Puolustuksella pisteet Hämeenlinnaan

LIIGA / Raportti
SaiPan neljän ottelun mittainen kotivoittoputki katkesi tylysti, kun HPK haki Kisapuistosta pisteet jalkapallolukemin. HPK:n voiton takeena oli tiiviisti toiminut puolustuspelaaminen.

Lappeenrannan kiekkoillassa ei hienouksia nähty. Molemmat joukkueet nuhjasivat tasavahvasti täydet kuusikymmentä minuuttia pelissä, jossa yksi SaiPan kakkosketjun virhe toi ratkaisuun.

Ottelun ainut maali nähtiin jo avauserässä, kun jo mainittu SaiPan kakkosketju tunaroi hyökkäyssiniviivalla ja HPK pääsi vastahyökkäykseen. Harri Tikkasen entisessä kotihallissaan tekemässä maalissa oli apuna myös Iiro Tarkki, jonka sijoittumisessa oli toivomisen varaa.

Kotijoukkue jumissa

SaiPa vei peliä näennäisesti suurimman osan aikaa, mutta tätä auttoi vahvasti HPK:n pelisuunnitelma, jonka päävalmentaja Jukka Rautakorpi kiteytti ytimekkäästi.

- Ne aseet meillä oli tänään puolustaminen, puolustaminen ja puolustaminen.

Rautakorpi voikin olla omiin suojatteihinsa tyytyväinen, sillä koko joukkue puolusti läpi pelin suurella sydämellä. Muutama vaarallinen SaiPan maalipaikka pelastettiin uhrautuvilla heittäytymisillä. Näissä kunnostautui parhaiten puolustaja Tikkanen.

Aiemmissa kotipeleissään vahvasti hyökkäyspään maalin edessä esiintynyt SaiPa oli HPK:ta vastaan heikoimmillaan juuri tuolla alueella. Samanlaista raivoa ja halua mennä tekemään tarvittavat maalit ei löytynyt, ja tämä harmitti ottelun jälkeen myös Ari-Pekka Seliniä.

- Vähän oltiin pehmeitä ja se näkyi hyökkäyspelaamisessa. Ei oltu niin ahneita ja nälkäisiä, eikä päästy maalin eteen rouhimaan ja iskemään kiekkoja sisään.

Hyökkäyspelin pehmeys näkyi myös siinä, että HPK ei juurikaan joutunut rikkomaan ja vieraat ottivatkin vain kolme jäähyä koko pelissä. Saipalaiset tyytyivät kurvailemaan suosiolla laidan lähettyvillä, ja sieltä ei HPK:n maalivahti Teemu Lassilaa saatu yllätettyä.

SaiPan vaarallisuus maalin edessä oli tiedossa myös HPK:n leirissä ja Rautakorpi olikin tyytyväinen juuri tuon alueen pelaamiseen.

- SaiPalla on kyllä erittäin vahvoja hyökkääjiä jotka pystyvät punnertamaan tuolla päätypelissä. Muutaman kerran pääsivät sieltä pyörähtämään ja heti oli härdelli maalin edessä. Hyvin jätkät taistelivat.

Tunteetonta pelailua

Hyökkäyspelin osalta ei hienouksia juuri nähty kummankaan joukkueen osalta. Sen sijaan huolimattomia kiekon menetyksiä ja syöttöjä sen sijaan nähtiin useamman ottelun tarpeisiin.

Jos loistivat jääkiekkoilun hienoudet poissaolollaan, niin samaa voi myös sanoa pelin intensiteetistä. Koko pelissä ei taidettu nähdä yhtään vihellyksen jälkeistä nahinaa. SaiPalta vahvat maalille ajot puuttuivat kokonaan ja HPK ei niihin enää johtomaalinsa jälkeen edes pyrkinyt.

Voittava jääkiekko on kuitenkin se johon pyritään, ja vierasvoitot ovat nykyisessä liigassa erittäin arvokkaita. Tämän muisti mainita Rautakorpikin.

- Voittava jääkiekko on kuitenkin haasteellista vieraskentällä.

SaiPa yritti viritellä kolmannen erän lopulla vielä jonkinlaista kiriä ja saikin hajanaisia tilanteita HPK:n maalille, mutta kunnon paineeseen ei Lassila joutunut. Lopulta kiri kuihtui kasaan, kun muuten varsin hyvin pelannut SaiPan nuori puolustaja Marlo Koponen pistettiin kahville oikein kunnolla ja mies rikkoi jäähyn arvoisesti. Peliaikaa oli tuolloin jäljellä noin kaksi ja puoli minuuttia.

Vaikuttavan oloiset torjuntalukemat ottelussa kerännyt Lassila ei 39:stä torjunnastaan huolimatta joutunut esittämään kovinkaan monia huippupelastuksia.

Vaisun kotijoukkueen parhaimmistoa olivat ykkösketju Nabokov-Löfman-Toporowski, sekä nelosketjun laiturikaksikko Kaksonen-Virtanen. Vastaavasti Eetu Holman peli on täysin lukossa ja mies tuntuukin olevan kentällä enemmän omien pelaajien tiellä kuin heidän apunaan.

Vierasjoukkueen maininnan arvoiset pelaajat olivat terävästi taistelleet Jari Sailio ja Joonas Vihko. Puolustuksen parhaimmistoon kuului pakkipari Tikkanen-Tuulola.

SaiPa jatkaa pelejään kotona lauantain myöhäisottelulla Ilvestä vastaan ja HPK vierailee samana päivänä Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle