Syksyn floppi kohtaa sensaation

LIIGA / Ennakko
Pekka Jormakka on ollut Pelicansin parhaimmistoa läpi alkukauden.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Pelicans ja SaiPa kohtaavat tällä kaudella toisen kerran. Pelicansilla on ollut suuria vaikeuksia pelinsä kanssa, kun taas SaiPan ilme on ollut hyvä läpi alkukauden. Saako Pelicans rivinsä kasaan hyvin yhteen pelaavan SaiPan haastamiseksi?

Pelicansilla on pieni etu sen suhteen, että SaiPalla painaa edellisen päivän HPK-ottelu vielä jaloissa. Lappeenrantalaiset joutuvat matkustamaan Lahteen vain lyhyen levon jälkeen. HPK:ta vastaan SaiPa murtui pahasti kolmannessa erässä häviten erän maalein 0-4.

Kotijoukkue hävisi edellisen ottelunsa Lukkoa vastaan myöskin luvuin 1-4. Pelistä jäi paljon parantamisen varaa. SaiPan energinen ja uhrautuva pelityyli on Pelicansille sitä pahinta myrkkyä. Kovalla karvauksella SaiPa saa annettua virhealtteille Pelicans-pakeille painetta ja luotua maalipaikkoja.

Maalivahtipelissä SaiPa on askeleen edellä. Vaikka Richard Ullbergin otteet eivät tällä kaudella ole olleet vakuuttavia, Jani Nieminen on ollut SaiPan maalilla mies paikallaan. Pelicans-vahdit Joonas Kuusela ja Jere Myllyniemi ovat molemmat vielä etsineet parasta teräänsä.

Pelicansia vaivannutta kurittomuutta ei ole vielä onnistuttu ratkaisemaan. SaiPan vierasylivoima on ollut erittäin tehokasta ylivoimaprosentin ollessa 32. Kotijoukkueen on siis vältettävä turhia ja kurittomia jäähyjä.

Pelicansin kannalta tulee olemaan ratkaisevaa, miten he käsittelevät turhautumisensa. Viime pelissä oli nähtävissä kultakypärä Radek Smolenakin osalta jopa pientä kiukuttelua. Nälkä, uhrautuvuus ja työmoraali ovat loistaneet poissaolollaan. Vaikka joukkue on suurikokoinen, taklauksiakaan ei olla juuri nähty.

Kokoonpanot

Pelicansin Ilkka Pikkarainen palaa kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa. Vili SopanenLee Goren ja Joni Isomäki ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi.

SaiPan pitkä loukkaantumislista sai lisää nimiä HPK-ottelusta. Per Savilahti-Nagander, Antti Bruun, Mikko Pukka, Mark Lee, Ville Paalanen, Tomi Leivo ja Samuli Piipponen saivat seurakseen lasarettiosastolle Brian Salcidon ja Jaakko Rissasen.

Seuraa Heitä

Pekka Jormakka #25 |

Laitahyökkääjä

On ottanut suuria kehitysaskeleita viime kaudesta. Hyvät otteet ovat alkaneet konkretisoitua viimein tehopisteinä.

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Suurikokoinen laitahyökkääjä on paukuttanut tähän mennessä jo kolme maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle