KalPan kiekottelu ei toiminut Raumalla

Nollapeliä kelpaa juhlia pienellä suihkulla.
Lukon ja KalPan tiistainen kohtaaminen oli tasainen ja vähämaalinen kamppailu, kuten odotettavissa olikin. Viisaasti puolustanut kotijoukkue oli lopulta selvä voittaja lukemin 3-0.

KalPan kiekkokontrolli ja Lukon vastaiskupelaaminen. Siinä lyhyesti sanottuna kupletin juoni Rauman tiistaisessa kiekko-ottelussa.

KalPan kova liike yhdistettynä ylikontrolloivaan pelitapaan ei kuitenkaan saanut kotijoukkueen pasmoja sekaisin, vaan tyylikkäästi ja sitoutuneesti puolustanut Lukko voitti kamppailun hyvin toimineen ylivoimapelinsä turvin.

Kotijoukkue teki kolmesta maalistaan kaksi miesylivoimalla ja varsinaisen voittomaalin 16 sekuntia KalPa-jäähyn päättymisen jälkeen. Vierasjoukkue taas oli varsin tehoton, eikä onnistunut rikkomaan edes kuparista. Näin ottelun voitto oikeaan osoitteeseen.

− Hyvä lähtö saatiin peliin ja hallittiin viidellä viittä vastaan tapahtumia läpi ottelun. Ylivoimapeliäkin saatiin hankittua riittävästi, mutta maalit jäivät puuttumaan. Lukon loistava ylivoimapelaaminen oli ottelun ratkaisu, vierasjoukkueen valmentaja Anssi Laine kertaili ottelun tapahtumia.

− Luotiin tähän otteluun hieman normaalista poikkeava filosofia, jota noudatettiin hienosti ensimmäisen erän jäähyjä lukuunottamatta. Puolustaminen oli hyvää ja sitoutuminen otteluun loistavalla tasolla. Ei meillä lopulta juurikaan hätää ollut, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva summasi illan koitosta.

Avauserä oli tapahtumiltaan tasaisin, vaikka vierasjoukkue enemmän kiekossa kiinni olikin. Vierasjoukkue hyökkäsi, palautti takaisin, hyökkäsi uudestaan, mutta ei saanut kotijoukkueen tiivistä viisikkopelaamista rikki.

Kotijoukkue sähläsi ensimmäisen ylivoimapelinsä, mutta jälkimainingeissa puolustaja Jesse Virtanen tinttasi kiekon verkkoon. Osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Toinen erä mentiin maalittomasti, ja tapahtumia kaukalossa hallitsi vierasjoukkue. Kotijoukkueen syntymäpäiväsankari ja kentän paras pelaaja Teemu Nurmi sai kerran kiekon KalPa-maalin tolppaan, mutta muuten Lukon maalintekoyritykset jäivät tekemättä.

− Toinen erä mentiin täysin meidän ehdoilla, kehui Laine omiensa pelisuoritusta.

− Nurmi on monikäyttöinen pelaaja, joka selviytyy sekä laita- että keskushyökkääjän roolista. Tiedän ettei asia ole ihan yksinkertainen, Dufva puolestaan kehui suojattinsa edesottamuksia.

Päätöserässä vieraiden Janne Kolehmainen komennettiin kahdesti jäähyaitioon, ja Lukko käytti molemmat mahdollisuutensa hyödyksi. Kumpikaan jäähyistä ei ehtinyt vanhentua minuuttia, kun kiekko oli vierasjoukkueen maalissa.

Jo kotijoukkueen toisen maalin jälkeen vieraiden taistelu kärsi pienen inflaation, eikä kotijoukkueella ollut hätää johtoasemansa puolustamisessa.

− KalPa osaa pelitapansa niin hyvin, että sitä ei voi ryöstää kokonaan pois. Jaksettiin kuitenkin hyvin mukana, Dufva antoi tunnustusta niin omille kuin vieraille.

Lukko jatkaa sarjaa tulevana torstaina kotiottelulla, kun sarjakärki Kärpät mittaa raumalaisten iskukyvyn. KalPan osalta länsirannikon kiertue jatkuu samana päivänä Porissa.