Kompastuskivistä seuraava

LIIGA / Ennakko
Viikko sitten torstaina Hämeenlinna Pallokerho kohtasi TPS:n, joka oli siihen mennessä ollut hämeenlinnalaisille ylittämätön este. Tällä kertaa vaikeuksia Rinkelinmäelle järjestää SaiPa, jota ritarit eivät ole pystyneet vielä kotonaan voittamaan.

Kuntokäyrät

Isännille helmikuu on ollut pisteiden valossa antoisa. Viimeiset kaksi ottelua voittanut ryhmä on saalistanut ainakin pisteen jokaisesta helmikuussa käydystä kamppailusta. Täten pisteputki on venynyt jo seitsemään otteluun, jonka seurauksena hämeenlinnalaiset ovat vankistaneet asemiaan taistelussa kotiedusta. Viimeksi Jukka Rautakorven suojattien jalkoihin jäi Rauman Lukko vieraskaukalossa.

SaiPan pelit eivät edelleenkään ole kulkeneet, mutta silti viimeiset kolme ottelua ovat tuoneet kaksi voittoa. Tässä suhteessa voidaan varmasti sanoa, että lappeenrantalaiset ovat nousukunnossa – runkosarjan suhteen tosin liian myöhään. Edelliskierroksella Pelicansin lennon lopettaneet sputnikit pyörittivät Kerhoa vieraskaukalossa viimeksi peräti 2-6 –lukemin. Silmiinpistävää on myös se, että SaiPa on hävinnyt erittäin useasti ottelunsa maalin erolla.

Ratkaisun paikat

Isännät ovat löytäneet viime otteluissa leveyttä rosteriinsa, kun maaliverkkoja on heiluteltu kaikkien kolmen ketjun voimalla. Tämä on ennakolta suurin vahvuus torstain otteluun, mikäli otteet jatkuvat samanlaisena. Läpi kauden Kerhoa kannatellut ykkösketju sai hengähtää edelliskierroksella, kun kakkosketju tehtaili neljästä osumasta kaksi ja kolmosketju yhden. Lukko-ottelua edeltävässä ottelussakin kakkos- ja kolmosketju teki isäntien kuudesta maalista kolme.

Myös ylivoimapelaaminen on edelleen toiminut mallikkaasti ja edelliskierroksellakin ritaripaidat väänsivät kaksi ylivoimaosumaa. Kerho on noussut kuin varkain kohti ylivoimatilastojen kärkeä. Tällä hetkellä hämeenlinnalaiset ovat vallanneet kakkostilan heti Bluesin jälkeen. Häntäpään joukkueita vastaan HPK on pelannut kuitenkin huonosti, joten asennoituminen näyttelee jälleen kerran suurta osaa, mikäli kotiyleisö mielii ylivoimamaaleja nähdä.

SaiPa tähtää jo varmasti tuleviin playout –otteluihin, joten lappeenrantalaisille on elintärkeää saada pelinsä uomiin kevään koitoksiin. Siksi tälläkin kertaa Rinkelinmäellä nähtänee pirteä vierailija, jolta ei helppoja pisteitä ole odotettavissa. Kahdesti sputnikin ovat käyneet yllättämässä isännät housut kintuissa ja sama toistuu myös torstaina, mikäli siihen annetaan mahdollisuus.

Maalivahti Iiro Tarkki on edelleen tärkein yksittäinen pelaaja lappeenrantalaisille. Viimeisistä viidestä ottelusta SaiPa on hävinnyt neljä ainoastaan maalilla, josta käy kiittäminen hyvää maalivahtipeliä. Heikoista tuloksista huolimatta Tarkki antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa joka ilta, ja viimeisimmissä otteluissa kenttäpelaajat ovat kohtuullisen hyvin vastanneet huutoon. Lupauksia herättävää on ollut myös kaksikon Jarkko Immonen – Shayne Toporowski pelaaminen viime otteluissa.

Kokoonpanot

SaiPalta varmuudella sairaslistalla ovat Pauli Levokari, Juho Mielonen ja Elmeri Kaksonen. Sen sijaan yhden ottelun pelikieltonsa kärsinyt Simo Pulkki palaa kokoonpanoon.

HPK:lta puuttuu kokoonpanosta pitkäaikaispotilaat Ville Hämäläinen ja Joe Rullier. Viime lauantain kohutuimman taklauksen esittänyt Janne Kolehmainen palaa kokoonpanoon yhden ottelun pelikieltonsa jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle