja Blues puolestaan kotiedusta. Tämä ei saa vaikuttaa negatiivisesti peliin, tai toinen noutaa omansa.

- Sieltä tulee hyvä, yhtenäinen joukkue vastaan. Pitää kaikki 60 minuuttia pystyä pelaamaan tasaisesti. Panoksia ainakin on molemmille, turkulaisten nuori puolustaja Joonas Järvinen listaa.

Kokoonpanot

TPS saa kokoon parhaimman kokoonpanonsa. Ainoastaan Jamie Johnson puuttuu riveistä. Antti Erkinjuntin lauantaina tekemä polvitaklaus ei ainakaan maanantaihin mennessä ole aiheuttanut kurinpidollisia toimenpiteitä.

Bluesin riveistä puolestaan puuttuvat pitkäaikaispotilaat Jaakko Uhlbäck, Patrik Lostedt, Camilo Miettinen sekä Jussi Saarinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle