Juhlan paikka

LIIGA / Ennakko
SM-liigan otteluennätyksen uusi omistaja Erik Hämäläinen kukitettiin jo torstaina Lappeenrannassa mahtavan saavutuksensa ansiosta. Tänään häntä juhlistetaan kuitenkin varmasti entistä riemullisemmin kotiyleisön edessä. Itse ottelussa kohtaavat pahasti viime aikoina ailahdellut Lukko sekä Jukka Rautakorven luotsaama tasaisen vahva Tappara.

Hämäläisen juhlaottelu SaiPaa vastaan ei sujunut Lukolta suunnitelmien mukaan. Etukäteen varsin tasaiseksi peliksi arvioitu koitos sujui täysin lappeenrantalaisten tahtiin. Lukko pystyi sinnittelemään lähinnä ensimmäisen erän, mutta jatkossa aktiivinen SaiPa jyräsi haluttoman Lukon yli. Tapparaa vastaan Lukon olisikin kaivettava jostain uusia keinoja esiin, sillä pudotuspeliviiva karkaa koko ajan yhä kauemmaksi.

Lukon paidassa tänään kotidebyyttinsä tekevä sentteri Tomas Kucharcik on ratkaisevassa osassa joukkueen menestyksen kannalta. Tunnollisena puolustavana sentterinä tunnettu Kucharcik omaa tarvittaessa myös hyökkäyspään taitoja, ja niitä Lukko todella kaipaisi. SaiPaa vastaan Kucharcik ei vielä noussut esiin, mutta Tapparaa vastaan häneltä voidaan odottaa jo valmiimpaa esitystä.

Edellisessä kotiottelussa Lukko otti mallikkaan voiton HPK:sta, ja vastaavanlaisia otteita pitäisi tänäänkin näkyä, mikäli joukkue haluaa haaveilla voitosta. Etenkin puolustuspelin pitäisi tiivistyä. Edellisissä tappio-otteluissa maalivahti Langkow’kaan ei ole pystynyt pitämään Lukko pystyssä. Ennätysmies Erik Hämäläinen on ollut puolustajista ainoa, joka on pystynyt jatkuvasti tasaisen varmaan esitykseen.

Lukolta on loukkaantumisen takia sivussa kokoonpanosta Teemu Normio, Tuukka Mäkelä sekä Toni Porkka. Shayne Toporowski kärsii pelikieltoa kymppitilin täyttymisen takia.

Tasainen Tappara

Ennen kautta Tapparaa ennustettiin sarjan kärkipäähän, ja siinä joukkue ei ole pettänyt. Hienosta sarjasijoituksesta huolimatta Tapparan esitykset eivät ole olleet aina täysin huipputasoisia. Ajoittain otteissa on näkynyt hienoista epävarmuutta. Se, että joukkue on kuitenkin pystynyt voittoihin heikoillakin esityksillä, kuvaa toisaalta myös paljon joukkueen hyvää venymiskykyä. Myöskään valmentaja Rautakorven äärimmäisen tarkasti hiottua pelitapaa ei ole syytä unohtaa. Rautakorven taidot valmentajana tunnustetaan Raumallakin. Tekihän hän kahden kauden aikana vähintäänkin hyvää, ellei jopa kiitettävää tulosta pitsikaupungissa.

Tappara hävisi torstaina kotonaan HIFK:lle, ja Rautakorpi valitteli ottelun jälkeen pelaajiensa huonoa joukkuepelaamista. Raumalla nähdäänkin varmasti ärsytetty ja tiivistä peliä pelaava Tappara. Tappara on säästynyt suuremmilta loukkaantumisilta. Ainoastaan hyökkääjä Teemu Virkkunen on poissa loukkaantumisen takia. Hänen vammansa on kuitenkin sen verran paha, että miestä tuskin ennen kevättä kaukalossa nähdään.

Mitään suurta maalijuhlaa illan ottelusta tuskin on tulossa, sillä Lukkokin varmasti keskittyy tarkkaan puolustuspeliin katastrofaalisen SaiPa-ottelun jälkeen. Vierailijat ovat tasaisemman materiaalin ja hieman paremman kunnon takia ottelussa kohtuullisen selvä suosikki. HPK-voitto kuitenkin osoitti, että Lukolla on hyvänä päivänä mahdollisuus kaataa mikä tahansa joukkue, joten täysin mahdoton ajatus Lukon voittokaan ei ole. Hämäläisen juhlakotiottelun luulisi myös sytyttävän koko Lukko-joukkueen, varsinkin kun Lappeenrannassa esitys jätti paljon toivomisen varaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle