Kärjen ja jumbon kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Edellinen kohtaaminen Vaasassa oli Kärppien hallintaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vuoden 2015 ensimmäisessä kotiottelussa Sportin haastaa hallitsevan mestarin. Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti kuluneella kaudella, ja vaasalaiset ovat saaneet puristettua yhden pisteen oululaisilta.

Edellisessä kolmessa ottelussa Sport on onnistunut vain kahdesti laittamaan kiekon maaliin. Maalinteko on ollutkin vaasalaisten lähiaikojen ongelma, sillä viimeiseen neljään otteluun on syntynyt vain viisi maalia. Sportilla on myös neljän ottelun tappioputki, joten katkon mahdollisuus ei tule vastustajaan nähden helpolla.

Oulun Kärpillä puolestaan on alla viiden ottelun voittoputki. Junioripelaajien Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven poissaolo ei nähtävästi ole vaikuttanut joukkueen tehokkuuteen, sillä voittoputkeen sisältyy 16 tehtyä maalia ja vain viisi päästettyä.

Kärppien kolmosketju on jatkanut kovaa virettään Julius Junttilan palattua sairastuvalta. Junttila-Joonas Donskoi-Joonas Kemppainen -vitja nakuttikin edellisessä ottelussa Bluesia vastaan yhteensä kolme maalia ja viisi syöttöpistettä. Saku Mäenalanen pelasi kauden neljännen Liiga-ottelunsa Kärppien joukoissa ja saikin kehuja päävalmentaja Lauri Marjamäeltä

Kyseisessä ottelussa Iiro Tarkki oli poissa kokoonpanosta vatsataudin takia, joten on mahdollista, että Vaasassa veräjänvartijana aloittaa Tomi Karhunen

Sportin edellisessä ottelussa Ässiä vastaan yksi piste jäi kotiin, ja kiitokset siitä kuuluivat jälleen erinomaiselle Hannu Toivoselle ja Ari Gröndahlille, joka sai helpohkon maalin Juuso Riksmanin taakse. Fyysinen ote oli vaasalaisilla todella hyvin hallussa, mutta kiekollisessa pelissä näkyi epävarmuutta.

Pitkä historia joukkueiden välillä

Vuodesta 1998 lähtien Kärpät ja Sport ovat kohdanneet yhteensä 18 kertaa, joista kaksi päättyi tasapeliin, yksi Sportin voittoon ja loput 15 Kärppien hyväksi. Sportilla on nyt kaikki avaimet lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla; napata seurasta toinen voitto ja katkaista tappioputki.

Edellinen kohtaaminen Vaasassa päättyi Kärppien 4−0-voitoksi. Kuluneella kaudella oululaisten tehopelaajista Donskoi on päässyt pisteille seurojen jokaisessa ottelussa. 

Seuraa Heitä

Jarkko Immonen #23 |

Keskushyökkääjä

Kärppä-otteluissa eniten pisteille päässyt Sportin pelaaja, joka on parantanut otteitaan.

Julius Junttila #13 |

Laitahyökkääjä

Palasi loukkaantuneiden listalta tyylillä, ja Bluesia vastaan merkkautti maalin ja kaksi syöttöpistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle