Blues on tarjonnut Ässille karvasta kalkkia

LIIGA / Ennakko
Blues voitti edellisen ottelunsa Porissa.
Kuva © Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/
Porissa sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue kohtaa neljänneksi heikoimman vierasjoukkueen.

Blues on ollut Ässille hankala vastustaja. Joulukuun kohtaaminen Espoossa päättyi 1−2-vierasvoittoon, mutta patapaitojen edellinen kotivoitto keskinäisistä otteluista on syyskuulta 2013.

Espoolaisjoukkue palasi joulutauolta voitokkaasti, kun HPK meni nurin lukemin 3−1. Kärpät oli kuitenkin liian kova pala purtavaksi, eikä Bluesilla ollut paljon sanottavaa 2−5-tappiossa.

Toimiva ylivoima luo kuitenkin uskoa kevään peleihin. Päävalmentaja Jyrki Ahon joukkue on vielä mukana pudotuspelikamppailussa, sillä SaiPa on edellä kuuden pisteen päässä.

Molemmat joukkueet saavat miehensä takaisin Spengler Cupin peleistä. Ässien Mike Hedden ja Bluesin Stefano Giliati edustivat Kanadan maajoukkuetta.

Giliati on vierasjoukkueen toiseksi paras pistemies Kim Hirschovitsin jälkeen, kun taas Hedden on pitkälti vastannut Ässien kakkosketjun tehoista.

Maanmiehet pääsevätkin virkistämään matkamuistojaan heti välittömästi Sveitsin-reissun jälkeen.

Joulutauon tuntumassa espoolaisjoukkue sai paluumuuttajan, kun Ilmari Pitkänen palasi 19 ottelun SaiPa-visiitiltään.

Kevään 2014 viimeisessä Porin-pelissä Pitkänen intoutui nyrkkihippasille Tapio Sammalkankaan kanssa. Tällä kerralla ei ole täysin varmaa, pelaako Pitkäsen tanssipari perjantain pelissä.

Sammalkangas on kyllä hyvää vauhtia toipumassa pelikuntoon. Aleksi Saarela ja Michael Ryan jatkavat vielä sairastuvan puolella.

Ässät avasi joulutauon jälkeisen kauden puolikkaan vieraskentällä. Pelicans ja Sport totesivat kumpikin sarjan parhaan vierasjoukkueen liian vahvaksi. Sport tosin kaatui vasta jatkoajalla.

Maalivahtipeli on toiminut molempien joukkueiden osalta. Eetu Laurikaisen edellinen Porin-visiitti näytti hetkittäin huojuvalta, mutta se kuitenkin riitti voittoon.

Koko kauden kuvassa nuori maalivahti on kannatellut joukkuettaan.

Padan maalilla jatkaa todennäköisesti edelleen Juuso Riksman. Espoossakin yhden kauden pelannut konkari tarjoaa joukkueelleen mahdollisuuden voittoon käytännössä joka ilta.

Arvio ottelusta:

Ässien 32 ottelusta 22 on päättynyt maalin erolla suuntaan tai toiseen, voittomaalikilpailulla tai ilman. Kaikki tuntemukset viittaavat trendin jatkuvan vuoden ensimmäisessäkin pelissä. Osansa on myös Jyrki Aholla, jonka valmentamat joukkueet ovat usein pärjänneet Porissa.

Kim Hirschovits johtaa joukkojaan sellaisella intensiteetillä, että Ässille murheellinen kotisaldo jatkuu. Porilaisten onneksi tiivis tammikuu sisältää monta vieraspeliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle