Viimeistä viedään

LIIGA / Ennakko
SaiPan kausi saa päätöksensä kotiottelussa Jokereita vastaan. Tämäkään kausi ei tuonut SaiPalle pudotuspelipaikkaa. Kausi ei siis ollut tavoitteiden mukainen tuloksellisesti, mutta pelillisesti kausi oli loppu kohden koko ajan noususuhdanteinen. Jokeritkin menetti runkosarjan loppupyrähdyksessä runkosarjan voiton. Tammikuun 27. päivän jälkeen Jokerit on pelannut liigassa 12 ottelua ja niistä on saatu vain kolme voittoa.

SaiPalle ottelun lopputuloksella ei juurikaan ole merkitystä. Kausi ei vastannut tavoitteita ja viimeisen pelin lopputulos on vain kosmetiikkaa. Kotiyleisölle voitto olisi kuitenkin "nannaa" ja kaudesta saattaisi jäädä hieman parempi maku, kun rakas vihollinen pystyttäisiin kaatamaan.

Banhamin jäähyväiset

SaiPassa hyvän kauden pelannut Frank Banham jättää ottelussa jäähyväiset Kisapuiston yleisölle. Ensi kaudeksi "Inkkari" siirtyy Sveitsiin Fribourgin joukkueeseen Hannes Hyvösen, Cory Murphyn ja Josh Holdenin kanssa.

jäähyväiset

Jarmo Myllyksen ja Mika Kauppisen viimeinen taisto

href="http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?joukkue=SaiPa&sivu=kolumnit&id=3104">[lue lisää]

Banham tunnettiin aiemmin kovasta ja tarkasta laukauksestaan jota Frank viljeli joka paikassa. Tällä kaudella on kuitenkin nähty myös herran kääntöpuoli, pelimies joka rakentaa peliä ja antaa syöttöjä. Aika hyvin aiemmin yksipuoliseksi pelaajaksi

Banhamin kanssa samassa ketjussa pääosan kautta pelannut nuori Petteri Nokelainen on yllättäen noussut SaiPan toiseksi parhaaksi maalintekijäksi. Tammikuussa 19 vuotta täyttänyt Nokelainen pelaa vasta toista kunnon liigakauttaan ja ennen viimeistä peliä kasassa on jo 15 maalia. Nokelainen onkin ollut Banhamin ketjussa todella hyvässä opissa ja opit ovat tuntuneet menevän perille todella mainiosti.

Kauden 1998-99 muistot unohdettu

SaiPa on edellisen kerran ollut pudotuspeleissä kaudella 1998-99. Tuolloin SaiPa yllätti itsensä ja kaikki jääkiekkoa seuraavat katsojat lyömällä puolivälierissä Jokerit puhtaasti otteluvoitoin 3-0.

Nuo ajat ovat kuitenkin kaukana eikä kukaan jaksa juurikaan enää niistä iloa repiä. Uutta menestystä olisi tultava ja pikaisesti.

Jokerit on aina ollut SaiPalle "rakas vihollinen." Otteluita on väännetty tiukasti, mutta viime vuosina pääasiassa Jokereiden viedessä niitä nimiinsä.

Kauden viimeiseen otteluun SaiPa voi tulla täysin paineettomassa tilassa, ilman mitään suurta mailanpuristamista ja suuren yleisön luoman paineen jännittämistä.

Ratkaisu

SaiPalle ottelulla ei ole panosta.
Jokereille ottelulla ei ole panosta.
SaiPa aloittaa kauden jälkeisen treenaamisen mitä luultavimmin parin päivän huilin jälkeen.
Jokerit aloittaa (ellei ole aloittanut jo?) keskittymisen pudotuspeleihin.

SaiPa voi tehdä tästä ottelusta "OTTELUN." Jokereiden keskittyminen saattaa olla jo aivan muissa otteluissa ja siinä piilee SaiPan mahdollisuus.

» Lähetä palautetta toimitukselle