Liigan kovin laukoja esittäytyy − perjantaina heiluvat verkot tai nyrkit

LIIGA / Ennakko
Jordan Smotherman osaa olla mukana monessa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnan perjantai-illassa kohtaavat kaksi tappioilla kevätkautensa aloittanutta joukkuetta. Kaksi tappiota joulutauon jälkeen niskassaan huhkivat HPK ja Pelicans kaipaavat molemmat kipeästi voittoa otteluputken piristämiseksi.

Joulutauon jälkeinen kevätrypistys ei ole käynnistynyt HPK:n kannalta positiivisesti. Ensin joukkue otti köniin vieraissa Bluesilta tasaisen ottelun päätteeksi, ja tiistaina SaiPa haki pisteet Hämeenlinnasta.

Tiistain ottelussa HPK oli SaiPan karvauksen kanssa melkoisissa vaikeuksissa. Hyökkäyksiinlähdöt eivät onnistuneet nopeasti eivätkä hitaasti, sillä ylhäältä karvannut ja tiiviisti keskialueelle levittäytynyt SaiPa onnistui estämään HPK:n hyökkäykset kummaltakin puolelta.

HPK joutui pelaamaan paljon keskustan kautta, eikä se tuottanut hedelmää. Osa avauksista meni roiskaisuiksi ja usein hyökkäävä pelaaja oli keskellä alivoimatilanteessa, jossa kiekon vastaanottaminen oli vaikeaa, eikä tilaa kuljettamiselle ollut. HPK sai kyllä pyörityksiä aikaiseksi SaiPan päätyyn, eikä se ollut todellakaan ilman paikkoja etenkään ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Kerhon murheeksi paikat tulivat kuitenkin enimmäkseen aloitusvoitoista tai organisoitunutta SaiPan viisikkoa vastaan.

Pelicansia vastaan HPK tarvitsee pelinopeutta, jonka toteuttamiseen vaaditaan syöttötarkkuutta omassa päässä niin puolustajilta kuin hyökkäyksiin liittyviltä hyökkääjiltä. Jos HPK pääsee ylittämään keskialueen hallitusti, on luvassa laadukkaampia hyökkäyksiä ja päätypelejä Pelicansin ailahtelevaa puolustusta vastaan.

Osuuko Repik?

Liigan ahkerin laukoja on Pelicansin Michal Repik, jolle on rekisteröity tähän mennessä 216 laukaisuyritystä. Osumatarkkuus maalia kohti menneistä 125:sta laukauksesta on hieman välttävä 6,7 %. Vertailun vuoksi Liigan maalipörssiä johtavan Eero Elo on osunut 17 kertaa 161:sta laukaisuyrityksestä, joista 90 on torjuttu, mikä tekee hänen maalia kohti menneiden laukausten osumaprosentikseen 15,9 %.

Pelicansin paras maalintekijä on edelleen Tommi Paakkolanvaara (11 osumaa). Pelicansin toiseksi paras maalintekijä on Jordan Smotherman (9 maalia), joka heilutti tiistaina myös nyrkkejään. Kiivaasti voittoa tarvitsevissa joukkueessa tunteet saattavat kuumeta myös perjantaina. Nähtäväksi jääkin, heiluvatko Pelicans-tähtien ansiosta perjantaina verkot vai nyrkit.

HPK:n ahkerin laukoja on ollut Eero Somervuori (159 laukaisuyritystä). Tarkin on ollut sisäistä maalipörssiä johtava Zach Hamill, joka on laukonut vain 88 kertaa, mutta blokkaamattomista ja ohi menemättömistä laukauksista hänen osumatarkkuutensa on ollut kova 22,4 %. Tällä hetkellä on epäselvää, sotiiko Hamillia vastaan enemmän todennäköisesti laskeva prosentti vai sopivien ketjukaverien puute, sillä Hamillin vaarallisuutta ei ole missään nimessä pystytty hyödyntämään tarpeeksi.

SaiPaa vastaan kaikki Kerhon ulkomaalaiset alisuorittivat, eikä tilanteeseen ollut tyytyväinen etenkään päävalmentaja Pasi Arvonen. Perjantaina nähdään tapahtuuko kahden tappion seurauksena ketjumuutoksia.

Pelicansin maalissa jatkaa hyviä otteita esittänyt Janne Juvonen. HPK:n maalilla jatkaa Juuse Sarosta tuuraava Joni Myllykoski. Joni Tuulola saattaa tehdä paluun HPK:n kokoonpanoon.

Käyttäjän awennstrom kuva

Arvio ottelusta: Antti Wennström

Perjantaina on luvassa viihdettä koko rahan edestä. Voitto olisi niin tärkeä molemmille joukkueille, että pinna palaa herkästi. Tätä sävyttävät kotijoukkueen "jutustelijat" Järveläinen ja Tuomas Vänttinen. Perjantaina Rinkelinmäellä nähdäänkin useampi ylivoimaosuma, joiden kautta myös vaisusti pisteitä tehnyt HPK:n ykkösnyrkki pääsee taas tehoille. Ottelu ratkeaa HPK:lle kolmannessa erässä, ja osumia tulee yhteensä 5-7 kappaletta.

Ratkaisuksi kotijoukkueen eduksi nousee se, että Pelicansin viisikkokarvaus ei ole yhtä tiivistä kuin HPK:n kahdella edellisellä vastustajalla. Kaistanvaihdot tekevät hallaa ainakin Pelicansin puolustajille, jotka eivät saa keskialuetta tukkoon, joutuen alivoimatilanteisiin omassa päässä.

Seuraa Heitä

Ville Järveläinen #19 |

Laitahyökkääjä

SaiPaa vastaan Järveläinen oli pirteällä pelipäällä vaikkei onnistumisia tullutkaan. Kova näytönhalu jatkosopimuksen eteen näkyy otteista.

Michal Repik #62 |

Oikea laitahyökkääjä

Liigan ahkerin laukoja ei ole osunut tarpeeksi usein. HPK ei halua silti päästää tätä miestä tekopaikoille.

» Lähetä palautetta toimitukselle