Kinkkupöydästä Kisapuistoon

LIIGA / Ennakko
Joulun pyhistä tuskin on toivuttu, kun jääkiekkopelit jälleen jatkuvat. Lappeenrannassa paluu jäille tapahtuu SaiPan isännöidessä Hämeenlinnan Pallokerhoa. Keskinäisistä kohtaamisista voitot ovat ennen lauantaita tasan 1-1.

Kuntokäyrät

Sputnikkien joulukuu sujui ennen taukoa todella mollivoittoisesti. Vajaalla miehistöllä jo pitkään taistellut SaiPa väsähti ja päätti syyskautensa neljän ottelun tappioputkeen. Viimeisimpänä keltamustat hävisivät Lahdessa Pelicansille maalein 5-2. SaiPan edellisestä kolmen pisteen voitosta tulee lauantaina täyteen tasan kuukausi. Marraskuun lopussa sarjakärki JYP nöyrtyi Lappeenrannassa lukemin 2-1.

Vierasjoukkue HPK:n otteet eivät nekään suuria lupailleet ennen joulutaukoa. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta tilillä on vain kaksi kolmen pisteen voittoa Helsingin IFK:sta. Viimeisimmässä taukoa edeltävässä ottelussa hämeenlinnalaiset saivat kyseenalaista kunniaa auttamalla Porin Ässiä katkaisemaan 12 ottelun mittaiseksi venyneen kotitappioputkensa. Ottelu päättyi Porissa lukemiin 5-4.

SaiPa ja HPK ovat kohdanneet toisensa kauden aikana jo kahdesti. Pallokerho onnistui lokakuun alussa ensimmäisenä joukkueena viemään täyden pistepotin Kisapuiston hornankattilasta kuluvalla kaudella. SaiPa maksoi marraskuussa potut pottuina hakemalla Hämeenlinnasta pisteet selkeällä 1-5-voitolla.

Ratkaisun paikat

SaiPan otteissa oli ennen taukoa selvää väsymystä. Monia avainpelaajia puuttui miehistöstä, eikä joukkue enää kestänyt sellaista. Upeaa kautta pelaava maalivahti Iiro Tarkkikaan ei pystynyt enää pitämään porukkaa pystyssä.

Lauantaina kotijoukkue on saamassa muutaman pelaajan takaisin sairastuvalta. Tauko teki varmasti hyvää lappeenrantalaisille. Isompia ja pienempiä vammoja saatiin hoidettua ja jäälle on odotettavissa taas taisteleva Idän jätti. Se, miten hyvin tauolta palaaminen on saatu käsiteltyä joukkueen sisällä, astuu ratkaisevaan kuvaan. Tappioputkelle ei varmasti haluta jatkoa heti tauon jälkeen.

Lauantaisen vierailijan HPK:n otteet vaihtuivat lupaavan myöhäissyksyn jälkeen jälleen hieman ailahteleviksi. Parhaimmillaan joukkue hätyytteli jopa kolmen parhaan joukkoa, mutta pudotusta tuli ja nyt Kerho majailee paremmassa keskikastissa sijalla viisi.

HPK:n kokoonpanossa on monta pelaajaa, joilta odotetaan rutkasti parempaa panosta. Steve Kariyan maalihanojen tukkeutuminen ei aiheuta vielä huolta, sillä mies on pelannut vähintään odotetusti. Sen sijaan esimerkiksi ex-SaiPalaisten Ville Viitaluoman ja Joonas Vihkon olisi syytä alkaa esittää isännän otteita, jotta joukkue säilyttäisi asemansa kevättä kohti mennessä.

Taukojen jälkeiset ottelut ovat kuitenkin usein arvoituksellisia. Se kumpi on valmistautunut kamppailuun paremmin, saanee myös ottelulle hyvän alun ja on vahvasti ehdolla voittajaksi.

Kokoonpanot

Läpi kauden elänyt SaiPan kokoonpano jatkaa elämistään myös lauantaina. Hyökkääjät Miikka Jouhkimainen, Ville Koho ja Anssi Löfman palaavat kaukaloon. Heidän sijaansa sivuun joutuivat peukalonsa ennen taukoa telonut Eetu Holma sekä henkilökohtaisen syyn vuoksi Petri Koskinen. Lisäksi poissa ovat Puolustajat Pauli Levokari, Juho Mielonen ja Kimmo Vesterinen sekä hyökkääjät Jarkko Immonen, Elmeri Kaksonen ja Joni Yli-Torkko.

HPK:lta sivussa ovat kanadalaispuolustaja Joe Rullier ja Ville Hämäläinen.

Tolppien välissä nähtäneen taistelu SaiPan Iiro Tarkin ja HPK:n Teemu Lassilan välillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle