Lukolla totinen tehtävä Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Rauman Lukko pääsee taas vaihteeksi pelaamaan sisätiloihin kun se saapuu Tampereelle isäntäjoukkue Tapparan vieraaksi. Tavoite sillä on sieltä hankalimmasta päästä, eli kaataa sarjaa johtava ja voitosta toiseen kulkeva kirvesrintaryhmä. Isännillä puolestaan on tuskin mitään aikomusta antaa raumalaisten pilata hyvin alkanutta voittoputkea.

Omaa väriään kamppailulle antaa se että kaukalossa luistelee yhteensä ainakin puolitoista joukkueellista Tapparan valmennuskaksikolle Rautakorpi – Makkonen tuttuja miehiä. Antaako se jonkinlaista etulyöntiasemaa kotijoukkueelle, mene ja tiedä.

Lukolla nihkeähkö alku sarjaan

Raumalaisten lähtö liigaan on ollut vaihteleva. Neljästä pelaamastaan ottelusta se on onnistunut voittamaan kaksi, kahdesti on myös tullut kuokkaan. Näistä vastustajista vain yksi eli HPK on ollut ennakkoon povattu ns. kova joukkue, ja Hämeenlinnasta Lukko haki kunnon selkäsaunan. Viimeisimmässä koitoksessaan Lukko onnistui peittoamaan värikkäiden vaiheiden jälkeen SaiPan kotonaan luvuin 7-4. Maalihanat aukesivat siis kerralla kunnolla, ja voidaankin olettaa että itseluottamus on Raumalla pykälän noussut ja maalintekokipsi vastaavasti osaltaan varissut. Vahvimmin ottelussa esiintyi Tappara-lähtöinen hyökkääjä Teemu Normio, joka teki maalina ja syötti kaksi. Millaista virtaa mahtaa tuoda pohkeisiin Hakametsän kaukalo?

Löytyykö Tapparalle pysäyttäjää?

Tapparan kausi on alkanut paremmin kuin yksikään kannattaja uskalsi toivokaan. Kaikki ottelut on voitettu, jopa ilman suurempia vaikeuksia. Viimeisimpänä Tappara kävi etelän kirkonkylällä murjomassa punaisiksi puudeleiksi kutistuneen HIFK:n luvuin 1-7. Kirvesrintaryhmästä on löytynyt tasaisesti suoritusvarmuutta ja maalintekokykyä, eikä kokoonpanoja ole tarvinnut rukkailla lainkaan. Kapteeni Janne Ojasella onkin tekemistä mikäli aikoo mahtua edes pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisensa jäljiltä. Kovimmassa vireessä ovat olleet parivaljakot Öhman-Laine ja Hancock-Vertala, joskin viimeisimmässä ottelussa myös suurlupaus Petri Kontiola ja Teemu Virkkunen saivat pistetililleen mukavasti täytettä.

Kaikkien on hävittävä joskus

Jokainen voittoputki katkeaa joskus, myös Tapparan. On kuitenkin raskaasti epäiltävä Lukon kykyyn toimia ilonpilaajana tämän hetken Tapparalle. Sitä ei ole horjuttanut Kärppien taito, HIFK:n fyysinen peli eivätkä Jortikan kiemurat. Mitä sellaista Lukolla on esittää, mitä muut eivät ole vielä kokeilleet? Lukon paras mahdollisuus piilee siinä hyvänolon tunteessa, joka väkisinkin jossain vaiheessa hiipii jokaisen hyvin pelaavan joukkueen puseroon. Joka tapauksessa, muu kuin kotivoitto olisi tästä ottelusta yllätys.

» Lähetä palautetta toimitukselle