Lukko Kuopioon ilman Vahalahtea – tasoittaako KalPa puntit?

LIIGA / Ennakko
Voitot eivät tule tässäkään sarjassa ilmaisiksi.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPa haki tiistaina ottelusarjan avausvoittonsa Raumalta. Tappion lisäksi Lukko-leiriin murhetta toi ykköstähti Ville Vahalahden paha loukkaantuminen. Neljänteen peliin lähdettäessä kysymysmerkkejä leijuu joukkueiden yllä.

Edellisen ottelun ratkaisu

KalPan avausvoiton taustalla oli muutamia huomionarvoisia tekijöitä. KalPa onnistui nopeissa hyökkäyksissä aiempia kohtaamisia paremmin, jonka ansiosta tekopaikkojakin siunaantui enemmän. Savolaisten maalihanat avautuivat vihdoin tiistaina ensimmäisen erän puolivälissä, kun Sami Mutanen rikkoi Ryan Zapolskin yli 130 minuuttia kestäneen nollaputken.

Päätöserässä KalPa osoitti sitkeyttä, kun se nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Kolmas käännekohta nähtiin päätöserän viime minuuteilla, kun tasoitusosuman tehnyt Juuso Riikola ajettiin polvitaklauksesta suihkuun. KalPa taisteli pitkän alivoiman kunnialla ja sai lopulta aktiivisesta jatkoajan pelistään palkinnoksi voiton.

Pääpointit neljänteen otteluun

Lukon kannalta tappiota suurempi asia oli joukkueen johtotähden Ville Vahalahden loukkaantuminen. Raumalaisten peli näytti tiistaina notkahtavan heti, kun ykköstykki talutettiin tuskaisena koppiin. Lukon materiaali on Vahalahden poissaolosta huolimatta vahva, mutta hyökkääjän menetys näkyy väistämättä.

Erityisesti Vahalahden puuttuminen vaikuttaa Lukon ylivoimapeliin, joka on ollut yksi merkittävä ero joukkueiden välillä. Vahalahti on ollut tärkeä paitsi Lukon ylivoimalla myös iso palanen joukkueen alivoimapeliä.

KalPankin miehistö harveni tiistain ottelussa, kun Liiga lätkäisi Riikolalle kahden ottelun pelikiellon. Mikäli Jussi Timonen ei vieläkään pysty pelaamaan, on KalPan puolustuksesta kahdet isot saappaat täytettäviksi. Jonne Tammelan peli jäi Raumalla kesken, eikä nuorukaisen pelikunnosta ole vielä täyttä varmuutta.

Mielenkiintoinen on myös KalPan maalivahtivalinta. Runkosarjassa erinomaisesti pelannut Andy Chiodo aloitti kaksi ensimmäistä peliä, mutta kolmannessa pelissä tolppien välissä seisoi Samu Perhonen. Kumpikaan ei ole pudotuspeleissä täysin vakuuttanut, joten valinta ei varmasti ole helppo.

Tilastopoimintoja

KalPa oli tiistain pelissä aloituksissa vahva. Joukkue voitti 56 aloituksesta 32.

Lukon Olavi Vauhkonen on tehnyt kolmessa pelissä jo neljä maalia, eli saman verran kuin koko KalPan joukkue.

Tiistaina KalPan maaleista vastasivat Sami Mutanen, Miika Koivisto, Juuso Riikola ja Mikael Ruohomaa. Maalit olivat jokaiselle ensimmäiset pudotuspeliosumat.

Jokaisessa kolmessa ottelussa vähemmän laukauksia kohti vastustajan maalivahtia saanut on voittanut pelin.

 

Seuraa Heitä

Mikael Ruohomaa #13 | Frölunda

Keskushyökkääjä

Tiistaina jatkoajalla voittomaalin tehneeln Ruohomaan tehotilasto on +3. Sentteri on ollut KalPan jokaisen tasakentällisin tehdyn maalin aikana kentällä, eikä kertaakaan Lukon juhliessa.

Joonas Komulainen #30 |

Keskushyökkääjä

Nousee marginaalipelaajasta isompaan vastuuseen Vahalahden loukkaantumisen seurauksena. KalPassakin viime kaudella pyörähtänyt hyökkääjä ei ole vielä maalitiliään Lukko-paidassa avannut.

» Lähetä palautetta toimitukselle