Rakas vihollinen SaiPan kiusaksi

LIIGA / Ennakko
SaiPan rakas vihollinen Jokerit, saapuu jälleen Kisapuistoon SaiPan kiusaksi. SaiPan tappioputken katkaiseminen on kovan työn takana, mutta Jokereita vastaan joukkue on yleensä aina herännyt kovaan taisteluun.

Ottelun ennakkoasetelmat ovat vahvasti vierasvoittoiset. SaiPa ei ole maajoukkuetauon jälkeen saanut tänäkään vuonna peliään toimimaan tuloksekkaasti, vaikkakin päävalmentaja Heikki Mälkiä on ollut peliesityksiin tyytyväinen. Jokereillakin oli tappioputken pätkää allaan, mutta maanantainen voitto Ässistä katkaisi tuon putken.

Nimekäs Jokerit vs. Banham-SaiPa

Jokereiden joukkueen nimilista vilisee sellaisia nimiä, joista Kisapuistossa nähdään vain unia, tai vastajoukkueen rosteria lukiessa.

Vanhat "hirmut" Varis, Lind, Martikainen ja kumppanit ovat jälleen mukana Jokereiden riveissä ja mitalijahdissa.

Penkin takana tahtipuikkoa heiluttaa Hannu Jortikka, mies joka ei jätä ketään kylmäksi.

Glen Metropolit on tärkeä mies Jokereille. Ylivoima kulkee hänen kauttaa ja alivoimassakin mies saa paljon vastuuta. Maaleja Metropolit ei liiemmälti heittele, mutta syötöt ovat sitäkin tarkempia ja oivaltavia. Kun käsiä, jalkoja ja pelisilmää riittää, on "Metron" pysäyttäminen yksi SaiPan tärkeimmistä tehtävistä.

SaiPalla on kuitenkin Frank Banham. Mies joka tiedetään ja muistetaan ympäri Suomen kiekkokatsomoiden. Ja jos joku olisi sattunut miehen unohtamaan P-Amerikan visiitin aikana, palu liigakaukalohin ei varmasti ole jäänyt keltään huomaamatta.

SaiPan YV vastaan Jokereiden AV

SaiPa on tehnyt liigassa määrällisesti eniten maaleja ylivoimalla (tasoissa Kärppien kanssa). SaiPan 66 tehdystä maalista peräti 32 on survottu sisään ylivoimapelissä. SaiPan peli onkin ollut vahvasti erikoistilannepainotteista.

Petri Kokon ja Frank Banhamin tahdittama ylivoimakenttä on saanut kiekkoa hyvin liikkeelle, ja pääasiassa Banham on latonut kiekkoa reppuun. Ylivoimapelissä on tämänkin ottelun SaiPan oljenkorsi.

Koska tasakentin ei juurikaan päästä "oikeisiin" maalintekopaikkoihin tai yhden maalin eteen joudutaan tekemään valtava työ, on ylivoima SaiPan lyömäase.

Toisaalta, Jokerit on päästänyt määrällisesti toiseksi vähiten vastustajan ylivoimamaaleja omiin, vain 17 kappaletta.

Jokereiden neliön aktiivinen liike ja tehokas maalinedustan siivoaminen täydennettynä loistavalla maalivahtipelillä on saanut monet vastustajat epätoivon partaalle ylivoimansa kanssa.

Mälli vs. Jortsu

Pelinjohdollisesti vastakkain on kaksi erilaista valmentajaa. Mälkiä luottaa enemmän rauhalliseen johtamiseen, kun Jortikka puolestaan tunnetaan kovinkin äänekkäänä valmentajana.

Materiaaliylivoima on Jortikan johtamalla joukkueella. Tuota asetelmaa Mälkiän joukkue lähtee koko kentän aktiivisella pelillä haastamaan ja torstai-ilta näyttää kuinka loppujen lopuksi kävi?

» Lähetä palautetta toimitukselle