Jokerit haki rutiinivoiton

LIIGA / Raportti
Jokereiden pelaajat eivät esittäneet Kisapuistossa kovinkaan häikäiseviä otteita, mutta tällä kertaa virkamiesmäinen rutiinisuoritus riitti kolmeen pisteeseen.

Ottelu ei noussut lähellekään suuria jääkiekkopelejä. SaiPa taisteli ansiokkaasti kolmannen erän puoliväliin saakka, mutta Tim Thomasin hyvät torjunnat ja Jokereiden tehokas viimeistely olivat kuitenkin liikaa. Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia, mutta ei onnistunut kääntämään hallintaa maaleiksi.

Kisapuistoon saapuneet 3700 katsojaa tuskin olivat kaikki vielä paikoillaankaan kun Jokereilla oli jo ensimmäinen maalipaikka. Quinn Hancock pääsi purjehtimaan puhtaaseen läpiajoon, mutta vaisu yritys kilpistyi Juha Kuokkasen torjuntaan. Tuon tilanteen jälkeen SaiPakin heräsi pelaamaan ja vierailikin toistuvasti vaarallisesti Thomasin maalilla. Eleettömän varmasti torjuva kolmekymppinen jenkkiveskari oli läpi ottelun vieraiden paras osa.

Vaikka Kuokkanen kotijoukkueen maalissa esitti muutaman loistavan torjunnan, niin silti maalivahtipeli oli yksi ottelun avaimista. Siinä missä Thomas torjui välillä onnellakin tärkeitä tilanteita, niin ne torjunnat jäivät Kuokkaselta kolmannen erän ratkaisuvaiheilla tekemättä.

Jokerit rokotti tehokkaasti

Kun SaiPan pelaajat eivät hyvistä paikoista huolimatta saaneet kiekkoa maaliin, niin kokeneemmat vierailijat näyttivät mallia. SaiPa onnistui tappamaan Janne Kolehmaisen koukkausjäähyn, mutta välittömästi jäähyn jälkeen nosti Hancock reboundista pikkumustan yläkulmaan.

Toinen erä käytiin varsin tasaisissa merkeissä molempien maalivahtien esittäessä loistopelastuksia. SaiPa rikkoi lopulta miltei viisi erää tällä kaudella kestäneen maalittoman kauden Jokereita vastaan, kun Petr Sachl ohjasi itselleen syntymäpäivälahjan. Maalin pohjusti vahvasti kiekkoa pyöritellyt Frank Banham. Liekö hyvänolon tunne vai mikä hiipinyt puseroon, mutta heti seuraavassa vaihdossa joutui SaiPa vaikeuksiin Harri Tikkasen jäähyn myötä. Ylivoimapeli toimi ja akseli Glen Metropolit ja Brian Campbell järjesti kiekon maaliin ja joukkueensa henkisesti tärkeään johtoasemaan.

SaiPa ei kuitenkaan tuosta pahaan paikkaan tulleesta takaiskusta lannistunut vaan painoi kolmannen erän alussa peliä vahvasti jokeripäätyyn. Sami Lepistön otettua kaksiminuuttisen sai SaiPa oivan tasoitusmahdollisuuden. Koko SM-liigan parasta kotiylivoimaa esittäneet sputnikit käyttivät tilanteensa. Kalle Kerman pääsi siirtämään kiekon tyhjään maaliin Thomasin puolittaisen torjunnan jälkeen. Siihen sitten ilonaiheet loppuivatkin kotijoukkuueen osalta. Pieni sekoilu omassa päädyssä avasi loistopaikan Jan Latvalalle ja kiekko reppuun vain 36 sekuntia tasoituksesta.

Jokereiden nopea kuitti murskasi SaiPan pelaajien henkisen selkärangan niin että rutina vain kuului vaihtopenkillä. Lopullisesti peli oli paketissa hetkeä myöhemmin, kun Jokerit iski kahdesti minuutin sisään. Loppuaika meni pelailuksi vaikka SaiPa vielä pari paikkaa rakensikin, Thomasin osittaiset tuuritorjunnat pitivät lukemat kuitenkin samoina.

Voittamisen tuska

SaiPan joukkueesta huokuu tällä hetkellä voittamisen tuska. Peli ei kokonaisuudessa ole mitenkään huonoa, mutta se viimeinen silaus ja rutistus joka voittamiseen tarvitaan, niin se puuttuu. Tänäänkin juuri arvokkaan tasoituksen jälkeen alkoi puntti tutisemaan ja peli luisui käsistä. Kaikki pelaajat eivät pysty pelaamaan omalla hyvällä tasollaan kokonaista ottelua ja se ei SaiPan tasoiselle joukkueelle riitä voittoon.

Toinen puuttuva asia on voittava maalivahtipeli. Sitä eivät pysty kumpikaan maalivahdeista tällä hetkellä esittämään. Otteet eivät ole hienoja, mutta ratkaisevat otteluita kääntävät torjunnat puuttuvat.

Jokerit ei esittänyt hyvää jääkiekkoa, mutta tällä kertaa vaisumpikin esitys riitti voittoon. Maalipaikat käytettiin tehokkaasti ja Thomasin varmat otteet, siinä avaimet voittoon. Kun materiaalissa on riittävästi laajuutta niin monvasti heikompikin esitys riittää voittoon. Vaisuudesta huolimatta vierailija oli juuri lopputuloksen osoittaman verran parempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle