HPK:n haaveena vierasvoitto

LIIGA / Ennakko
Kymmenen ensimmäistä runkosarjan otteluaan vieraskaukaloissa pelaava HPK saapuu torstaina haastamaan SaiPan. Sarjajumbo HPK:lla riittää varmasti tehtävää peitota yksi sarjan kovimmista kotijoukkueista.

Kuntokäyrät

SaiPan kohdalla ei voida puhua kovinkaan tasaisista otteista viime aikoina. Kotihallissa peli on kulkenut, mutta sitä vastoin vierasotteluissa pistesaldo näyttää yhä pyöreää nollaa. Tätä pohjaa vasten pitäisi kotijoukkueen olla iskussa.

HPK:lla on viidestä pelatusta runkosarjapelistä tilillään vain yksi voitto. Viikko takaperin Tappara nöyrtyi jatkoajalla. Voiton odotettiin helpottavan ritaripaitojen henkistä tuskaa, mutta Jukka Rautakorven suojattien oli palattava karuun arkeen seuraavana lauantaina Kuopiossa.

Ratkaisun paikat

Kotietu on SaiPalle jälleen merkittävässä roolissa. HPK on tehnyt sarjassa selvästi vähiten maaleja. SaiPa sen sijaan on heiluttanut varsinkin Kisapuistossa maaliverkkoja varsin taajaan. Suuri mielenkiinto kohdistuu HPK:n paidassa viilettäviin entisiin SaiPalaisiin. Herättääkö vanha kotihalli ja tutut puitteet vielä kovempaan taisteluun?

SaiPa on menestynyt toistaiseksi kotihallissaan yllättävänkin hyvin. Silti edellisessä kotiottelussa Tapparaa vastaan joukkue oli kaksi ensimmäistä erää melko vaisu, ja vain kolmannen erän rynnistys toi lopulta voiton. Totuus on, että jossain vaiheessa taika murtuu ja ensimmäinen kotitappio lähestyy koko ajan.

Kokoonpanot

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun lähes parhailla kokoonpanoillaan. HPK:lta sivussa on hyökkääjä Janne Laakkonen ja kotijoukkue SaiPalta Jarkko Immonen.

Kai Syväsalmi ja Risto Korhonen esiintynevät jälleen HPK:n väreissä poissaolojen jälkeen. Samoin SaiPalta Juho Mielonen ja Joni Yli-Torkko saattavat hyvinkin olla torstaina pelikuntoisia.

Tolppien välissä vierailija luottanee jälleen Teemu Lassilaan. Isäntien maalilla Iiro Tarkki ja Ville Hostikka ovat torjuneet lähes vuoroperään. Hyviä otteita Raumalla esittänyt Tarkki saanee torjuntavastuun torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle